Hetmanka, Kasztelanka i Cześnik

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
tess
Kontakt:

Post autor: tess »

Jakie piękne czarne futra :)
Kocia mama Jaime'ego, Brienne i Odyna, wirtualna Astor (szczęśliwie wyadoptowanej) i Cody'ego :)
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Futra są bardzo piękne :)
Przyszedł marzec, koty marcują i Cześnik przynajmniej raz dziennie dobiera się (dość nieporadnie) do Kasztelanki, czym ona nie jest zachwycona :evil:
Zaraz ściągam delikwenta z młodej, staram się też oba koteczki porządnie wybawiać w ciągu dnia ale ostatnio zachowanie jakby się nasiliło, czyżby to przez nadchodzącą wiosnę :hm:
tess
Kontakt:

A są wysterylizowane, czy to dopiero przed nimi? Ja właśnie jestem na etapie wyłapywania okolicznych dzikusków, kurde, przecież to takie maleństwa, zgroza pomyśleć, że takie małe kuleczki już mogłyby rodzić :(

Jak co dzień wieczorem byłam karmić kociaki i w jednych krzakach jest taki jeden mój ulubieniec, który regularnie doprasza się głaskania (na szczęście innych ludzi się boi, ale mnie widać skojarzył z zapachem karmy). I tu nagle kotka nie ma... Rozglądam się, wołam, a ta mała kuleczka pod wielkim kocurem :( A to jeszcze takie dziecko :(

Głupia wiosna!
Kocia mama Jaime'ego, Brienne i Odyna, wirtualna Astor (szczęśliwie wyadoptowanej) i Cody'ego :)
Awatar użytkownika
Cynamon

tess, są wysterylizowane ::
Jak tylko do mnie trafiły to po niedługim czasie zostały wysterylizowane, bo Cześnik się dobierał do Kasztelanki, ale myślałam, że po sterylizacji to się unormuje ale jednak nie :roll:
tess
Kontakt:

Ups... No w sumie u nas kiedyś wysterylizowany Odi dobierał się do równie wysterylizowanego Jaime'ego... Czy muszę mówić, że ten nie był zachwycony i mocno go oszczekał? :D
einfach

Post autor: einfach »

Cynamon pisze:tess, są wysterylizowane ::
Jak tylko do mnie trafiły to po niedługim czasie zostały wysterylizowane, bo Cześnik się dobierał do Kasztelanki, ale myślałam, że po sterylizacji to się unormuje ale jednak nie :roll:
u kocurków chyba do pół roku po sterylizacji hormony jeszcze mogą szaleć, przejdzie im z czasem pewnie :)
Awatar użytkownika
Cynamon

einfach, oby już jego hormony przestały szaleć :P
Bo zaraz będzie pół roku jak są po sterylizacji :twisted:
A że Cześnik jest o wiele większy od Kasztelanki, ta zaczęła się przed nim chować i nawet jak jedzą to muszę pilnować, bo on swoją porcję wręcz połyka i zaraz leci do niej :evil:
To są koty, które idealnie nadają się na np dokocenie, ważne żeby nie były same, bo są młode, wychowywały się w większym gronie i uwielbiają zabawy. Także, niekoniecznie muszą iść razem :wink:
Awatar użytkownika
Cynamon

U kociambrów wszystko w porządku :)
Ostatnio pogorszył się trochę mój stan zdrowia, dlatego nowe zdjęcia prześlę jutro.
Koteczki ładnie towarzyszą mi leżąc w nogach oraz od czasu do czasu zaczepiając mnie abym porzucała im piłeczkę.
Teraz oba smacznie śpią po zjedzonym na kolację surowym kurczaczku :jeść:
Awatar użytkownika
Cynamon

Dwa leniwce ::
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Cześnik: "Daj spać, nooo" :sleep:
Kocio zaczął ostatnio zawłaszczać moją miejscówkę i jak tylko wyjdę choć na chwilę,
to jak wracam leży na moim miejscu i nie zamierza się z niego ruszyć :twisted: :P
Obrazek

Kasztelanka, która okazała się kotem wysokopiennym :D
Z niesamowitą gracją wskakuje na ponad 2 m szafę, gdzie ma przygotowany kocyk.
Uwielbia także chować się pod kołdrę i spać w nogach :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Koteczki są po teście na obecność dziecka w wieku 8 lat :twisted:
Kurs samoobrony przed chętnym do tulenia i głaskania i tulenia :hug: dziecka trwał nieprzerwanie prawie 3 dni :P
Rodzeństwo zdało z oceną końcową 4 na szynach ::
Dobry wynik uzyskały przede wszystkim dzięki nie stosowaniu pazurów i zębów w sytuacjach dla nich stresujących :brawo:
"Szyny" dostały za uciekanie i chowanie się w dostępne zakamarki (czyt. jedyny zakamarek pod łóżkiem :cool: )
Dla Kasztelanki plus za zapominanie o zagrożeniu w postaci dziewczynki w trakcie zabawy :D
Awatar użytkownika
Cynamon

A zamiast rzeżuchy koteczki na zająca dostały trawkę :jesc: :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

:serce:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Cynamon

Nadeszły cieplejsze dni i koteczki coraz częściej wylegują się przy otwartym (zabezpieczonym) oknie ::
Niekwestionowaną miłośniczką parapetowania jest oczywiście Kasztelanka, jednak Cześnik też od czasu do czasu lubi wygrzać futro na słoneczku :D
Słoneczne zdjęcia wysłałam dziś i nie tylko :wink:
Apetyt nadal dopisuje przede wszystkim Cześnikowi :jesc:
Kasztelanka nade wszystko uwielbia zabawy, zwłaszcza z piórkiem, których już za dużo nie zostało :P
Awatar użytkownika
Cynamon

Dobranoc :sleep: mówi Cześnik:
Obrazek

oraz Kasztelanka :sleepy:
Obrazek
ODPOWIEDZ