Hetmanka, Kasztelanka i Cześnik
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Futra są bardzo piękne 
Przyszedł marzec, koty marcują i Cześnik przynajmniej raz dziennie dobiera się (dość nieporadnie) do Kasztelanki, czym ona nie jest zachwycona
Zaraz ściągam delikwenta z młodej, staram się też oba koteczki porządnie wybawiać w ciągu dnia ale ostatnio zachowanie jakby się nasiliło, czyżby to przez nadchodzącą wiosnę

Przyszedł marzec, koty marcują i Cześnik przynajmniej raz dziennie dobiera się (dość nieporadnie) do Kasztelanki, czym ona nie jest zachwycona

Zaraz ściągam delikwenta z młodej, staram się też oba koteczki porządnie wybawiać w ciągu dnia ale ostatnio zachowanie jakby się nasiliło, czyżby to przez nadchodzącą wiosnę

A są wysterylizowane, czy to dopiero przed nimi? Ja właśnie jestem na etapie wyłapywania okolicznych dzikusków, kurde, przecież to takie maleństwa, zgroza pomyśleć, że takie małe kuleczki już mogłyby rodzić 
Jak co dzień wieczorem byłam karmić kociaki i w jednych krzakach jest taki jeden mój ulubieniec, który regularnie doprasza się głaskania (na szczęście innych ludzi się boi, ale mnie widać skojarzył z zapachem karmy). I tu nagle kotka nie ma... Rozglądam się, wołam, a ta mała kuleczka pod wielkim kocurem
A to jeszcze takie dziecko 
Głupia wiosna!

Jak co dzień wieczorem byłam karmić kociaki i w jednych krzakach jest taki jeden mój ulubieniec, który regularnie doprasza się głaskania (na szczęście innych ludzi się boi, ale mnie widać skojarzył z zapachem karmy). I tu nagle kotka nie ma... Rozglądam się, wołam, a ta mała kuleczka pod wielkim kocurem

Głupia wiosna!
Kocia mama Jaime'ego, Brienne i Odyna, wirtualna Astor (szczęśliwie wyadoptowanej) i Cody'ego 

u kocurków chyba do pół roku po sterylizacji hormony jeszcze mogą szaleć, przejdzie im z czasem pewnieCynamon pisze:tess, są wysterylizowane![]()
Jak tylko do mnie trafiły to po niedługim czasie zostały wysterylizowane, bo Cześnik się dobierał do Kasztelanki, ale myślałam, że po sterylizacji to się unormuje ale jednak nie

einfach, oby już jego hormony przestały szaleć
Bo zaraz będzie pół roku jak są po sterylizacji
A że Cześnik jest o wiele większy od Kasztelanki, ta zaczęła się przed nim chować i nawet jak jedzą to muszę pilnować, bo on swoją porcję wręcz połyka i zaraz leci do niej
To są koty, które idealnie nadają się na np dokocenie, ważne żeby nie były same, bo są młode, wychowywały się w większym gronie i uwielbiają zabawy. Także, niekoniecznie muszą iść razem

Bo zaraz będzie pół roku jak są po sterylizacji

A że Cześnik jest o wiele większy od Kasztelanki, ta zaczęła się przed nim chować i nawet jak jedzą to muszę pilnować, bo on swoją porcję wręcz połyka i zaraz leci do niej

To są koty, które idealnie nadają się na np dokocenie, ważne żeby nie były same, bo są młode, wychowywały się w większym gronie i uwielbiają zabawy. Także, niekoniecznie muszą iść razem

U kociambrów wszystko w porządku
Ostatnio pogorszył się trochę mój stan zdrowia, dlatego nowe zdjęcia prześlę jutro.
Koteczki ładnie towarzyszą mi leżąc w nogach oraz od czasu do czasu zaczepiając mnie abym porzucała im piłeczkę.
Teraz oba smacznie śpią po zjedzonym na kolację surowym kurczaczku :jeść:

Ostatnio pogorszył się trochę mój stan zdrowia, dlatego nowe zdjęcia prześlę jutro.
Koteczki ładnie towarzyszą mi leżąc w nogach oraz od czasu do czasu zaczepiając mnie abym porzucała im piłeczkę.
Teraz oba smacznie śpią po zjedzonym na kolację surowym kurczaczku :jeść:
Cześnik: "Daj spać, nooo"
Kocio zaczął ostatnio zawłaszczać moją miejscówkę i jak tylko wyjdę choć na chwilę,
to jak wracam leży na moim miejscu i nie zamierza się z niego ruszyć
Kasztelanka, która okazała się kotem wysokopiennym
Z niesamowitą gracją wskakuje na ponad 2 m szafę, gdzie ma przygotowany kocyk.
Uwielbia także chować się pod kołdrę i spać w nogach

Kocio zaczął ostatnio zawłaszczać moją miejscówkę i jak tylko wyjdę choć na chwilę,
to jak wracam leży na moim miejscu i nie zamierza się z niego ruszyć

Kasztelanka, która okazała się kotem wysokopiennym

Z niesamowitą gracją wskakuje na ponad 2 m szafę, gdzie ma przygotowany kocyk.
Uwielbia także chować się pod kołdrę i spać w nogach

Koteczki są po teście na obecność dziecka w wieku 8 lat
Kurs samoobrony przed chętnym do tulenia i głaskania i tulenia
dziecka trwał nieprzerwanie prawie 3 dni
Rodzeństwo zdało z oceną końcową 4 na szynach
Dobry wynik uzyskały przede wszystkim dzięki nie stosowaniu pazurów i zębów w sytuacjach dla nich stresujących
"Szyny" dostały za uciekanie i chowanie się w dostępne zakamarki (czyt. jedyny zakamarek pod łóżkiem
)
Dla Kasztelanki plus za zapominanie o zagrożeniu w postaci dziewczynki w trakcie zabawy

Kurs samoobrony przed chętnym do tulenia i głaskania i tulenia

Rodzeństwo zdało z oceną końcową 4 na szynach

Dobry wynik uzyskały przede wszystkim dzięki nie stosowaniu pazurów i zębów w sytuacjach dla nich stresujących

"Szyny" dostały za uciekanie i chowanie się w dostępne zakamarki (czyt. jedyny zakamarek pod łóżkiem

Dla Kasztelanki plus za zapominanie o zagrożeniu w postaci dziewczynki w trakcie zabawy

Nadeszły cieplejsze dni i koteczki coraz częściej wylegują się przy otwartym (zabezpieczonym) oknie
Niekwestionowaną miłośniczką parapetowania jest oczywiście Kasztelanka, jednak Cześnik też od czasu do czasu lubi wygrzać futro na słoneczku
Słoneczne zdjęcia wysłałam dziś i nie tylko
Apetyt nadal dopisuje przede wszystkim Cześnikowi
Kasztelanka nade wszystko uwielbia zabawy, zwłaszcza z piórkiem, których już za dużo nie zostało

Niekwestionowaną miłośniczką parapetowania jest oczywiście Kasztelanka, jednak Cześnik też od czasu do czasu lubi wygrzać futro na słoneczku

Słoneczne zdjęcia wysłałam dziś i nie tylko

Apetyt nadal dopisuje przede wszystkim Cześnikowi

Kasztelanka nade wszystko uwielbia zabawy, zwłaszcza z piórkiem, których już za dużo nie zostało