Kwiatowe Maluchy

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Ciemność, ciemność widzę. Jakieś zakłócenia. Ekran mi strasznie miga, nic nie mogę przeczytać. :P
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

Kri pisze:Ciemność, ciemność widzę. Jakieś zakłócenia. Ekran mi strasznie miga, nic nie mogę przeczytać. :P
pewnie w tunel wjechałaś ;)
Awatar użytkownika
Katka

Post autor: Katka »

:love: :love: cudaaaaa
Awatar użytkownika
moorland

Post autor: moorland »

U mnie zamieszkały dwa kwiatuszki- Prymulka i Różyczka. Małe zaaklimatyziwały się błyskawicznie, pokochały moich rezydentów, niestety bez większej wzajemności jak na razie :roll: jedynie mój kocurek włącza się czasem do wspólnej gonitwy, a moje dwie kotki raczej traktują dziewczynki jak natrętne muchy, szczególnie, że Różyczka ma tendencje do ciągłej próby barankowania moich kotek, co czasem kończy się łapoczynem. Upodobały sobie natomiast gnębienie Tymona, non stop polują mu na ogon, może dlatego, że ma białą końcówkę :) Dziewczynki mają zupełnie inne osobowości. Prymulka wyrosła na małego brojusa i gadułę, ja już nawet rozpoznaje je po samym zachowaniu, jak ktoś zrzuci coś ze stołu to Prymulka, jak ktoś wisi mi na nogawce to Prymulka, jak ktoś spada z impetem z szafy to też na pewno Prymulka. Przysparza nam dużo atrakcji i radości :twisted: Natomiast Różyczka najchętniej by ze mnie nie schodziła, cały czas mruczy (w sumie Prymulka też) i jest straszną przylepą, non stop by chciała się tulić i być na rękach, często wykonuje ze mną różne prace domowe jak na przykład zmywanie naczyń, czy przyrządzanie obiadu, siedzi mi wtedy do połowy pod bluzką a jej główka i przednie łapy wychodzą z mojego dekoltu, może tak ze mną chodzić po domu bardzo długo.

Po mimo różnych charakterów są ze sobą niesamowicie zżyte, śpią razem, myją się, bawią, jak jedna nie widzi drugiej dłuższy czas to drze się wniebogłosy i nawołuje siostrę, bardzo by mi zależało na tym, żeby znalazły dom w dwupaku, bo się super uzupełniają.

spanie symultaniczne

Obrazek

polowanie na Tymonowy ogon

Obrazek

Różyczka

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Prymulka

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 sie 2014, 15:06 przez moorland, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

ślicznoty.... kocham :serce:
Awatar użytkownika
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Bosssskie :)
"Teraz prędko, zanim do nas dotrze, że to bez sensu" Król Julian :)
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

śliczne panny :)
jestem PRZESZCZĘŚLIWA, że Maluszki tak radośnie rosną :)
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

Atrakcyjne panny :lol: i nikt jeszcze nie pytał :?: :cry:
Sara
Awatar użytkownika
Katka

kocham te kolorki :oops:
Awatar użytkownika
Ania Z

Post autor: Ania Z »

Śliczne maluchy :love:

A tak na marginesie Prymulka i Rozyczka mają się dobrze (zdjecia-material dowodowy)
A co u Stokrotki i Iryska ? Przyszedł olbrzym i je porwał, gdzie inf i fotki rodzynka kwiatowego
Śliczny jest :love:
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Rodzynek jest czarnym kocurkiem i dokumentacja zdjęciowa jest troszkę rozmyta ;) Maluchy zjechały do mnie we wtorek o 22 :roll: Duże koty nie były specjalnie zachwycone, ale sytuacja już opanowana ;)
Maluchy od pierwszego wejrzenia kochają nowych ludzi - wszystkich bez wyjątku :love: wystarczy się do nich odezwać i już uruchamiają traktorek :) Kiedy wołam je z drugiego końca mieszkania, lecą na złamanie karku i chętnie przyjmują pieszczoty :)
Irysek jest śmielszy od siostry :) Już bryka z dorosłymi kocurami, opanował szczyt drapaka i nawet niespecjalnie boi się odkurzacza :)
Stokrotka jest troszkę delikatniejsza, ale również bardzo towarzyska :) Dla niej ulubionym kompanem zabaw jest Irys, przytulania zaś - człowiek :)
Spanie od samego początku obowiązkowo w łóżku ;)

Dla spragnionych dowodów wszechobecnego luzu i radości życia:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater
Awatar użytkownika
Morri

Stokrotka to chodzący wdzięk :) Często przybiega ni z tego, ni z owego, gulgocząc i mrucząc - szybko okazuje się, że przypomniała sobie, że dawno się nie przytulała ;)
W ogóle dzieciaki są rozkoszne - nawet zajęte zabawą, zaczynają mruczeć, gdy tylko się ich dotknie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Katka

ommmomomom jest najlepsze :D
Awatar użytkownika
moorland

Post autor: moorland »

taaa, moje mi robią takie ommmommm non stop, szczególnie Prymulka, chyba weszły w fazę obgryzania paluchów, świetną miała minę wczoraj jak przyprawiałam gulasz gruziński pieprzem cayenne i mnie chapnęła w palec potem, przez 5 minut siedziała w osłupieniu i kontemplowała co się stało, przez pół dnia miałam spokój z podgryzaniem mnie
Awatar użytkownika
Morri

Stokrotka :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
ODPOWIEDZ