Bolcia

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Nika

Post autor: Nika »

Piękna indywidualistka :)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Bolcia nabiera masy - zrobiła się naprawdę solidna :shock: Ma jednak jeden słaby punkt... Dziąsła i zęby... Od samego początku próbujemy opanować stan zapalny, ze skutkiem raczej średnim. Bolcia nie znosi zabiegów pielęgnacyjnych i to jest też jej jedyną wadą, jaką można wskazać w kontekście cech charakteru. Mimo smarowania preparatami przeciwbakteryjnymi, Bolcia ciągle ma obrzęk wokół zębów. Jedyne pocieszenie, że raczej nie sprawia jej to dyskomfortu, bo wcina aż jej się uszy trzęsą - nawet spore kawały mięsa. Tym razem podczas oględzin w gabinecie wet, dostałą w kuper lek przeciwzapalny, a z dziąseł pobraliśmy wymaz, by stwierdzić, czy wchodzimy z antybiotykiem, czy nie.
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Bolcia obecnie prezentuje się tak :)
Obrazek

A także tak:
Obrazek

Nie pisałam chyba jeszcze o tym, że dziewczyna ma wyjątkowo miłą w dotyku sierść. Nie jest długa, ale też nie jest tak krótka, jak u większości kotów - efekt jest jedwabisty :love:

Bolcia też zdecydowanie lubi przebywać NA człowieku :) Wybiera najbardziej miękkie miejsce ;)
Obrazek

Śpi najczęściej w tej pozycji :)
Obrazek
Chitos

Post autor: Chitos »

Bolcia :) kociaku nadal masz wielkie pokłady kociej energii? :)
Awatar użytkownika
Morri

No właśnie z tą energią ostatnio słabiej. Tym tłumaczę okrąglejsze kształty. Bolcia nie za dobrze znosi konkurencję do zabawek - a jest jej sporo. Myślę jednak, że gdy maluchy wyjdą na salony będzie zmuszona ruszyć tyłek ;) Inna rzecz, że zajęły pokój, w którym najchętniej spędzała czas... Trzeba przetrwać ;)
Chitos

Post autor: Chitos »

Oj będzie będzie :)
Awatar użytkownika
Morri

Bolcia nam posmutniała... Niechętnie przebywa tam, gdzie inne koty. Jest ich po prostu dla niej za dużo... I nie za wszystkimi przepada... Najczęściej rezyduje w kuchni, bo jej ulubiony pokój został zamknięty. Być może to wpływa na pogorszenie jej komfortu... Jest oczywiście kochana, jak dawniej, chętnie ładuje się na kolana i z największą przyjemnością przyjmuje mizianki, jednak bawi się mało... i tylko wyraźnie zachęcona... Gdyby nie okoliczności, pomyślałabym, że coś jej dolega... Myślę, że choć wymaz z dziąseł wykazał wielką mnogość bakterii, raczej nie bolą. Mięso wcina aż jej się uszy trzęsą i najchętniej zabiera się za duże kawałki. Antybiotyk jednak przepisany. Spróbujemy zawalczyć o lepsze zęby, bo jeśli dziąsła będą ciągle tak wyglądać, Bolcia szybko straci możliwość gryzienia :?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Jedno muszę dodać. W tej napiętej sytuacji: 11 kotów na 50 m2, Bolcia unika swady. Oczywiście odpowie na zaczepkę, ale nie zaczyna sama. Duży punkt dla niej :good: kochana jest :serce:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Miałam zaszczyt mieć ją na kolanach i miziać, potwierdzam to co pisze Morri.
Same zalety mieszczące się w pięnym czarnym kocie, oczy mnie zahipnotyzowały.
Awatar użytkownika
Morri

Bolcia ma hipnotyzujące spojrzenie :love:
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Bolcia miała ostatnio bardzo miłych gości. Ona jednak postanowiła zachować się inaczej niż zwykle i wzięta na kolana, zwiała na szafę, na którą dotąd nigdy nie wchodziła :shock: Nie wiem, czy to pokłosie wcześniejszej scysji z moją Luną, czy zapach innego kota, czy może coś zupełnie nieprzewidywalnego, bo przecież Pani była bardzo miła :( Nigdy wcześniej się coś takiego nie zdarzyło :(
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

ja np. wczoraj miałam mega migrenę, coś z pogodą pewniakiem było
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Morri pisze:Bolcia miała ostatnio bardzo miłych gości. Ona jednak postanowiła zachować się inaczej niż zwykle i wzięta na kolana, zwiała na szafę, na którą dotąd nigdy nie wchodziła :shock: Nie wiem, czy to pokłosie wcześniejszej scysji z moją Luną, czy zapach innego kota, czy może coś zupełnie nieprzewidywalnego, bo przecież Pani była bardzo miła :( Nigdy wcześniej się coś takiego nie zdarzyło :(
:hug: e to może jednak sparować Bolcię z Tristanem >D

(tylko u kogo :diabel: jak u nas zakocenie po kokardy :lol: )
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Morri

Ku swej ogromnej radości Bolcia odzyskała dostęp do swego ulubionego pokoju :D
Obrazek
https://youtu.be/X8B_YkibBMM
einfach

Post autor: einfach »

boziuniu, jaka ona jest CZARNA! 100% czerni w czerni :love: piękność :love:
ODPOWIEDZ