Buli

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

Bulika czeka kąpiel przeciwgrzybiczna w sobotę, coby mu trochę ulżyć, bo co go na chwilę wypuszczę, to głównie interesuje go drapanie po dupce :) Wyniki z hodowli dopiero w przyszłym tygodniu pod koniec

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:serce:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
madmadzia

Post autor: madmadzia »

monka pisze:Bulika czeka kąpiel przeciwgrzybiczna w sobotę, coby mu trochę ulżyć, bo co go na chwilę wypuszczę, to głównie interesuje go drapanie po dupce :) Wyniki z hodowli dopiero w przyszłym tygodniu pod koniec

Monka - a kiedy w sobotę będziesz go kąpać? I skoro Buliś ma grzybka to możesz go trzymać na kolanach i głaskać bez rękawiczki? nie zarazisz się? Ja we wtorek głaskałam go w rękawiczce, ale nie było to komfortowe ani chyba dla niego ani dla mnie :) wolałabym na żywo :)
Awatar użytkownika
monka

Ja go głaskałam bez rękawiczek bo na samym początku już miał pobierane zeskrobiny i wyszło, że czyste jakimś cudem :roll: :P póki co się nie zaraziłam, miał kontakt z innymi kotami (np z Judytą) i one też się nie zaraziły, więc widocznie jakiś mało zaraźliwy gatunek, ale wiadomo, ryzyko jest
w sobotę pewnie koło 11-12
madmadzia

halo halo, czy wiadomo już jaki grzyb toczy Bulisia ? :) i co u niego słychać po weekendzie...?
Awatar użytkownika
monka

niestety jeszcze nie, ma być wynik na początku przyszłego tygodnia. Bulik dostawał teraz steryd na zmniejszenie świądu i czuje się po nim lepiej :)
madmadzia

Bardzo się cieszę :) Kochane Kociątko :wink:
Awatar użytkownika
monka

Dzisiaj, odnośnie zdrowia Bulika, pojawiły się wreszcie jakieś konkrety...Z hodowli grzyba wyszło, że nie ma grzyba tzn, nie ma dermatofita, czyli takiego, który powoduje grzybicę i który zaraża ludzi i inne zwierzęta. Ma/ a raczej miał za to pleśniawki/drożdżaki pojawiające się wokół ran w wyniku nadkażenia. Świąd może też być wynikiem alergenów, bo wyszło w testach, że jest uczulony na pchły, kurz, roztocza i ryż. Teraz przez okres ok 2-3 tygodni będzie dostawał na to steryd, w trochę większej dawce niż ostatnio. Oby mu się samopoczucie poprawiło, bo jednak mocno mu dokucza znowu swędzenie i ciągle prosi o drapanie, lub kula się po podłodze...Szczęście, że nie dosięga do najbardziej swędzących miejsc, więc nie robi sobie ran :) Ogólnie jednak tak jak pisałam wcześniej, Buli czuje się dobrze, jest skłonny do zabawy i przyjaźnie nastawiony do innych kotów :)
Najważniejsza konkluzja z tego wszystkiego jest taka, że może iść w końcu do dt, bo nie ma grzybicy, więc niczym nikogo nie zarazi :)

Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

:serce:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
madmadzia

Kocham tego kota... :serce: dobrze że można go już głaskać bez obawy :) :)
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

Bulik jest na sterydzie i widać poprawę - ożywia się chłopak, coraz częściej kręci się po klatce, zainteresowany nie tylko miską z jedzeniem - chociaż ta niezmiennie jest mu droga, tym bardziej, że przestawiliśmy go na lekką dietę, bo nam się klusek zrobił :D Leki przyjmuje grzecznie i bez marudzenia, miejmy nadzieję, że szybko zobaczymy poprawę...
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
monka

madmadzia

taaaak :) ostatnio jak go niezdarnie - bo w rękawiczce - drapałam to tez tam trafiłam i tak się wystawiał :)))) kochane kociątko....ciocia w niedzielę przyjedzie (w sobotę jeszcze w pracy to nie da rady) i wymyzia Bulisia :) :banan: :tan: nie mogę się doczekać!!
Awatar użytkownika
monka

Tak mi się z Bulim skojarzyło :lol: :P

Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

monka pisze:Tak mi się z Bulim skojarzyło :lol: :P

Obrazek

:jebanewalentynki:
ODPOWIEDZ