Lena Dębińska
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Spróbuj wątrobę wieprzową. Wiem, że weci nie polecają ale wątroba ma silny zapach. Z kurczaka tak nie pachnie mocno. Gotowane skrzydełka - skórka jest tłusta. Serca drobiowe drobno pokrojone. Kiedyś odkrawałam tłuste kawałki, okazało się że źle robiłam. Kajtek dostawał coś na apetyt w zastrzykach. Kupiłam też u wetki (ona mi kazała podawać) dwa razy dziennie lekarstwo na odbudowę nerek. Nie pamiętam nazwy (coś jak Prof..... dalej nie wiem). To lekarstwo było w takim żelku nabierane specjalną strzykawką. Podawałam cały miesiąc, nawet już po wyleczeniu. Trzymaj się Tajga. Dasz radę. Lenka musi zaskoczyć.
Jesteśmy po badaniach :
kreatynina 5,5
mocznik 202,6 , czyli do kitu
wątroba ok ( moja błędna hipoteza)
Za to trzustka również do kitu.
Jest to jednak PNN bo przy ostrej postaci (np po zatruciu) mocznik by spadł o wiele więcej.
Jest zatem mocznica. Mocznik zapoczątkował anemię u dziewczyny.
Na mdłości Ranigast w kroplówce. Dostaje też leki przeciwwymiotne.
Dodatkowo Enarenal na obniżenie ciśnienia w nerkach, żeby się tak szybko nie zużywały.
Od dziś też kroplówki podskórne. Dalej Renalvet (coś jak Pronefra lub Ipakitina).
Mamy mało czasu na zaskoczenie z jedzeniem. Rozryczałam się rano w klinice.
Lena ma gorszy nastrój... o wiele gorszy niż kilka dni temu.
Nie je. Wzdrygnęła się dziś po powąchaniu wołowinki.
kreatynina 5,5
mocznik 202,6 , czyli do kitu
wątroba ok ( moja błędna hipoteza)
Za to trzustka również do kitu.
Jest to jednak PNN bo przy ostrej postaci (np po zatruciu) mocznik by spadł o wiele więcej.
Jest zatem mocznica. Mocznik zapoczątkował anemię u dziewczyny.
Na mdłości Ranigast w kroplówce. Dostaje też leki przeciwwymiotne.
Dodatkowo Enarenal na obniżenie ciśnienia w nerkach, żeby się tak szybko nie zużywały.
Od dziś też kroplówki podskórne. Dalej Renalvet (coś jak Pronefra lub Ipakitina).
Mamy mało czasu na zaskoczenie z jedzeniem. Rozryczałam się rano w klinice.
Lena ma gorszy nastrój... o wiele gorszy niż kilka dni temu.
Nie je. Wzdrygnęła się dziś po powąchaniu wołowinki.
Próbuj karmić chociaż na siłę żeby coś zjadła.
Wyniki jak renik napisała obniżyły się, więc jest nadzieja. Nie poddawaj się, żeby i Lenka się nie poddała
Lenka
mocno jedz i zdrowiej.
Wyniki jak renik napisała obniżyły się, więc jest nadzieja. Nie poddawaj się, żeby i Lenka się nie poddała

Lenka

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Tajga, jesteśmy z Wami!
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka ❤
Tajga, kup Biopron9 w aptece - w Dozie możesz dostać w dobrej cenie. Od razu ze dwa opakowania, bo szybko zejdą. 7 kapsułek otwierasz, wysypujesz proszek i mieszasz z odrobiną wody i do strzykawki - podawaj rano i wieczorem. To bakterie rozkładające mocznik na poziomie jelit.
Mocno trzymam kciuki
U Tary także wszystko zaczęło się od zapalenia trzustki i mimo, ze było tak źle, że musiała być hospitalizowana, teraz czuje się jak młody bóg!
Mocno trzymam kciuki

Karmię na siłę Convem, zagęszczonym, strzykawką, bo muszę podać ten Enarenal. Udało mi się prawie 10 ml, prawie był rzyg ale jakoś rozmasowałam gardło i poszło. Mięskiem zmiksowanym nie da rady, jest odruch wymiotny i rzyg, nawet po najmniejszej ilości. Szwedzki stół jest, mam tyle misek na podłodze ile kotów ma Morri
po prostu są nudności przez mocznik i nie chce się jeść 

tajga, zgadzam się z Morri Biopron9 to dobra sprawa, też ratowałam tym kota.
Myślę, że kroplówkowanie w jej przypadku nie zaszkodzi a pomoże na pewno i ją trochę wypłucze.
Czy Lenka bardzo źle znosi podróże do weta?? Bo jak tak to warto, żeby założyli jej wenflon i podawać w domu, w ciszy i spokoju.
Ja wyprowadziłam w ten sposób Marcelinę (13 lat) dostawała też wyłapywacz fosforu i teraz ma idealne wyniki!
Trzymam kciuki!
Myślę, że kroplówkowanie w jej przypadku nie zaszkodzi a pomoże na pewno i ją trochę wypłucze.
Czy Lenka bardzo źle znosi podróże do weta?? Bo jak tak to warto, żeby założyli jej wenflon i podawać w domu, w ciszy i spokoju.
Ja wyprowadziłam w ten sposób Marcelinę (13 lat) dostawała też wyłapywacz fosforu i teraz ma idealne wyniki!

Trzymam kciuki!

7 na raz. Ten Biopron9 to zamiennik Azodylu, który nie jest w Polsce dostępny. Niestety dawka po przeliczeniu tak wychodzi, jak napisała Morri...
Ja też byłabym dobrej myśli, bo widać jednak poprawę.
A Lenka ma dożylne, czy podskórne kroplówki?
Przy takich parametrach może warto podawać mniejsze dawki, ale dwa razy dziennie...
Zapytaj wetkę.
I może hemoglobinę Jej podawać na tę anemię...
Ja też byłabym dobrej myśli, bo widać jednak poprawę.
A Lenka ma dożylne, czy podskórne kroplówki?
Przy takich parametrach może warto podawać mniejsze dawki, ale dwa razy dziennie...
Zapytaj wetkę.
I może hemoglobinę Jej podawać na tę anemię...