Strona 31 z 47

: 09 sty 2017, 10:46
autor: jaggal
to się rzucajcie, dziewczyny, bo tam każdy transport jest rozdrapywany na pniu :P

: 09 sty 2017, 10:47
autor: Cynamon
jaggal, w sumie masz rację, jest zimno i na balkonie mięso mogłoby u mnie też poleżeć ::
Ty już pisałaś że chcesz mięso na tego 12.01. ?

: 09 sty 2017, 10:49
autor: jaggal
tak, ale ponieważ tym razem zgapiłam i zapisałam się dość późno, to nie wiadomo, czy dla mnie wystarczy :(

: 09 sty 2017, 11:58
autor: kat
Tak, u mnie koty jadły, ale nie każdy kawałek. Na jedne się rzucały, na inne nie za bardzo chciały patrzeć. Chyba było za tłuste.
Niestety dużo było takich kawałków, gdzie był sam tłuszcz, który super by się nadawał do innego chudego mięsa po zmieleniu. Ale moje akurat mielonego nie ruszą. Jedzą tylko takie długie paski i musi to być mięso, albo przynajmniej poprzerastane tłuszczem mięso.
Ale i tak się opłaca.
Tylko ja tam nie jestem w stanie tego odebrać... Do ostatniej chwili nie wiadomo, kiedy mięso będzie, a nawet jak już jest ustalony termin i coś tam sobie poprzestawiam, żeby móc odebrać, to i tak w ostatniej chwili jest info, ze np. będzie mniej mięsa i dla części osób wyznaczają kolejny termin... Dla mnie nie do ogarnięcia :(

: 09 sty 2017, 13:08
autor: Cynamon
kat, Ja teraz zamówiłam 20 kg (cześć jest dla kota mojej mamy) i będę czatować aż do skutku, bo Kasztelanka nie je mokrej (dawałam różne Feringe nawet Kittena) i kaprysi na kurczaka. Muszę wykorzystać, że Marcin jeszcze pracuje na nocki i może mi to odebrać.
Także na następny raz mogę zamówić więcej dla chętnych co mają problem z odbiorem.

: 09 sty 2017, 14:21
autor: MISIEK
Cynamon pisze:kat, Ja teraz zamówiłam 20 kg (cześć jest dla kota mojej mamy) i będę czatować aż do skutku, bo Kasztelanka nie je mokrej (dawałam różne Feringe nawet Kittena) i kaprysi na kurczaka. Muszę wykorzystać, że Marcin jeszcze pracuje na nocki i może mi to odebrać.
Także na następny raz mogę zamówić więcej dla chętnych co mają problem z odbiorem.
to ja chętnie też bym wzięła i chyba łatwiej byłoby mi mięso odebrać od ciebie jeśli to nie problem?

: 09 sty 2017, 14:23
autor: MISIEK
Kto u nas w fundacji jest specjalistą od Barfa, żeby w prazie czego podpytać o przepis?

: 09 sty 2017, 14:31
autor: jaggal
najlepiej się odezwać do GatosDePau, ona barfuje od dawna

: 09 sty 2017, 14:33
autor: misiosoft
albo Villemo :)

: 09 sty 2017, 14:35
autor: jaggal
o, Villemo też to mięso od pani Izabeli kupowała chyba ;)

: 09 sty 2017, 17:38
autor: Cynamon
MISIEK, nie ma problemu :) Informacyjnie: mieszkam na Wildzie ul. J. Umińskiego.
Jak będę składać kolejne zamówienie to dam znać, na razie muszę jakoś wydębić te 20 kg ;)

: 09 sty 2017, 17:53
autor: MISIEK
Cynamon pisze:MISIEK, nie ma problemu :) Informacyjnie: mieszkam na Wildzie ul. J. Umińskiego.
Jak będę składać kolejne zamówienie to dam znać, na razie muszę jakoś wydębić te 20 kg ;)


moje koty będą łasić się do twych stóp z wdzięczności, ostatnio nie chcą jeść suchej i czają się na puszki, ale nie mam tyle puszek, żeby dawać im tylko mokre....dlatego zastanawiam się żeby dawać mokre z surowym a chrupki tylko w formie zabawy (no i dla Kózki bo ona je uwielbia) lub ewentualnie jak mnie dłużej nie będzie co by koty nie głodowały od rana do wieczora
teraz stoją pod drzwiami i próbują sztormować drzwi (za nimi jest Helcia z mokrą) ale obok są suche i nie jedzą- ja to rozumiem, że nie są głodne tylko mają ochotę na coś lepszego
rozpieszczone....

: 10 sty 2017, 11:49
autor: Nuria
mam pytanie odnośnie surowego mięsa, a konkretnie skrzydełek kurczaka.. czy można dawać je kotom w całości? Jeśli tak to czy trzeba je wcześniej przemrozić czy coś (tak gdzieś czytałam)?

: 10 sty 2017, 12:08
autor: kikin
ja daję świeże w całości ::

: 10 sty 2017, 12:15
autor: Nuria
i nie ma obaw, że kot zęby sobie połamie albo przebije kością brzuch jak strzałą amora??