Kotek Motek

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

W stosunku do nas jest miły i kręci się w koło nóg tylko przed jedzeniem, kiedy jest już dość głodny :twisted: Wtedy nawet mruczy :cool: Raczej jednak ma do nas olewczy stosunek :jezyk:
interesujemy go jeszcze gdy bierzemy wędkę do zabawy :lol: Przy dłuższym trzymaniu lub przytulaniu zaczyna burczeć, czasem nawet mocno drapnie, syknie lub ugryzie. Nie lubi nic na siłę.
Awatar użytkownika
Cynamon

Obrazek

Nowe zdjęcia dużego już kotka Motka :)

Zapraszamy:

https://plus.google.com/photos/11010396 ... 0165520044
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

duży kotek :) i piękna sierść :)
Awatar użytkownika
Cynamon

Jak do nas trafił ważył 3,6 kg a teraz dobija do 5 kg :shock: :cool: a jeszcze nie ma roku :cool:

Ale z moich bacznych obserwacji Czarnobylka wynika, że chyba woli chłopców :twisted: :wink: tzn. myślę, że nie przepada za mną :roll: Dawanie jedzonka jednak nie kasuje zabiegów pielęgnacyjnych jakie przy nim wykonuję a w ich trakcie bardzo się na mnie gniewa, później też :evil: Ale ktoś musi wykonywać CZARNĄ robotę :wink: :aniolek:
A dlaczego chłopców woli, no więc jak pojawi się nasz współlokator, Motek mruczy, że słychać go na 2/3 m okręca się w koło nóg, przymila jakby był w transie :shock: :love:
W nocy Marcin doniósł mi, że do niego również zdarza mu się przyjść, wtedy głośno mruczy, przytula się do nóg, zdarza mu się położyć i zasnąć na nogach Marcina ::
Tak! Właśnie Czarnobylek! Mnie raczy czasem mruczeniem, gdy jest głodny i daję mu jeść :P więc pozostaje mi się tym zadowolić :wink:
No i oczywiście najukochańszy i najsłodszy jest jak śpi :: :twisted:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

czyli Motek sam powinien sobie wybrać człowieka ::
nie martw się, u nas to samo - ja mogę Kanso głaskać ze 4 razy krócej niż Przemo - ale on pazurków nie przycina :evil:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Cynamon

No właśnie Marcin też nie przycina :evil: i później kojarzę mu się z wrednym babskiem :roll:

A tu fotka z cyklu: Znowu białe babsko wtryniło mi się na fotel :wink: a druga jeszcze fleszem daje po oczach :evil:

Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Z moich najnowszych Motkowych obserwacji :: :

Motek w trakcie zabawy wędką jest jak huragan :twisted: Robi piękne salta i lata dosłownie z prędkością światła :aniolek: Czasami gdzieś nie wyhamuje i zdarzyło już mu się walnąć tu i tam, co go oczywiście nie przeraża i bawi się dalej :D
W zabawie "złap rękę chowającą się pod kołdrą" muszę go pochwalić :: , nie wyciąga pazurków :shock: i nawet jak kłapnie zębami to nie jest to najmocniejsze :)
Jest wręcz delikatny! :shock: :) Przy sprawach kosmetycznych jak mu się za długo grzebie np przy pazurach przede wszystkim burka, potem próbuje dziabnąć zębami lub pazurami i zwiać jednak jest spokojniejszy od Mariny, która tylko wtedy zachowuje się jak diablica a normalnie jest przesłodka :aniolek:

Na dowód Motka, który bywa ostoją spokoju - fotka:
Obrazek

I ten jego uśmiech :lol:
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

Kolorystycznie są idealni :)
Piękne kociambry
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
Cynamon

Po powrocie ze szpitala muszę przyznać, że ogromnie się stęskniłam za kociambrami :serce:
Dziś Motek śpi obok mnie na łóżku od 5 rano :: nie obyło się bez skoków na klamkę :twisted: ale i tak jest przekochany :love: Dał mi się nawet wygłaskać pod bródką, za uszkiem i mruczał przy tym jak traktor :D A oto foteczka oddająca pozę jego kimania koło mnie :)

Obrazek
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

Cynamon pisze:Po powrocie ze szpitala muszę przyznać, że ogromnie się stęskniłam za kociambrami :serce:
Dziś Motek śpi obok mnie na łóżku od 5 rano :: nie obyło się bez skoków na klamkę :twisted: ale i tak jest przekochany :love: Dał mi się nawet wygłaskać pod bródką, za uszkiem i mruczał przy tym jak traktor :D A oto foteczka oddająca pozę jego kimania koło mnie :)
a próbuje zabić zapach szpitala? bo u mnie po powrocie z zabiegu koty się mocno ocierały, tak jakby chciały zagłuszyć ten zapach :)
Awatar użytkownika
Cynamon

misiosoft, Ocieraniem zajęła się Marina :: ale faktycznie, obwąchały torbę i miały ochotę się jakby wytarzać w tych rzeczach :lol:

Motek jest wreszcie po wizycie u Koniecznego. Zachował się znowu bardzo grzecznie i ładnie :) a jak weszliśmy do poczekalni to z kotka Motka, który normalnie zajmuje cały transporter nagle zrobiła się 1/4 :P ale nie ma się co dziwić, bo czekały z nami same psy :twisted: nie przepadające za kotami :patyk:
Awatar użytkownika
Cynamon

W poniedziałek zabieramy kotka Motka na kontrolę do dr Koniecznego. Kotuś jest już ponad tydzień na karmie dla kotów z problemami trzustkowymi i funkcjonuje znacznie lepiej :). Zrobił się też spokojniejszy i zaczyna przychodzić ( choć na razie sporadycznie ;) ) do łóżka :: Na święta kociambry jadą z nami do Legnicy, zobaczymy jak przetrwają podróż :roll: Miejmy nadzieję, że bez sensacji :patyk: Będzie dla nich zaadaptowany cały bagażnik, który oddzielony będzie kratką. Nie chcemy, żeby całą drogę męczyły się w transporterkach.
Awatar użytkownika
moorland

Post autor: moorland »

Proszę pamiętajcie tylko, że transporter jest też dla bezpieczeństwa kota, najlepiej przypięty pasami, mój TŻ zawsze woził swojego kocurka luzem, mimo moich próśb, bo w transporterze się denerwował i miauczał a luzem spał sobie spokojnie, dopóki przy ostrym hamowaniu kot mu się nie rozpłaszczył na szybie, akurat cudem nic mu się nie stało.
Awatar użytkownika
Cynamon

Transportery też bierzemy, jednak jeżeli Motek będzie bardzo się w nim tłukł to wtedy zobaczymy czy nie będzie im lepiej w większej przestrzeni. Już obmyśliłam i wszystko będzie wyłożone kocami i poduszkami, żeby miały miękko :). Teraz jak byliśmy u mojej mamy to wzięłam specjalnie jeszcze poduszki dla nich.
Awatar użytkownika
Cynamon

A tu drugie oblicze kotka Motka, które osobiście uwielbiam :love:

Obrazek
ODPOWIEDZ