Fedora

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

wensby

Re: Fedora

Post autor: wensby »

Cześć wszystkim. Szczerze mówiąc — bardzo nie chciałam pisać tego tekstu. Ale niestety, ten list będzie już ostatni.

Nie udało się. Spędziła sześć dni w klinice. Przez chwilę wydawało się, że może będzie lepiej… ale nie było. Strasznie boli świadomość, że tak słodka, delikatna i kochana kotka już nie jest z nami.

Wciąż nie mogę tego do końca uwierzyć , chociaż widziałam ją aż do ostatniego oddechu. Nie mam siły podnieść ręki, żeby zmieścić jej rzeczy — wszystko wciąż leży na swoim miejscu. Każdy szmer sprawia, że myślę: „O, pewnie schowała się pod łóżkiem…” Ale niestety.

Można by napisać wiele słów, ale żadne nie oddadzą tego, jak bardzo ją kochałam. Nie umarł po prostu kot — umarł przyjaciel. Przyjaciel, który był ze mną, gdy płakałam. Który podnosił mnie na duchu i sprawił, że naprawdę chciało mi się wracać do domu.

Tak, były trudności: dużo leków, wizyty u weterynarzy… Ale ani razu nie pożałowałam, że wtedy pojechałam ją zobaczyć. I jestem wdzięczna sobie, że bez wahania wybrałam właśnie ją. To był najlepszy kot w moim życiu.

Smutno mi, że nie mogłam sama odebrać jej na kremację. Ale już podjęłam decyzję: niedługo kupię kwiatka i zasadzę go w tej pięknej glinianej misce po wodzie. Pewnie będzie to kaktus — żeby na pewno przetrwał długo;)

Tęsknię. I będę tęsknić jeszcze długo.
Wszystkim dziękuje za wielokrotne wsparcie i miłość za ten czas!

Byłam i będę dalej;)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:pociesza: Mocno przytulamy :pociesza:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Bardzo mi przykro:cry:
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
miyazawa

Post autor: miyazawa »

Fedora najpiękniejszy czas swojego życia spędziła u Ciebie. Dziękuję Ci, że tak wspaniale się nią opiekowałaś i dbałaś o to, aby czuła się u Ciebie jak najlepiej ❤️
Niech kwiatek w jej miseczce pięknie rośnie 🪴
Mocno Cię przytulam...
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Bardzo mi przykro :(
Żegnaj, Fedoro.
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Erena

Post autor: Erena »

Bardzo, bardzo mi przykro :(
„Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy.” Faith Resnick
ODPOWIEDZ