Maja, Bolek, Tina

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Villemo7

Post autor: Villemo7 »

A gdzie chodzisz do weta? Może warto byłoby skonsultować z innym lekarzem.

Od kropli na odrobaczanie nie wyszłoby jej na łapce. Widać, że ranki są rozdrapane/ rozlizane, czyli swędzi ją.

Młoda ma teraz wg moich obliczeń 10 m-cy. Spróbowałabym zmienić karmę na taką, która nie ma zbóż, glutenu. Spróbuj może Acany bez drobiu. Wyeliminujesz dotychczasowe ewentualne alergeny w karmie. No ale warto by było też zaleczyć te zmiany,które już jej wyszły, więc koniecznie do innego weta.
KOT NIE PRZYJDZIE NA ZAWOŁANIE. ODBIERZE WIADOMOŚĆ I SKONTAKTUJE SIĘ Z TOBĄ W WOLNEJ CHWILI.
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

U Stefanii wyszło coś podobnego po podaniu profendera, ale było tylko na karku, obok miejsca gdzie podawaliśmy odrobaczenie, zeszło po kilku dniach.
Jeśli teraz wyszło w innym miejscu, to faktycznie może być alergia. Tak jak Vill napisała - monodieta i eliminacja potencjalnych alergenów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Villemo7

Dostałam zdjęcia Bolka z jego adopcyjnego domu:

Obrazek Obrazek

Obrazek
Z przyrodnią siostrą Grace, kierowniczką zamieszania
Obrazek Obrazek

Widać, że się świetnie dogadują
Obrazek

Super jest dostać takie zdjęcia :D "Maluchy" są rozpieszczane i ewidentnie im dobrze w domku. A to już w tej chwili chyba roczne łobuziaki.
KOT NIE PRZYJDZIE NA ZAWOŁANIE. ODBIERZE WIADOMOŚĆ I SKONTAKTUJE SIĘ Z TOBĄ W WOLNEJ CHWILI.
Awatar użytkownika
kaory
Kontakt:

Post autor: kaory »

takie zdjęcia to balsam na moją duszę :)

oba maluchy przez moment miałam przyjemność gościć :D
pamiętam jak Bolek był strasznym tchórzem i ciągle miał problemy z oczkami, a teraz z niego taki piękny kocurek :serce:
semper eadem

http://kaory.digart.pl/

Mimi Kotalina [']
śpij spokojnie Miłeczko...[']
tomashec

Post autor: tomashec »

kaory pisze:pamiętam jak Bolek był strasznym tchórzem i ciągle miał problemy z oczkami, a teraz z niego taki piękny kocurek :serce:
Bolas nadal jest mega tchórzem :) hmmm a jakie miał problemy z oczkami...?

Załączam nowe fotki. Dołączył do nas jeszcze rudy Edziu i Gertruda, która jest identyczna jak Gracie, ale nie ma jej na tych foto. teraz jest czworo kociaków, ale nie mieszkają razem, tylko w weekendy póki co :)
Jeśli ma ktoś ochotę zobaczyć pełną, uzupełnianą galerię kotexów na Picasa, to proszę o email na tomashec@gmail.com

Obrazek
    Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
    Awatar użytkownika
    twist:)

Post autor: twist:) »

U nas pod sam koniec pobytu Bolo zrobił się mega przyjaznym i naprawdę wdzięcznym kotem ale On jest z tych, które potrzebują trochę czasu :)

Ale potem na cały świat roztacza się jego urok:D
    Awatar użytkownika
    Conwalie

Post autor: Conwalie »

Jakie piękne zdjęcia!!
    Koty są cudownymi stworzeniami, ale te zdjęcia są naprawdę rewelacyjne:)
    tomashec

Post autor: tomashec »

twist:) pisze:U nas pod sam koniec pobytu Bolo zrobił się mega przyjaznym i naprawdę wdzięcznym kotem ale On jest z tych, które potrzebują trochę czasu :)

Ale potem na cały świat roztacza się jego urok:D
    Bolas jest kochany, ale nie jest tak odważny jak Gracie zaczepiara z ADHD :)
    Awatar użytkownika
    syl_wana

Post autor: syl_wana »

Ściski dla Bolasa! :)

Cudo jest Wasz Rudy Edziu!! :) :*
    Idealny kontrast z Gracie i Bolkiem :)
    Jego mruczenie dodaje więcej otuchy niż ludzkie słowa.
    Awatar użytkownika
    Villemo7

Rzadko mi się rudzielce podobają - ale ten jest wyjątkowo urodziwy i taki.. wyrazisty.

Za to Bolo ma cudnie różowy nosek. I jak to jest, że kocur może być taki wiatrem podszyty.
    Bolo, zresztą jak cała ówczesna ekipa, miał zwyczajową infekcję, jaką ma większość kocich bied zabranych z dworu.

A Grace, no co ja mam powiedzieć - aniołkiem nigdy nie była. Miałam nadzieję, że trochę przy spokojnym Bolku jej się udzieli. Ale po odejściu od "kasy" reklamacji nie przyjmujemy :twisted:

A jak się cała ferajna dogaduje? Żadnych walk plemiennych?

EDIT: zaraz, zaraz, ale dlaczego my tu operujemy imionami, które koty miały u mnie? Przecież ich Pan im zmienił. "Piratka", z tego co pamiętam, dostała imię po Tori Amos.
    marcelinaaa

MAJKA:))))

Post autor: marcelinaaa »

No i Majka na deser:)
    Jest najwspanialszym kotem na świecie, przytula się i łasi przy każdej okazji, śpi ze mną wtulona we mnie na łyżeczkę;) ona jest oczywiście małą łyżeczką:) jest bardzo mądra i cudowny z niej łakomczuch.
    marcelinaaa

Post autor: marcelinaaa »

zdjęcia:

Obrazek

Obrazek
    Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, 12:10 przez marcelinaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
    Awatar użytkownika
    brynia

Post autor: brynia »

Proszę o niewstawianie zdjęć jako załączników do postów. Instrukcja przykładowego umieszczania zdjęć na forum jest tutaj.
    Awatar użytkownika
    Villemo7

W życiu bym Majeczki nie poznała. Ależ wydoroślała. Piękna czarna panienka. :D
    Awatar użytkownika
    fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

Piękna :love:
    Obrazek
    ODPOWIEDZ