w chwili obecnej raczej niewiele czuje - godzinę temu była sterylizowanaanna57 pisze:Marcin, jak się czuje Marysieńka?
Oswojona, domowa kotka koło sklepu na Piątkowie.....
Moderatorzy: crestwood, Migotka
- fuerstathos
- fuerstathos
Też mam taką kotkę. To Tamiza z Sycyna.
Nie lubi maluchów, dopiero po jakimś czasie przyzwyczaja sie do nich i je toleruje.
Ale nigdy nie pozwala się do siebie zbliżać..
Teraz też moje ostatnie maluchy osyczane są i trzymane z daleka, ale one mają tyle innych kotów, że im to wisi.
Ciocia Tamiza po prostu spędza cały dzień na balkonie i też ma lekką traumę...
Wet mówił mi, że tak mają kotki, które za długo musiały opiekować sie małymi....
Nie lubi maluchów, dopiero po jakimś czasie przyzwyczaja sie do nich i je toleruje.
Ale nigdy nie pozwala się do siebie zbliżać..
Teraz też moje ostatnie maluchy osyczane są i trzymane z daleka, ale one mają tyle innych kotów, że im to wisi.
Ciocia Tamiza po prostu spędza cały dzień na balkonie i też ma lekką traumę...

Wet mówił mi, że tak mają kotki, które za długo musiały opiekować sie małymi....
Najlkepsza była akcja jak Marysieńka jeszcze leżała, a maluchy podchodziły do kaltki sobie popatrzeć, jak raz sykneła nawet się nie ruszając to Matylda bardzo powoli robiąc długie kroczki i idąc na paluszkach starała się odejść od klatki
tak żeby Maryśki nie wkurzać

"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
- fuerstathos
Marysieńka jest bardzo pro-ludzka, lubi kolana, lubi głaskanie. Ale nienawidzi maluchów - gdy tylko pojawiają się w polu widzenia, to warczy. Niestety przebywają razem w pokoju, bo innej możliwości nie mam. Jeśli maluchy biegają w pokoju, to Czarnulka siedzi w klatce, a gdy Marysieńka chodzi po pokoju, to maluchy wywalamy na balkon.
Czuje się już chyba dobrze, ładnie je więc wyciągnęliśmy wenflon. Kupalka jeszcze nie było, za to sio ładnie w kuwecie wylądowało.
Dziewczyna zobaczyła koszyczek wiklinowy i od razu się w nim ułożyła do spania
Czuje się już chyba dobrze, ładnie je więc wyciągnęliśmy wenflon. Kupalka jeszcze nie było, za to sio ładnie w kuwecie wylądowało.
Dziewczyna zobaczyła koszyczek wiklinowy i od razu się w nim ułożyła do spania

- fuerstathos
- fuerstathos
zastanowię się ...mdonald pisze:Hmm, ciekawe, czy mi ją kiedyś oddadząDajcie znać, kiedy będę mógł po nią przyjechać
Kota ciągle nie zrobiła kupy, dziś więc nigdzie nie jedzie.
Ponadto coś się pomieszało i kociakom, i kotce, i teraz mamy jedną wielką rodzinę - to tez muszę przemyśleć.
No i nie masz czerwonej kanapy, którą Marysieńka pokochała.
Na chwilę obecną Twoje szanse na kotkę spadają

fuerstathos pisze:zastanowię się ...mdonald pisze:Hmm, ciekawe, czy mi ją kiedyś oddadząDajcie znać, kiedy będę mógł po nią przyjechać
Kota ciągle nie zrobiła kupy, dziś więc nigdzie nie jedzie.
Ponadto coś się pomieszało i kociakom, i kotce, i teraz mamy jedną wielką rodzinę - to tez muszę przemyśleć.
No i nie masz czerwonej kanapy, którą Marysieńka pokochała.
Na chwilę obecną Twoje szanse na kotkę spadają
Biedny Marcin, marne masz szansę, nie masz czerwonej kanapy

czy to znaczy, że się polubiły ???fuerstathos pisze:mdonald pisze:Hmm, ciekawe, czy mi ją kiedyś oddadząDajcie znać, kiedy będę mógł po nią przyjechać
"-Mamo, to jest mały kotek.
Chcesz, odniosę go z powrotem,
tylko daj mu spodek mleka.
Spójrz, jak ładnie się uśmiecha!"
Chcesz, odniosę go z powrotem,
tylko daj mu spodek mleka.
Spójrz, jak ładnie się uśmiecha!"
- fuerstathos