Mizuki

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Zana

Post autor: Zana »

Mój Kochany, Piękny księży wyadoptowany

Wczoraj Mizuś pojechał do swojego własnego domku stałego. W pierwszych minutach siedział grzecznie u mnie na kolanach, a potem obszedł i obwąchał całą kuchnię, zajrzał do pokoju i tam znalazł dla siebie bezpieczną kryjówkę pod łóżkiem, gdzie jak sądzę, przez pierwsze dni będzie jego punktem obserwacyjnym, skąd kocimi zwyczajami będzie wyruszał na ekscytujące, wieczorne lub wczesno poranne eskapady, w celu rozpoznania nowego terytorium.

Obrazek

Napłynęły wieści z DS

I tak jak należało przypuszczać, tak Jego nowa opiekunka opisuje : "Mizuki przeczekał w swym ukryciu do wieczora i nagle wyszedł i zaczął ostrożnie zwiedzać pokój, pobawił się też kulkami z drapaka, poprzesuwał je łapkami. Gdy ktoś się do niego zbliżał, to uciekał pod łóżko, ale ciekawość była silniejsza i zaraz wracał zwiedzać dalej (...) Potem przesunął się na taki podeścik drewniany i wychylał główkę. Próbowaliśmy go skusić wędkami i myszkami, ale tylko obserwował, gdy te zabawki zostawiliśmy, zaczepiał je łapkami (...) podszedł też pod drzwi, widzieliśmy jego łepek w szparze pod drzwiami, z drugiej strony drzwi Stokrotek wsadzał w tę szparę łapki i próbował zaczepiać Mizusia"

Czkam na dalsze wieści i w krótce wrzucę też zdjęcia
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Trzymam kciuki! Powodzenia słodziaku ::
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
Niebieska

Post autor: Niebieska »

Super :love: gratuluję wyadoptowania tymczaska :aniolek:
Powodzenia Mizusiu ❤ trzymam kciuki! :serce:
Awatar użytkownika
crestwood

Post autor: crestwood »

Bądź dzielny, Mizuki! Jestem pewna, że już wkrótce będziesz radośnie rozrabiać ze Stokrotkiem ::

PS. Dodam tylko, że Mizuki był jednym z najspokojniejszych pasażerów w moim kocim taxi - tak grzecznie bite 40 minut mało który Pazurek podróżuje :aniolek:
Awatar użytkownika
miyazawa

Post autor: miyazawa »

Powodzenia w nowym domku słodziaku :serce:
Awatar użytkownika
Zana

Mizkuś pozdrawia z domu stałego i przedstawia swego nowego przyjaciela Stokrotka.

Jak widać Mizuki jest już zadomowiony i zaprzyjaźniony z rezydentem .
Jego aktualna opiekunka opisuje:
" Kotki od początku bardzo się interesowały sobą. Gdy Mizuki był w pokoju, w szparze przy podłodze było widać tylko łapki, z jednej i drugiej strony, tak bardzo chciały się dotknąć. Teraz mają bardzo dobre relacje. Korzystają z tych samych kuwet a nawet zaglądają sobie nawzajem do misek i żaden nie robi o to afery. Ganiają się, badają wzrokiem, chodzą za sobą. Mąż widział jak dotykają się pyszczkami a Stokrotek często Mizusia liże za uszkiem. Potrafią też obok siebie spokojnie leżeć. Mizuś nie jest już spięty, swobodnie chodzi po całym domu, lubi być głaskany, nawet sam się dopomina i pięknie mruczy."

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mój kochany Mizkuś. Pięknie sobie radzi, pewnie lepiej niż ja. Zdarza się że "chlipne" czasem z tęsknoty za nim. Ale, coraz częściej szklą mi się oczy, już tylko z dumy.
Awatar użytkownika
crestwood

Mizuki, brawo! Radzisz sobie wspaniale. Bądź szczęśliwy, przystojniaku :aniolek:
Awatar użytkownika
crestwood

Taki oto obrazek z domu Mizukiego, na rok z hakiem od adopcji

:love:

Obrazek
Awatar użytkownika
Zana

:serce: :serce: Mój pierwszy wyadoptowany tymczasek :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Jak słodko ::
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
ODPOWIEDZ