Gorka
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Witam, Pani Patrycjo.
raz jeszcze piszę w sprawie adopcji Gorki/Lucy. Jestem już pewna - jutro mijają 2 tygodnie od adopcji - że Lucy czuje się u nas dobrze i zaczyna przełamywać swoje lęki i obawy. Cieszy mnie to, że tak szybko robi postępy i także to, że mimo obaw dałam radę ją wyciszyć i przyzwyczaić do nowego domu.
Widziałam na forum Fundacji, że zamieściła Pani zdjęcia, teraz wysyłam nowe na potwierdzenie moich słów i jeśli Pani chce to proszę także je wstawić bo czytałam, że kotek ma dużo fanów Laughing Niechaj się dowiedzą, że jest bezpieczny.
Serdecznie pozdrawiam
zdjęcia w następnym wpisie za moment
raz jeszcze piszę w sprawie adopcji Gorki/Lucy. Jestem już pewna - jutro mijają 2 tygodnie od adopcji - że Lucy czuje się u nas dobrze i zaczyna przełamywać swoje lęki i obawy. Cieszy mnie to, że tak szybko robi postępy i także to, że mimo obaw dałam radę ją wyciszyć i przyzwyczaić do nowego domu.
Widziałam na forum Fundacji, że zamieściła Pani zdjęcia, teraz wysyłam nowe na potwierdzenie moich słów i jeśli Pani chce to proszę także je wstawić bo czytałam, że kotek ma dużo fanów Laughing Niechaj się dowiedzą, że jest bezpieczny.
Serdecznie pozdrawiam
zdjęcia w następnym wpisie za moment

Moje Tymczaski kochane
Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta

Kikin, wyprzedziłaś mnie
też chciałam właśnie wstawiać maila od pani Aleksandry 
Powiem tylko, że biorąc pod uwagę ilość czasu, jaki Gorka spędziła u nas na dt oraz jej bardzo nieśmiały i wycofany charakter, miałam wielkie obawy, czy i kiedy Gorka znajdzie swojego człowieka na zawsze.
Tymczasem kici niewiarygodnie się poszczęściło, a pani Aleksandra podeszła do oswajania Gorki z ogromem miłości, łagodności i cierpliwości. I, jak widać, bardzo szybko przyniosło to efekty. Cieszę się ogromnie, że kitka ma tak wspaniały dom i dodam, że czasem warto czekać nawet bardzo długi czas, jeśli później mamy taki happy end

Powiem tylko, że biorąc pod uwagę ilość czasu, jaki Gorka spędziła u nas na dt oraz jej bardzo nieśmiały i wycofany charakter, miałam wielkie obawy, czy i kiedy Gorka znajdzie swojego człowieka na zawsze.
Tymczasem kici niewiarygodnie się poszczęściło, a pani Aleksandra podeszła do oswajania Gorki z ogromem miłości, łagodności i cierpliwości. I, jak widać, bardzo szybko przyniosło to efekty. Cieszę się ogromnie, że kitka ma tak wspaniały dom i dodam, że czasem warto czekać nawet bardzo długi czas, jeśli później mamy taki happy end

Po miesięcznym pobycie w domu stałym Gorka wróciła do domu tymczasowego. Nie obyło się bez lekkiego stresu związanego z przeprowadzką, na szczęście kicia szybko przyzwyczaiła się do starych kątów (oraz ich rezydentów) i przypomniała sobie, że jej ulubionym zajęciem było wylegiwanie się na parapecie w promieniach wakacyjnego słońca. Tylko czasem, gdy sądzi, że nikt nie patrzy, można zauważyć, że smutno jej z powodu tego powrotu i bardzo chciałaby, aby szybko znalazł się kolejny człowiek, który przygarnie ją do swego serca, tym razem na dobre. Misja poszukiwania domu stałego dla tej wspaniałej futrzastej istoty rozpoczyna się na nowo.

