Błękitka

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:tan: :tan: :tan:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
einfach

Post autor: einfach »

Super wieści!! :kwiatek:

Moorland bedzie dopiero za jakieś 2 tygodnie z tego co się orientuję.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

mam nadzieję, że zostanie podjęta jedynie słuszna, zdroworozsądkowa decyzja - kot zdrowy... Bo z tymi testami to możemy się bujać do....
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

GatosDePau pisze:Przyszedł dziś wynik testu PCR z krwi na FeLV:

UJEMNY
:brawo:

pytałam czy jest do tego jakiś komentarz laboranta dopisany. Nie ma.

zapomniałam zapytać jakie było to poprzednie badanie, a jak chciałam zadzwonić natychmiast raz jeszcze, to telefon był oczywiście zajęty. Kilka razy już dziś próbowałam dzwonić do nich po ten wynik i za każdym razem było zajęte.
Czy ktoś z Was będzie u nich niedługo i może odebrać oba wyniki fizycznie na kartce? Dowiemy się wtedy jakie to było badanie.
Trzeba by to ogarnąć całościowo (kiedy wraca moorland z wywczasów?) i zadecydować w końcu czy może już wyjść z izolacji czy jeszcze nie.
Tam, gdy jest zajęte, załącza się automat. Trzeba po prostu poczekać, a nie rozłączać się ;)
Można też poprosić, żeby wynik przesłali na maila :)
Kurciak

Post autor: Kurciak »

Jutro będę rozmawiała z dr Starczewską. popytam, co dalej-szpik czy koniec badań.
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
GatosDePau
Kontakt:

Post autor: GatosDePau »

Morri pisze: Trzeba po prostu poczekać, a nie rozłączać się ;)
Można też poprosić, żeby wynik przesłali na maila :)
hehehe, no tak mówił mi ten automat, ale miałam prawie zerową baterię i nie chciało mi się iść podłączyć :D
Prześlą na dowolnego maila czy na maila fundacji musi to iść?

Kurciak, :ok: daj znać co powie doktorka.

Błękitka właśnie weszła w fazę wieczornego szaleństwa :)
Zbyt mało Don Kichotów,
Zbyt wiele wiatraków.
Kurciak

tak więc.
biorąc pod uwagę wyniki testów, wg dr Starczewskiej Błękitka jest zdrowa. za pół roku badania można pro forma powtórzyć. Można szczepić i za kilka tygodni połączyć z innymi kociambrami (czyt z Hanną :twisted: )
ew, jak ktoś będzie czuł taką potrzebe pozosyałe koty można zaszczepić na białaczkę.
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
GatosDePau
Kontakt:

Kurciak pisze:tak więc.
biorąc pod uwagę wyniki testów, wg dr Starczewskiej Błękitka jest zdrowa. za pół roku badania można pro forma powtórzyć. Można szczepić i za kilka tygodni połączyć z innymi kociambrami (czyt z Hanną :twisted: )
ew, jak ktoś będzie czuł taką potrzebe pozosyałe koty można zaszczepić na białaczkę.
Super :) :) :)

A wiadomo jaki to był test ten pierwszy z krwi pobranej 18 stycznia, którego wynik był 21 stycznia?

Nie do końca rozumiem tego o szczepieniu. Błękitka będzie dopiero szczepiona pierwszy raz w życiu szczepionką trójważną czy chodzi o szczepionkę na białaczkę?
[Pewnie o to pierwsze, bo na pierwszej stronie wątku nie ma info o szczepieniach w ogóle, ale wyjaśnij mi na wszelki wypadek]
Zbyt mało Don Kichotów,
Zbyt wiele wiatraków.
Kurciak

Ona ma mieć normalną szczepionkę.
Szczepionke na białaczkę można zrobić kotu, gdzie Błękitka ma dołączyć - czyli np mojej Hannie
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

:tan: :tan:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:banan: :banan: :banan:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
einfach

Post autor: einfach »

super wieści :aniolek:
Awatar użytkownika
GatosDePau
Kontakt:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:)

Ładna, miła, miękka i zdrowa - czego więcej chcieć? Żeby tylko jeszcze nie miała takich dłuugich zębów, które tak łatwo dziurkują wiele stron papieru na raz ;)
Zbyt mało Don Kichotów,
Zbyt wiele wiatraków.
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Jeszcze domku stałego brakuje! :)
Ale myślę, że taka urocza kicia bardzo szybko go znajdzie ::
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

a ja sobie myslę, że Ona jednak już znalazła;)
ODPOWIEDZ