Emilka

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

piękności :love:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

agusiak pisze: "Mogę ugryźć Twoją stopę?"
Obrazek
o tak! gryzienie stóp było jej ulubioną rozrywką w łazience, chyba sprawiał jej frajdę widok człowieka na jednej nodze :diabel:
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

ślicznota
Awatar użytkownika
agusiak

Post autor: agusiak »

Emilka u weterynarza była dzisiaj małym diabełkiem, solidnie udziabała mnie w palec przy pobieraniu krwi, mam ślad jej kilku ząbków na pamiątkę :diabel:
Poza tym jemy, śpimy, bawimy się, zaczynamy powoli ganiać i pacać się z rezydentką Tamirą, wszystko na dobrej drodze :D

Obrazek
Awatar użytkownika
kiniek

agusiak pisze:Emilka u weterynarza była dzisiaj małym diabełkiem, solidnie udziabała mnie w palec przy pobieraniu krwi, mam ślad jej kilku ząbków na pamiątkę :diabel:
Poza tym jemy, śpimy, bawimy się, zaczynamy powoli ganiać i pacać się z rezydentką Tamirą, wszystko na dobrej drodze :D

Obrazek
i to jest znajome oblicze tego małego pomiotu szatana :twisted:
Pamiętasz jak mówiłam, ze czasem trzeba było jej łapki umyć i się wkurzała - też mnie raz udziabała, ale wtedy jeszcze nie miała takiej mocy w zębach :lol:
Awatar użytkownika
agusiak

Powiem szczerze, że nigdy się nie spodziewałam, że taki mały kociak może mieć tak silny zacisk szczęk :diabel:
Ale okazało się, że moja pomoc przy chwycie malucha nie była profesjonalna, wetka razem z technik utaczały jej te parę kropelek krwi trzymając ją w powietrzu :roll:
Zdecydowanie jest bardzo pewna swego, nie chce to się nie da. Podobnie ma się sytuacja z uciekaniem z pokoju, ona już wie kiedy otwieram drzwi i pędzi taranem do przodu. Jest kociak kumaty :D Rozumie też, że klatka może być przymknięta, a nie zamknięta i sama sobie ją otworzy. Tamira przez całe swoje 10 miesięcy nigdy nie miała odruchu, żeby spróbować łapką otworzyć drzwi - Emilka owszem :P
Awatar użytkownika
agusiak

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Emiś oprócz bycia niesamowitym łobuzem ma też swoją miziastą stronę :oops: Bardzo lubi wymęczona zabawą wskakiwać na mnie, zwijać się w kłębuszek i słodko spać. Także za każdym razem gdy wracam do domu radośnie wita mnie donośnym mrukiem.
Z dnia na dzień Emi jest coraz większa i ma coraz lepsze zdolności, zaskakuje co chwila gdzie jeszcze może wejść.
Jej ulubioną zabawą jest kulanie piłeczek w torze i wszelkiego rodzaju myszki :D
Z ciotką Tamirą jest już bardzo dobrze, wzajemnie zapewniają sobie towarzystwo, biegają za sobą i bawią się :)
Malutka pięknie nauczyła się już korzystać z drapaków.
Awatar użytkownika
agusiak

Taki słodki koteczek ::

Obrazek

Prawdziwa kocia dama :D

Obrazek

Taki dom tymczasowy to ma dobrze... :love:

Obrazek
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

jaka ona jest malutka.. i ten obłęd w oczach ;)
Awatar użytkownika
agusiak

Patrzcie i podziwiajcie! Taka jestem już duża!
Obrazek

...i wcale nie liczy się to, że o wiele mniejsza od cioci Tamiry :twisted:
Obrazek

Uważaj! Bo ta łapka szykuje się właśnie na Ciebie!
Obrazek

Jak Emilka nie może czegoś dosięgnąć robi bardzo dziwne pozy... :loco:
Obrazek

Ale w sumie jestem nadal małą, puchatą kulką miłości i szczęścia, która potrzebuje dużo troski i opieki :oops:
Obrazek

Emilka rozpoczyna 8 tydzień swojego życia... pięknie już korzysta z kuwety i zajada suche jedzonko. Jest małym łobuziakiem, wszędzie jej pełno. Potrafi biegać godzinami i zaczepiać po drodze każdą zabawkę rozrzuconą po pokoju. Ma bardzo ciepłe stosunki z Tamirą - myją się wzajemnie i połowę czasu spędzają na wspólnych gonitwach i bójkach. Obie uczą się od siebie wielu rzeczy i prawidłowych kocich zachowań. Pomimo wrodzonego łobuzerstwa Emilka jest bardzo towarzyska. Potrafi z końca pokoju z mrukiem przybiec do mnie na kolana albo chociaż na poduszkę obok, parę razy się zakręci i układa wygodnie do snu słodko mrucząc. Jest do tego bardzo inteligentnym kotem, nauczyła się, że czasem jak łapką albo głową wciśnie się w drzwi to się otworzą - oczywiście Tamira musiała się od niej też tego nauczyć.
Jest małym i prawdziwym kociakiem pełnym radości, najwięcej frajdy sprawia jej zabawa z dywanem i z miską wody. Nie przeszkadza jej absolutnie to, że wskakuje do niej i jest cała mokra... Dziwne kocie zapędy do wody - Tamira może i się w swoich miskach z wodą nie tapla, ale wróciła do swojego dawnego zwyczaju... co kilka dni topi myszki... i jak tu nie zwariować? :dizzy:
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

słodziak...
Awatar użytkownika
kiniek

kurdupelek :serce:

wygląda jakby czarowała ::

Obrazek
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Może i Emilka jest mniejsza od Tamiry, ale w plebiscycie na łobuza tygodnia pewnie ją wyprzedza :wink:
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Tamira się przy niej naprawdę wielka wydaje ;)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Piękność lubi lawendę jak mój Stefan?
ODPOWIEDZ