Wiktor

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

:( :( :(
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

U Wiktora lepiej - w sensie zdrowotnym - wszystkie parametry w normie, nawet fruktozamina mówiąca o prawidłowej (bądź nie) kontroli cukrzycy.
Jeśli chodzi o standard życia - niestety ciągle bez zmian - okupuje klatkę...
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Taki jest Wiktor - kocha człowieka całym sobą...

https://www.youtube.com/watch?v=DhM9oBg ... ORlQhmVfVU

Wiem, że to kot trochę specjalnej troski - no ale "zwykłemu" kotu też trzeba dać jedzenie dwa razy dziennie... W jego przypadku - trzeba podać też insulinę - to 15 sekund roboty...
Wiem, że to łatwo powiedzieć - jeszcze 5 lat temu, kiedy Siostra przyjechała z wakacji z njusem o ludziach z kocim cukrzykiem w domku obok, o insulinie podawanej - byłam w szoku - że takie zjawisko jak kot-diabetyk istnieje, ba! że podaje mu się CODZIENNIE! INSULINĘ!! IGŁĄ!!! No i co? I rok później modliliśmy się, żeby nasz osobisty Stefcio miał TYLKO cukrzycę - no i ma, do dziś:)
Wiem, że co innego, kiedy choroba podopiecznego na nas spada - nie mamy wyjścia wtedy; świadomie zdecydować się na zwierzę chore - to jest dopiero wyczyn! Ale z drugiej strony - Wiktor to kot ustabilizowany, świetnie prowadzony, nie trzeba robić krzywych cukrowych, codziennych pomiarów, eksperymentować z karmą, insuliną, dawkami... Po prostu trzeba go wziąć - i pozwolić mu się kochać. I tyle! Aż tyle jak się okazuje... :cry:
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Przykre, że ludzi powstrzymuje taka choroba jak cukrzyca.
Przecież ludzie też chorują na cukrzycę, nawet dzieci czy młodzież.
Z tym naprawdę można żyć, podawanie insuliny to chwila a koty chore na cukrzyce same grzecznie przychodzą, bo wiedzą, że zaraz dostaną jedzonko :jesc:
Sama też na początku byłam trochę przerażona gdy wyszło, że Puchaty ma cukrzycę ale to nic strasznego.
A Wiktor tak bardzo kocha i potrzebuje człowieka do życia i szczęścia :serce:
Mocno trzymam za Niego kciuki, że wypatrzy Go ktoś kto zobaczy w nim nie cukrzyka a wspaniałego kota! :love:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Wiktorowi się przytyło... No ale jak tu nie przybrać na wadze, jeśli się śpi non stop - bo co innego można robić w klatce??? Nie za dobre to dla cukrzyka zwłaszcza - no bo jak zmniejszymy dawkę pokarmową - trza będzie zacząć kombinować z insuliną... I tak źle, i tak niedobrze:(

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Tak mi przykro, że kocio musi być w klatce :neutral: Mam nadzieję, że w końcu ktoś Go wypatrzy podaruje domek i swoje serce :serce:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Wiktor miał ostatnio bardzo miłe spotkanie - zakochała się w nim pewna Pani, której nie przeszkadza jego choroba, jego wiek i gadulstwo... I tylko system pracy nie pozwala na przygarnięcie kocura:(((( Wiktor ma ogromnego pecha :cry:
Może jednak praca się zmieni - w co bardzo mocno wierzę i czego Ii Pani, i Wiktorowi życzę, bo widać, że są dla siebie stworzeni...
To Wiktor po kwadransie w nowym terenie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Trzymamy kciuki za pozytywny rozwój sytuacji!
I przesyłamy głaski dla Wiktora :kiss: :hug:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Wiktor zaliczył ostatnio badania kontrolne - o ile parametry trzustkowe i kontrola cukrzycy są idealne, to trochę wzrósł poziom mocznika - ale sięgnęliśmy po najlepszy sposób, czyli kroplówki: podskórne, 2 x w tygodniu - i taki cykl powtarzamy trzykrotnie, a później badanie.
Dla Wiktora to super wieści, bo to znaczy, że dłużej będzie z człowiekiem - i to w dodatku w kontakcie bezpośrednim...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Jak zdrowie Wiktorka? :(
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Ło matko, ale dłuuugo nas nie było...

Ale wieści zdrowotne dobre - wszystko w jak najlepszym porządku! Tzn. parametry nerkowe są nieco podwyższone, ale naprawdę minimalnie; kroplówki nic nie zmieniły, więc póki co odstawiamy je. Lipaza w normie, zatem suplement trzustkowy pewnie trzeba będzie podawać do końca życia, ale kocur pięknie je wszystko, także karmę wymieszaną ze smrodliwym proszkiem :twisted: A poniższy filmik udowadnia, jaki miziak z naszego Wiktora - tak się zachowuje podczas kroplówki...

https://www.youtube.com/watch?v=TOxbfSY ... ex=12&t=0s
Awatar użytkownika
Cynamon

Wiktor Ty słodki chłopaku :serce:
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Jaki kochany :aniolek:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Już nie wiem, co mam pisać o Wiktorze - po prostu wszystko staremu, niewesołemu - a raczej bardzo smutnemu :cry: Wiktor wciąż czeka na tego jedynego człowieka, który dostrzeże w nim tego jedynego kota, a raczej Kota - nie rozumiem, dlaczego cukrzyca przesłania wszystko - jego proludzki charakter, niekłopotliwość, to że siedzi w klatce - jest po prostu niewidzialny pod tym brzemieniem - to takie niesprawiedliwe:((((

Próbowaliśmy znowu Wiktorowi zrobić sesję - na dowód zamieszczam najlepsze z kilkudziesięciu fot, jakie zrobiliśmy - PORAŻKA! Kocur naprawdę powinien mieć na imię wiercipięta, ewentualnie struś pędziwiatr;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na deser - chyba coś w tym jest, że czarne koty to nasienie szatańskie ::

Obrazek
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

I kolejny dowód na umiłowanie człowieka:

https://www.youtube.com/watch?v=m4XzRbv ... U&index=12

Za tydzień wybieramy się na kontrolę - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo to aż 3 miesiące od ostatniej - ale oczywiście wszystko zgodnie ze wskazaniami lekarskimi - po prostu chłopak ma idealne wyniki - niejeden zdrowy kot mógłby ich kocurowi pozazdrościć... Nie rozumiem, że ludzi nie przeraża np. niewydolność nerek, która ma tylko jeden finał, a cukrzyca jest zaporą nie do przejścia... Ech, zrozumieć ludzi...
ODPOWIEDZ