Dzisiaj drugi raz obudziłam się obok Belciaka

oczywiście nie ma szans na zrobienie zdjęcia, bo Belini czmycha z łóżka, kiedy tylko zorientuje się, że mam otwarte oczy i się do niej szczerzę
W ogóle Belek jakiś taki wiosenny się zrobił, rundy sobie urządza góra dół po całym domu, niby młódka jakaś

czas by już był na jej kontrol krwi, wstrzymamy się jednak z uwagi na COVID. Kota naocznie bardzo dobra, z apetytem, kuwetowo ok, nie ma co ryzykować.
Jedynym problemem Beli niezmiennie jest Zeus. Czasem to normalnie mam ochotę go udusić, jaki to jest wredny zwierz (tak, wiem, koty nie są wredne

ale tak mówi ten, kto nie zna Zeusa

) Zamówiłam kolejną obróżkę feromonową, choć mam trochę stracha z czymkolwiek na kociej szyi, ale Kalmwet nie dał właściwie żadnych efektów. Jak Zeus się w końcu od Belci odpimpa, będziemy obie ogromnie szczęśliwe.
Gorzej z Melkiem. Kaszel wraca

tzn. wiedzieliśmy, że będzie wracać, ale nie tak szybko - minęły dopiero 2 miesiące od ostatniej antybiotyko terapii. W dzień to jest dwa, trzy razy, w nocy raz do dwóch razy. Najdziwniejsze, najczęściej zaczyna sie, gdy Melek śpi. Trwa od pół minuty do dwóch minut.
W tym tygodniu będę intensywnie obserwować i zapisywać, czy częstotliwość się zwiększa i jak szybko i niestety, chyba niebawem czeka nas kolejna kuracja
Poza kaszlem, Melek zachwycony porannym słońcem

ona uwwwwieeelbia się wygrzewać, łazi po pokoju zmieniając miejscówki by nałapać jak najwięcej promieni

nie mogę, Kot na mnie leży.