-
Goreczka w chwilach wolnych od rozglądania się za nowym domkiem (takim na zawsze i forewer), próbuje zapracować na tytuł największego miziako-przytulaka w DT. Kilka razy dziennie przychodzi do człowieków, dopraszając się o uwagę i o głaski. Miziana, natychmiastowo załącza subtelny traktorek, tuli się, a na koniec wywala swój cudownie miękki brzusio do szudrania. Gorka cała jest mięciutka. I puchata. Jest lepsza niż cała fura maskotek i przytulanek. Ciepła i kochająca. B. dodaje: "Tylko minę ma trochę pogardliwą"
No cóż, prawdziwe piękności czasem tak mają 

Ostatnie tygodnie u Gorki to istne pasmo sukcesów
Kotka otworzyła się nieco na innego koty, z Rudziem są teraz świetnymi kompanami do dzielenia miski, krzesła:
,
...kocyka:
oraz miejsca w szafie "tu-nie-ma-kota". Dodatkowo wczoraj Gorka mocno nas zaskoczyła, bo tak bardzo przejęła się losem uciśnionej Gamy, która płakała przy przyjmowaniu lekarstwa, że miauknęła ostrzegawczo, zbliżywszy się do nas bardzo dynamicznie... Nie wiem, co Gorka zamierzałaby uczynić dalej (boję się myśleć
), ale był to bardzo ładny i empatyczny gest z jej strony.
Okazało się również, że Gorka lubi dzieci. Dzieci bowiem świetnie nadają się do wygłaskania i wyprzytulania. Sympatia ta zresztą jest odwzajemniana, jako że Gorka to wyjątkowo puchata, milusia i przyjemna w dotyku kocia panienka

...kocyka:
oraz miejsca w szafie "tu-nie-ma-kota". Dodatkowo wczoraj Gorka mocno nas zaskoczyła, bo tak bardzo przejęła się losem uciśnionej Gamy, która płakała przy przyjmowaniu lekarstwa, że miauknęła ostrzegawczo, zbliżywszy się do nas bardzo dynamicznie... Nie wiem, co Gorka zamierzałaby uczynić dalej (boję się myśleć

Okazało się również, że Gorka lubi dzieci. Dzieci bowiem świetnie nadają się do wygłaskania i wyprzytulania. Sympatia ta zresztą jest odwzajemniana, jako że Gorka to wyjątkowo puchata, milusia i przyjemna w dotyku kocia panienka

Dlaczego warto adoptować Gorkę:
1. Gorka kocha człowieka
2. Jest piękna
3. Poza żywieniowymi, kicia nie ma większych wymagań
4. Jest niewybredna
5. Bez problemu można ją adoptować jako jedynaczkę, aczkolwiek jeśli w przyszłości ktoś zmieni zdanie, Gorka na pewno zaakceptuje kociego towarzysza
6. Gorka jest grzeczna, spokojna, nienarzucająca się
7. Pięknie komponuje się z każdym miejscem, w którym akurat zalegnie
8. Potrafi bawić się sama
9. Miło przytulać się do Gorki z rana i wieczora, kiedy to kicia odwiedza człowieka w łóżku
10. Jest świetnym termoforkiem

1. Gorka kocha człowieka
2. Jest piękna
3. Poza żywieniowymi, kicia nie ma większych wymagań
4. Jest niewybredna
5. Bez problemu można ją adoptować jako jedynaczkę, aczkolwiek jeśli w przyszłości ktoś zmieni zdanie, Gorka na pewno zaakceptuje kociego towarzysza
6. Gorka jest grzeczna, spokojna, nienarzucająca się
7. Pięknie komponuje się z każdym miejscem, w którym akurat zalegnie
8. Potrafi bawić się sama
9. Miło przytulać się do Gorki z rana i wieczora, kiedy to kicia odwiedza człowieka w łóżku
10. Jest świetnym termoforkiem