Cześć wszystkim. Szczerze mówiąc — bardzo nie chciałam pisać tego tekstu. Ale niestety, ten list będzie już ostatni.
Nie udało się. Spędziła sześć dni w klinice. Przez chwilę wydawało się, że może będzie lepiej… ale nie było. Strasznie boli świadomość, że tak słodka, delikatna i kochana kotka już nie jest z nami.
Wciąż nie mogę tego do końca uwierzyć , chociaż widziałam ją aż do ostatniego oddechu. Nie mam siły podnieść ręki, żeby zmieścić jej rzeczy — wszystko wciąż leży na swoim miejscu. Każdy szmer sprawia, że myślę: „O, pewnie schowała się pod łóżkiem…” Ale niestety.
Można by napisać wiele słów, ale żadne nie oddadzą tego, jak bardzo ją kochałam. Nie umarł po prostu kot — umarł przyjaciel. Przyjaciel, który był ze mną, gdy płakałam. Który podnosił mnie na duchu i sprawił, że naprawdę chciało mi się wracać do domu.
Tak, były trudności: dużo leków, wizyty u weterynarzy… Ale ani razu nie pożałowałam, że wtedy pojechałam ją zobaczyć. I jestem wdzięczna sobie, że bez wahania wybrałam właśnie ją. To był najlepszy kot w moim życiu.
Smutno mi, że nie mogłam sama odebrać jej na kremację. Ale już podjęłam decyzję: niedługo kupię kwiatka i zasadzę go w tej pięknej glinianej misce po wodzie. Pewnie będzie to kaktus — żeby na pewno przetrwał długo;)
Tęsknię. I będę tęsknić jeszcze długo.
Wszystkim dziękuje za wielokrotne wsparcie i miłość za ten czas!
Byłam i będę dalej;)
Fedora
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Re: Fedora

"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Bardzo mi przykro
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Fedora najpiękniejszy czas swojego życia spędziła u Ciebie. Dziękuję Ci, że tak wspaniale się nią opiekowałaś i dbałaś o to, aby czuła się u Ciebie jak najlepiej 
Niech kwiatek w jej miseczce pięknie rośnie
Mocno Cię przytulam...
Niech kwiatek w jej miseczce pięknie rośnie
Mocno Cię przytulam...
Bardzo mi przykro 
Żegnaj, Fedoro.

Żegnaj, Fedoro.
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Bardzo, bardzo mi przykro 

„Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy.” Faith Resnick