Farciara
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Farciara po staremu - trochę poświstuje swoim małym, czarnym noskiem, ale poza tym jest najszczęśliwszym kotem w domu. Wszystkich kocha, z wszystkiego jest zadowolona i leży brzuszkiem do góry
Jednego tylko nie lubi nadal - "obcych" w domu
Gdy ktoś nas odwiedza - chowa się w najdalszy kąt i nie ma jej nawet przez kilka godzin...

Ostatnio zmieniony 01 wrz 2019, 21:30 przez magda, łącznie zmieniany 1 raz.
Farciara była wczoraj na rynoskopii we Wrocławiu.
Został pobrany materiał na antybiogram i histopatologię.
Doktor wstępnie ocenił, że prawdopodobnie uda się ją wyprowadzić lekami i zabieg nie będzie potrzebny, ale czekamy na wyniki i wtedy będą podejmowane decyzje.
Wypis może magda tutaj wrzuci, bo ja nie mam go przy sobie.
Jeśli chodzi o podróż, to Farciara zniosła ją bardzo dobrze. W zasadzie chyba ani razu nie zamiauczała. A w gabinecie wtuliła się we mnie. To taki malutki, puchaty koteczek. Waży tylko 3kg
Ale sierść ma bardzo puchatą 
Miejmy nadzieję, że uda się ją wyleczyć!
Został pobrany materiał na antybiogram i histopatologię.
Doktor wstępnie ocenił, że prawdopodobnie uda się ją wyprowadzić lekami i zabieg nie będzie potrzebny, ale czekamy na wyniki i wtedy będą podejmowane decyzje.
Wypis może magda tutaj wrzuci, bo ja nie mam go przy sobie.
Jeśli chodzi o podróż, to Farciara zniosła ją bardzo dobrze. W zasadzie chyba ani razu nie zamiauczała. A w gabinecie wtuliła się we mnie. To taki malutki, puchaty koteczek. Waży tylko 3kg

Miejmy nadzieję, że uda się ją wyleczyć!
Mamy już wyniki badań Farciary - w nosie zagnieździła się bakteria Hafnia alvei... Właściwie nie ma wiele informacji na temat obecności tej bakterii u zwierząt, pierwsza informacja, jaką znalazłam, to wzmianka o możliwości zakażeń przewodu pokarmowego tą bakterią u pszczół... Znalazłam też jedną informację o zakażeniu Hafnią alvei u kota - również dotyczyło to jamy nosowej, jak u Farciary.
Wynik badania histopatologicznego: nacieki zapalne złożone z komórek limfocytarnych oraz granulocytów obojętnochłonnych. Miejmy nadzieję, że jest to spowodowane stanem zapalnym i antybiotyk wyeliminuje bakterie. Dzisiaj jest czwarty dzień podawania i wydaje się, że jest lepiej...
Trzymajcie kciuki!!!
Poza tym Farciara korzysta z życia w pełni!! Dużo czasu spędza na balkonie, próbuje zdobyć względy rezydentki Basi, nawet ostatnio bawią się razem i ganiają po mieszkaniu.

Tak wyglądają na co dzień relacje Nutki i Farciary:
https://youtu.be/n8_5RGc939Y?list=PLlNv ... jOZEZxUZil
I zabawy:
https://youtu.be/m6eUX8WHB8o?list=PLlNv ... jOZEZxUZil
Wynik badania histopatologicznego: nacieki zapalne złożone z komórek limfocytarnych oraz granulocytów obojętnochłonnych. Miejmy nadzieję, że jest to spowodowane stanem zapalnym i antybiotyk wyeliminuje bakterie. Dzisiaj jest czwarty dzień podawania i wydaje się, że jest lepiej...
Trzymajcie kciuki!!!
Poza tym Farciara korzysta z życia w pełni!! Dużo czasu spędza na balkonie, próbuje zdobyć względy rezydentki Basi, nawet ostatnio bawią się razem i ganiają po mieszkaniu.
Tak wyglądają na co dzień relacje Nutki i Farciary:
https://youtu.be/n8_5RGc939Y?list=PLlNv ... jOZEZxUZil
I zabawy:
https://youtu.be/m6eUX8WHB8o?list=PLlNv ... jOZEZxUZil
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2019, 21:31 przez magda, łącznie zmieniany 1 raz.
Farciara dostała dziś ostatnią dawkę antybiotyku. Wszystko wygląda dobrze, czasem troszkę poświstuje, ale to przez zwężony kanał nosowy. No i najważniejsze: Farciara mruczy!!! Przed leczeniem nie było to możliwe. A teraz słyszymy piękne mruczenie

Żeby nie było tak pięknie, to jest problem z Nutką... Usg Nutki wykazało zmianę w jamie brzusznej...Dzisiaj zapadła decyzja o operacji... W najbliższy czwartek Nutka jedzie na zabieg.
Trzymajcie kciuki!!!

