Aurelia

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

paula_kropcia

Post autor: paula_kropcia »

Mela, z dnia na dzień jest coraz bardziej przymilna. Wchodzi ciągle na kanapę i każe się głaskać :: nawet Zosia już ją nie przeraża i daje się pogłaskać, choć nie chętnie bo Zośka mało delikatna jest. A Melka to bardzo delikatna koteczka :wink:
Apetyt przez 1 dzień przestał jej dopisywać bo zmieniłam im karmę na TOTW i nastąpiła obraza majestatu, ale po jednym dniu stwierdziła że to też jest zjadliwe i dała się przekonać. Teraz wciąga aż furczy, czyli jak zawsze :wink:

Co lepsze, bardzo się zaprzyjaźniła z Kropką :banan: goni ją ciągle, chce się bawić jak kociak i trąca jej nosek swoim :serce:

A tu filmik z samotnej, tym razem, zabawy myszką :) trochę ciemno, bo muszę łapać z zaskoczenia gadzinkę, jak tylko widzi aparat to zaraz do mnie przyłazi się miziać :roll:

:serce:

FILMIK
paula_kropcia

a jeszcze takie tam pierwsze hasanie po balkonie :wink:
na balkon wychodzi tylko wtedy kiedy Kropka tam jest :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Lunix

Post autor: Lunix »

ale ją w ruchu na tym balkonie ujęłaś :D :love:
if you want the best seat in the house... move the cat.
paula_kropcia

Lunix pisze:ale ją w ruchu na tym balkonie ujęłaś :D :love:
już do mnie oczywiście lazła :) jeszcze jęzorkiem się oblizuje :)
paula_kropcia

Aurelia jest mega pieszczochem :) właśnie okupuje mnie na kanapie..... i każe się głaskać non stop, nie mogę się ruszyć :)
Poza tym na pewno wychowywała się z psem. Była u nas Nuta i nie dość że pies nie robi na niej żadnego wrażenia to jeszcze ocierała się o jej mordę. Co prawda naszczelała jej też po pysku jak Nuta była za bardzo nachalna, ale przynajmniej ustaliła hierarchię ::
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

paula_kropcia pisze:. Co prawda naszczelała jej też po pysku jak Nuta była za bardzo nachalna, ale przynajmniej ustaliła hierarchię ::
porządek musi być :lol: :lol: :lol:
Obrazek
paula_kropcia

Gdybym miała typować, który z moich kotów jest młodszy, to stwierdziłabym że Kropka jest podstarzałym, leniwym kocurem, a Melka malutkim podlotkiem :: Zupełnie nie ma się to do ich wieku bo kropcia ma 3 lata a Melcia ok 5... :)

Melka jest ogromnym pieszczochem, jak tylko siadam na kanapie to zaraz jest obok, mruczy, łasi się, ociera i wszystko na raz, byle tylko ją pomiziać. W nocy tez nie jest lepiej, Kropka się układa na moich nogach, a waga piórkowa to nie jest, a Melka tuż przy mojej głowie, tak żebym nie musiała nawet ręki wystawiać do głaskania.... :wink:

lata i goni za swoim ogonem właśnie.... i po co kociak jak można mieć dorosłą, piękną, rozmruczana i ułożoną koteczkę z duszą małego kociaczka? Zakochiwanie się jest wskazane :)

Filmik
paula_kropcia

A Melka miała wizytę przed adopcyjną i tak się spodobała, że w grudniu jedzie do swojego już domku :)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

paula_kropcia pisze:A Melka miała wizytę przed adopcyjną i tak się spodobała, że w grudniu jedzie do swojego już domku :)
super :tan:
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

pozytywnie zazdroszczę
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

:aniolek:
Aset

Post autor: Aset »

paula_kropcia pisze:A Melka miała wizytę przed adopcyjną i tak się spodobała, że w grudniu jedzie do swojego już domku :)
Spodobała i mam nadziej że ja Jej też :: już nie mogę się jej doczekać :D
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Aset, witamy :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

na pewno - Aurelka uwielbia ludzi, w szpitaliku nam więdła, a teraz w pełnym rozkwicie:))))
paula_kropcia

Aset pisze:
Spodobała i mam nadziej że ja Jej też :: już nie mogę się jej doczekać :D
ooo już jesteś na forum? :) witamy :)
ODPOWIEDZ