Mały Maciuś

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

cuda.wianki

Post autor: cuda.wianki »

Macius byl tez na kontroli u weterynarza i na szczescie jest totalnie zdrowym kotkiem :)
Lena
cuda.wianki

Obrazek

pelna czilera ;)
Lena
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

O, jakie super wiesci:)
Szybko się odnalazł, aż jestem pozytywnie zaskoczona :)
Cieszę się, że zdrowotnie wszystko dobrze:)
Nadal trzymam kciuki!
cuda.wianki

Maciuś to twardy zawodnik :D Mimo że bez problemu buszuje po mieszkaniu, gdy załatwiam sprawunki (w stosownej odległości, rzecz jasna), nadal jest nieufny. Nie chce dotyku i przy próbie głaskania syczy lub ucieka. Dziś jednak nastąpił mikro przełom - gdy był schowany w swojej kryjówce w szafie, pozwolił mi przysunąć rękę tuż pod nosek i nie zasyczał! Poza tym najbardziej interesują go kurczacze smaczki i latające piórko :)
https://www.youtube.com/watch?v=8lUrg0iWtCg
Lena
cuda.wianki

!!! p r z e ł o m !!!

Maciej wczoraj PODSZEDŁ i poprosił o głaski, potem wracał po więcej i MRUCZAŁ. Wygląda na to, że Maciuś jednak człowieka lubi, potrzebuje tylko dużo czasu i cierpliwości - wniosek jest taki, że nie wolno się zrażać jego syczeniem. Trzeba próbować inicjować kontakt, ale nie natarczywie - gdy zaczyna buczeć, lepiej się wycofać.
Dziś były kolejne porcje głasków i mruków. Jestem bardzo szczęśliwa!:)
Lena
Awatar użytkownika
Niebieska

Post autor: Niebieska »

:)
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Super! Nadal trzymam kciuki! 👍
Ada

Post autor: Ada »

Cudnie! Mi się kiedyś też wydawało, że mruczy tak delikatnie. Bo jego całe rodzeństwo nie mruczy więc myślałam, że on też nie będzie mruczał. Jak Ty to usłyszałaś to znaczy, że jednak słuch mnie nie mylił i Maciuś mruczeć potrafi 😍
ada
cuda.wianki

Najnowsze odkrycie: Maciuś kocha aportować! Gdy rzucam mu piłkę, leci na drugi koniec pokoju, przynosi z powrotem i czeka na więcej:) wykorzystuję to do dawania głasków, bo choć okazało się że Maciuś je lubi, nie można powiedzieć że jest ich spragniony, o wiele bardziej interesują go nowe miejsca do odkrycia (aktualnie intryguje go balkon, który, w związku z nadchodząca wiosną, jest otwierany coraz czesciej), zabawki i Eli ;))
Lena
Awatar użytkownika
Erena

Post autor: Erena »

Miałam ostatnio okazję zaglądać do Maciusia pod nieobecność Opiekunki. Melduję, że powoli, powoli zaczynał mnie przez te dni akceptować, a przecież mnie nie znał. Startowaliśmy z etapu syczenia i warczenia na mój widok, w ostatnich dniach opieki pozwolił na małą dawkę głasków z mojej inicjatywy bez syczenia, choć z oczami jak kołpaki samochodowe :roll:
„Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy.” Faith Resnick
joahal3

Post autor: joahal3 »

Cześć!
Jestem nowym DT dla Małego Maciusia, który przyjechał do mnie razem z Eli. Oba okropnie się bały, ale pomimo tego już podczas pierwszej nocy odważyły się eksplorować pokój. Maciuś w porównaniu do Eli jest odważniejszy i to on zawsze pierwszy wychodzi na nocne buszowanie. Zdążył już nawet nabroić! Podczas próby wskoczenia na półkę popchnął konewkę z wodą, która rozlała się po ścianie i podłodze. Na głaski nie jest jeszcze otwarty. Przy próbie zbliżenia się ucieka lub syczy, czasami powącha. Z kuwetą i jedzeniem nie ma problemu. Miska wylizana, aż błyszczy! :D
Trzymajcie proszę kciuki za dalszą socjalizację! Słodziaki są bardzo dzielne pomimo tej dużej dla nich zmiany.
Asia
Awatar użytkownika
Zana

Post autor: Zana »

Powodzenia Mały Maciusia :serce:
Awatar użytkownika
Erena

Post autor: Erena »

Powodzenia, ekipo! 🥰 Z moich obserwacji (w poprzednim DT doglądałam delikwentów podczas nieobecności Leny) wynika, że Maciuś syczy i burczy, ale nie jest agresywny, za to Eli ucieka i jest mocno wysokopienna. Plus oboje lubią siedzieć w szafie 😁
joahal3

Post autor: joahal3 »

Obrazek
Obrazek
Asia
Awatar użytkownika
miyazawa

Post autor: miyazawa »

Maciuś i ten jego okrąglutki łepek :love:
ODPOWIEDZ