Żeby nie było tak pięknie, to jest problem z Nutką... Usg Nutki wykazało zmianę w jamie brzusznej...Dzisiaj zapadła decyzja o operacji... W najbliższy czwartek Nutka jedzie na zabieg.
Trzymajcie kciuki!!!
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez magda, łącznie zmieniany 1 raz.
Farciara od operacji Nutki trzyma się od niej z daleka.... Przychodzi się z nią przywitać, ale to wszystko....
I niestety - muszę to napisać - Farciara wybiera towarzystwo rezydentki Gepardy, która nienawidzi Nutki. No takie to u nas są skomplikowane relacje międzykocie
I niestety - muszę to napisać - Farciara wybiera towarzystwo rezydentki Gepardy, która nienawidzi Nutki. No takie to u nas są skomplikowane relacje międzykocie

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez magda, łącznie zmieniany 3 razy.
Nutka wydobrzała po operacji, szwy zostały dzisiaj wyjęte. Jeszcze przez parę dni pochodzi w swoim stylowym wdzianku. Czekamy nadal na wyniki histopatologii...
A tymczasem Nutka eksploruje balkon i bawi się z Bogdanem
Farciara też lubi balkon, ale nie lubi zapachu papierosów... Na zdjęciu chyba widać, że wyczuła sąsiada z góry

Na szczęście sąsiedzi nie palą cały czas...

Niestety Nutka i Farciara przestały być dwupakiem... Farciara trzyma z Gepardą, są najlepszymi przyjaciółkami... Farciara unika Nutki, odchodzi, gdy Nutka chce z nią pobyć...
A tymczasem Nutka eksploruje balkon i bawi się z Bogdanem

Farciara też lubi balkon, ale nie lubi zapachu papierosów... Na zdjęciu chyba widać, że wyczuła sąsiada z góry

Na szczęście sąsiedzi nie palą cały czas...
Niestety Nutka i Farciara przestały być dwupakiem... Farciara trzyma z Gepardą, są najlepszymi przyjaciółkami... Farciara unika Nutki, odchodzi, gdy Nutka chce z nią pobyć...
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez magda, łącznie zmieniany 3 razy.
Po przeprowadzce Nutki do nowego dt Farciara wtopiła się w stado. Chodzi jak cień z Gepardą i Basią, tuli do Miśka i Bogdana.
Na zdjęciu - na jednym z ostatnich zdjęć z Nutką...

Znajomość Farciary z Bogdanem kwitnie - urządzają gonitwy po mieszkaniu i czasem trochę demolują kuchnię
Innym razem ocierają się o siebie i liżą główki

No i udało mi się zrobić sesję z zakręconym ogonkiem Farciary

Na zdjęciu - na jednym z ostatnich zdjęć z Nutką...
Znajomość Farciary z Bogdanem kwitnie - urządzają gonitwy po mieszkaniu i czasem trochę demolują kuchnię

No i udało mi się zrobić sesję z zakręconym ogonkiem Farciary

no właśniesaszka pisze:Ale pamiętajcie, że OG świnkokot jest tylko jedenPiena pisze:Ooo ma tak jak Rychcik! Stworzyli by piękny duet kotoświnek <3
Obrazek

Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

Farciara łapała na balkonie jesienne słoneczko. Domagała się otworzenia drzwi balkonowych, drapała w szybę do skutku
A potem siedziała sobie na kocyku lub fotelu z przymrużonymi oczami

Farciara stała się kotek łóżkowo - kołderkowym. Śpi wtulona w człowieka i czasem gada przez sen

W najbliższym czasie wybieramy się na kontrolę do weta, bo zapach z noska Farciary ostrzega, że prawdopodobnie znów w nosie rozpanoszyła się Hafnia.....

Farciara stała się kotek łóżkowo - kołderkowym. Śpi wtulona w człowieka i czasem gada przez sen

W najbliższym czasie wybieramy się na kontrolę do weta, bo zapach z noska Farciary ostrzega, że prawdopodobnie znów w nosie rozpanoszyła się Hafnia.....