Melpomena

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Wojtek_Ka

Post autor: Wojtek_Ka »

Obrazek

królewna Mela ma się bardzo dobrze! (w przeciwieństwie do jej wątku :oops: :roll: :>: :sado: :mur: )

a więc tak, Melka śmiało biega po mieszkaniu, jak ją zamykamy na karmienie to widać przez szybę w drzwiach, że czeka tylko aż ją z powrotem wypuścimy na salony :D
Więc coraz śmielej :) Z Węgorem w dalszym ciągu mycie łebków, gonitwy ale jak trzeba to pacnie go ;)
Jedyny szkopuł to ilość sierści jaką gubi :roll: czasami jak się gdzieś położy to dosłownie zostawia kępki futra (raz myśleliśmy, że to pierze z poduszk :roll: )
Liczę, że cały czas wymienia futerko zimowe i "chore" na nowe zdrowie i letnie ;)
W każdym razie, tym tygodniu będę u dr Busłowicz to podpytam czy coś z tym futrzastym fantem zrobić?
Chitos

Post autor: Chitos »

Melciak! Jej jak fajnie ja widzieć:)
Wojtek że ona pełen luz przy tobie :)
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

jestem po prostu w szoku - Melpomena teraz kwitnie:)))))
Awatar użytkownika
KrisButton

Post autor: KrisButton »

Jakby nie było w Meli profilu to nie poznałbym Królewny, wielka zmiana, kota wygląda na szczęśliwą kotkę :P
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
Synuś, Dziczek,Maksima,Gacuś, Kajtuś P, Inka i Ibis w moim sercu i pamięci, na zawsze.
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Jak dobrze czytać takie wieści! :)
Wojtek_Ka

Chitos pisze:Melciak! Jej jak fajnie ja widzieć:)
Wojtek że ona pełen luz przy tobie :)
no rozkręca się dziewczę ;) dzisiaj rano też był miauk i drapanie, żeby wypuścić na salony ;)
Ogólnie stwierdzamy, że Melka w przypadku adopcji powinna mieć zapewnione kocie towarzystwo, bo lgnie do naszego Węgora, tak samo w szpitaliku nawiązywała dobre relacje z innymi kocimi (Rico czy Flake).
Kotka idealna do domu z ludźmi, którzy rozumieją kocie potrzeby i dadzą jej czasy aż się w 100% przekona do człowieka bo naprawdę wierzę, że to tylko kwestia czasu :)
A tak poza tym Mela byłaby fantastycznym towarzyszem dla innego kota FIV+ a przy tym nie zbyt absorbująca dla ludzi. Bo my w sumie nie odczuwamy za bardzo dodatkowego futra na pokładzie (no dobra, może większa ilość sierści ;) )

Więc jeśli ktoś rozważa dokocenie swojego jedynaka Mela byłaby idealna :)
(A powszechnie wiadomo, że 2 koty>>1 kot ;) )
Neda

Post autor: Neda »

Wojtek_Ka pisze:no rozkręca się dziewczę ;) dzisiaj rano też był miauk i drapanie, żeby wypuścić na salony ;)
czekaj, czekaj, i co? i otwieracie jej te drzwi, a ona nie ucieka, tylko wbiega na salony? :) :wink:
Wojtek_Ka

Dokładnie tak ;) Żadnego kroku w tył tylko cała naprzód - za drzwi, ku wolności ;)
Neda

Wojtek_Ka pisze:Dokładnie tak ;) Żadnego kroku w tył tylko cała naprzód - za drzwi, ku wolności ;)
:good:
Wojtek_Ka

Melcia zaliczyła dzisiaj wizytę u weta w celu pobrania krwi na badania. Zniosła to naprawdę dzielnie! :) Ale przeczuwała, że coś się święci bo już wczoraj nie chciała wrócić na noc do swojego pokoju + poranna gonitwa po mieszkaniu jak wystrzeliła ze swojego pokoju ;)

Szczególne podziękowania dla Evy, która specjalnie przyjechała do weta na naszą wizytę, żeby okiełznać/przytrzymać Melkę (czyt. uniknąć biegającej po suficie Meli ;) ) :bow: :bow: :kwiatek: :kwiatek:
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Nie ma sprawy :kwiatek: zresztą sam widziałeś, jaka była grzeczna! :) bardzo jej służy pobyt u Was :serce:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Chitos

Mela ta Melka odwiedziała weta? Bez większych protestów? :shock: :shock: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
Neda

Chitos pisze:Mela ta Melka odwiedziała weta? Bez większych protestów? :shock: :shock: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
Zgłaszam Was do programu (kocie) METAMORFOZY!!! :D
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

kicikotek u lekarza :)

Obrazek

Obrazek
nie mogę, Kot na mnie leży.
Chitos

Nasza księżniczka :*
ODPOWIEDZ