Norek jest jedynym kotem u mnie, który mimo upału wykazuje zainteresowanie wykonywaniem jakichkolwiek ruchów. Potrafi łazić z kąta w kąt bez celu, gdy inne koty skupiają się na osiąganiu maksymalnej długości i łapaniu chłodu z co zimniejszego kawałka podłogi.
Basik ma zdecydowanie więcej szarych komórek od brata*. Od dłuższego czasu kombinuje, jak się wydostać na świeże powietrze. Robi w tym postępy, więc okna są dokładniej zabezpieczane po zmierzchu. Bo tylko w ciągu nocy to potrzebne. Basik to kot nocy. On cały dzień spędza w swojej czarnej dziurze, a wraz z zachodem słońca pojawia się i zaczyna obchód domu, a potem bieganie, zabawy, polowania... i tak do rana. Po śniadaniu Basik znika na kilkanaście godzin, by znowu pojawić się wieczorem. Kolor futra zobowiązuje?
* Bo Norka to ja podejrzewam o posiadanie maksymalnie dwóch szarych komórek. Jak zaczyna myśleć, to czas mija, mija, mija.... a kot w stuporze, bo nie może dojść do tego, czego by on chciał.
nie wiem dlaczego, ale przy filmiku z masażem Youtube proponuje mi jako potencjalnie podobny teledysk wraz z kolędą "Gdy śliczna panna syna kołysała" O.o
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
jaggal pisze:nie wiem dlaczego, ale przy filmiku z masażem Youtube proponuje mi jako potencjalnie podobny teledysk wraz z kolędą "Gdy śliczna panna syna kołysała" O.o
Mnie pokazuje tribute to violeta villas...
Ale to nieważne,ważne że sama bym taki masaż przyjęła chętnie, pełna profeska