Odyn

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Katarzyna

Post autor: Katarzyna »

Super wieści!!!!
Tuczcie dalej :D
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Hmmm - utuczylim: 4440 g kota:))))))
Musimy trochę ograniczać - tak zalecił doktor na dzisiejszej wizycie kontrolnej - poza tym wszystko ok, kokardka, o ta:
Obrazek

ma zostać jeszcze do przyszłego tygodnia - i chyba pożegnamy się z drem Karasiem;)

Poza tym - same dobre wieści - Odyn dobrze zniósł odrobaczenie, no i wczoraj nastąpiła wiekopomna chwila - Odynkowy wszechświat (czytaj: łazienka) powiększył się jakieś 10 razy... Na początku Odi był przerażony, ale lody przełamało oczywiście jedzonko:)))) Ku naszemu zdziwieniu obyło się bez jakichkolwiek negatywnych reakcji na stado - to Praksia jest przerażona (syczy, burczy i zwiewa), Zelda próbuje pacać łapą (jak wszystkie koty, zwłaszcza przy jedzeniu), Stefcio ma wszystko i wszystkich w nosie... I Odyn takoż:)))) Choć dziś wieczorem widziałam gonitwę za Stefkiem - oby to nie była próba dominacji - nasz królewicz ma takie zadatki ponoć - wszyscy weci tak mówili - eufemistycznie nazywając Go charakternym;)
Oczywiście nadal najpewniej czuje się w łazience, choć w naszym wyrku znalazł się już wczoraj wieczorem - z własnej woli!
Będziemy obserwować dalej i informować na bieżąco...
Ostatnio zmieniony 14 maja 2015, 10:34 przez kotekmamrotek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:serce:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Odynek jest boski - to najbardziej bezproblemowy tymczasek, jakiego mieliśmy - ani razu nie nasyczał na współtowarzyszy, nie podniósł łapki, no zero agresji:) Próbuje nawiązywać nowe znajomości - Praksia sie go jeszcze trochę boi i ucieka, ale raz przyłapałam pannicę, jak obwąchiwała śpiącego kawalera:)
Ze Stefanem urządzają dzikie gonitwy, no a Zelda - traktuje koty z pogardą wręcz, a już zwłaszcza nie znosi jak tałatajstwo plącze się Jej pod nogami w czasie posiłku - potrafi i fuknąć, i pacnąć - co na to Odi - siła spokoju - z godnością odchodzi:)

Co do jego urazu - mam prawie pewność, że to był kopniak - Odyn ucieka przed ludzkimi nogami, a już szczególnie, kiedy idzie się szybko, zamaszyście - potrafi myknąć na piętro w podskokach...

No i uwielbia się bawić - mam wrażenie, że mamy dużego kociaka - ostatnio dorwał rolkę papieru - nie muszę mówić, z czego mieliśmy gustowny - w kolorach natury - chodniczek na korytarzu - ze szczęśliwym Odynem po środku:)))))

Dziś byliśmy na wizycie kontrolnej - tu z kolei Odyn pokazał, że nie bardzo podoba mu się gabinet - zdecydowanie burczał, ale bardzo łatwo i szybko się udobruchał - wystarczyło parę głasków:) Poza tym dzielnie wytrzymał 4 godziny w transporterze...
ZUCH CHŁOPAK:)
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Doskonale wiem , co znaczy mieć w domu dużego kociaka :D na szczęście z demontowania rolek papieru wyrósł :wink: Skoro Odyn ma energię do zabaw i psoci, to chyba znaczy, że czuje się coraz lepiej :lol: Głaski dla kawalera :) Oby tak dalej
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

a mówiłam, że Odulasty kocha papióry???

Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

:love:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Wrócilim po ponad dwóch tygodniach wakacji - wszystkie koty żyją, zresztą w znakomitym stanie:)
Tak Odulek tuli się:

Obrazek

W coraz lepszej komitywie jest także z pozostałymi pobratymcami - co prawda nie chcą się z Nim jeszcze bawić (ale to chyba raczej kwestia lenistwa, wieku), ale żaden już panicznie nie ucieka na widok/dźwięk szarży wypasionego* Odyna:)
Chociaż jest ciężko, bo kocur jeszcze ewidentnie pamięta czasy głodu - ostatnio zdybałam Go, jak dobierał się do suchej bułki... W kuchni oczywiście materializuje się na najcichszy nawet dźwięk stamtąd dochodzący.
Jeszcze do niedawna ulubioną miejscówką był - a jakże - kartonik:

Obrazek

Ale gusta ulegają zmianie... Co zafascynowało Odyna - już w następnym odcinku...

* to żart - trzymamy linię!!!
Awatar użytkownika
kikin

wow :shock: :shock: :shock: ależ on wypiękniał - love Odyn :serce:

a z tym głodem to fakt - moje tymczaski te które musiały głodować - jedzenia pilnują, na karmienie stawiają się natychmiast i wpychają łepki do miski zanim cokolwiek zdążę nałożyć
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Jesli nadal mam na stanie u Ciebie przysluge do oddania- marzy mi sie wpascna kawe do Odyna :love: :love:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Nadira

Post autor: Nadira »

Ooo, a czy ja mogłabym się zabrać z Evą? :D Babeczki zrobię :3

Odyn przepiękny, łezka się w oku kręci na myśl jaką był bidą gdy do Was trafił... Kotku, jesteś boska :love:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Ależ dziewuszki - zapraszam oczywista!!! Zwłaszcza, że od dziś mam na stanie 8 futer (w tym liczę oczywiście rezydentów) - rąk do głaskania brakuje... Ale prywatę to zara na pw przenoszę:)
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

A oto nowa miejscówka Odynia:

Obrazek

typowa poznańska "kuszka", u nas służąca do noszenia chrustu - niby sezon na ogrzewanie minął, ale kuszka musi być na posterunku - i to brońboże z podusią - Odyn musi mieć pod futrem ważne dokumenty przeznaczone na rozpałkę:) Wtedy dopiero spokojnie zasypia. Kolejny dowód, ze o gustach się nie dyskutuje ::

Odynio już po szczepieniu - zrobił małą awanturę, nawet za gryzienie się zabierał, ale kiedy przejęłam Jego trzymanie - zdecydowanie się uspokoił.

Chłopak podczas pierwszego za Jego kadencji u nas sporego przyjęcia w ogóle się nie speszył - dzielnie wszystkim dotrzymywał towarzystwa; niestety - trzeba było mieć jedzenie na oku - talerze, których nie przyjęła zmywarka, rano nadawały się w zasadzie do schowania - zgadnijcie, dlaczego...

A na koniec - portret naszego pięknego obżartucha:

Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

ODPOWIEDZ