Kotek Motek

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

Czyż nie jest piękny ::

Obrazek
Obrazek
z Mariną:
Obrazek

Cynamon, a jak z oczkiem, bo na zdjęciach widać, że on je trzyma przymknięte :?
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Zdjęcia raczej były robione, kiedy było ciemno i z fleszem, co nie sprzyjało otwieraniu oczy ;) Motek, często ma te oczko przymknięte, ale po za tą błonką, nic nie odróżnia tego oczka od zdrowego, nie łzawi, po prostu nie wiele na nie widzi.
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

No, no, mi chodziło właśnie o to, że on je bardziej przymyka niż to drugie. I zastanawiałam się, czy fakt większej ochrony tego oka czegoś nie sugeruje, bo Leon nie ochrania jakoś szczególnie tego oka, z którym miał problemy. Pewnie to taka moja oczna paranoja ;)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

czerń Motkowego futerka jest olśniewająca :D
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

fota z Mariną :serce: bezcenna :lol:
Sara
Awatar użytkownika
Cynamon

Kotek Motek z dnia na dzień wygląda lepiej, przynajmniej sierść :wink: Ale nie wiem jak długo to się utrzyma biorąc pod uwagę zwiększającą się liczbę luźnych kupek :neutral:
Z obserwacji w trakcie pielęgnacji furminatorkiem od cioci marinelli muszę przyznać, że zachowywał się znacznie lepiej niż Marina, dwa razy zdarzyło mu się burknąć, ale to przy obchodzeniu się z ogonem :: Ani razu nie chciał zwiać i na początku nawet mu się podobało, oczywiście cały czas był miziany pod bródką i za uszkiem przez Marcina :cool:
Także, jeżeli chodzi o pielęgnację to Motek, ( którego bym nie podejrzewała przez jego aktywne, skacząco-pędzące zachowanie ) jest bardzo współpracujący i nie przeszkadzający do pewnego czasu --> ruszanie ogona :twisted:
Awatar użytkownika
kikin

zakupiłam dziś furminator, ciekawa jestem jak moje futrzaki podejdą do tematu, do tej pory walczyliśmy z grzebieniem, no powiem tak, nie wszyscy to kochają, na dzwięk otwieranej szuflady robią tak :spadam:

ale żeby nie było, że zła pańcia jestem to dostaną leżak na kaloryfer ::
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

Cynamon pisze:Czarnobyl po kontroli i pierwszym szczepieniu :tan:
Kociamber doszedł do zacnej wagi 4 kg :: :: ::

ja ja kocham DUŻE :)
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
kikin

no to kawał kota :D jest co szudrać :hug:
Awatar użytkownika
Cynamon

brynia, Motek nie ma przymkniętego oka cały czas, zazwyczaj jak zdjęcia robię to tak wychodzi :wink: ale jak się bawi czy prosi o jedzonko to wtedy robi oczka jak ze shreka :shock:
kikin, Czarnobuś cały czas rośnie także, nie wydaję mi się, że zatrzyma się na wadze 4 kg Myślę, że może z niego być całkiem pokaźnych rozmiarów kociamber ::
Awatar użytkownika
Cynamon

Motek znowu na wizycie u pani weterynarz pokazał pełną klasę i był niezwykle grzeczny :aniolek: Także Żaneta jest zachwycona, że on i Marina są tacy ułożeni i że tak współpracują i nie stawiają żadnych oporów ::
Młody wraca na kurczaka - którego uwielbia nad życie :jesc: :jesc: i wyczuwa przez ścianę i drzwi :tup:
Zobaczymy jak będzie po tych 2 tyg. ale Żaneta mówiła, że najprawdopodobniej będzie trzeba wejść na karmę hipoalergiczną, bo to już kolejny raz się powtarza i odkąd u nas jest nie miał dobrych kup :rzygi:
Awatar użytkownika
Cynamon

Kochani trochę wieści co u kotka Motka-Psotka :twisted:
Wczoraj miał wizytę u weta, krew została pobrana do badania, węzły chłonne nadal powiększone i UWAGA!!! Kociamber osiągnął zacną wagę : 4,7 KG :shock: :shock: :shock: Także mimo nie za ciekawych kup apetyt mu dopisuje bardzo :: :: ::
Nadal ma zalecenie aby przebywać na samym kuraku, podajemy też probiotyki, wit. B12 i czekamy na wyniki :wink:
Trzymajcie kciuki za jak najszybsze unormowanie kwestii przewodu pokarmowego.
Awatar użytkownika
kikin

:brawo: piękna duza kicia ::
Awatar użytkownika
Cynamon

Czarnobusiowi nie do końca wyszły dobrze wyniki :roll: , jeden wynik związany z wątrobą zastanawia dr Żanetę :hmm: i od jutra wchodzimy z karmą dla alergików po kilka groszków dziennie i kotki nadal są na kurczaku. Muszę przyznać, że na widok kurczaka od jakiegoś czasu robi mi się już :rzygi:
Czarnobylek ma też nadal powiększone węzły chłonne co troszkę mnie martwi bo tak jest od czasu jak do nas trafił.
Socjalizacyjnie w stosunku do Mariny jakby minimalnie lepiej, ale co jakiś czas mu odwala i wtedy trzeba go odganiać :evil:
Standardowo też przynajmniej raz w nocy mu odwala i urządza dzikie gonitwy po nas, ścianach i skacze z uporem maniaka na drzwi :loco: choć klamka została kolejny raz obrócona :cool:
Z kupami nie najgorzej, etap wycierania dupska mamy już za sobą ( oraz wszystkiego co zdążył po wyjściu z kuwety dotknąć lub tam gdzie mu skapnęło :rzyg2: )
Jednym słowem nie daje nam się nudzić :wink:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

A jak zachowuje się w stosunku do Was?
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
ODPOWIEDZ