Gorka

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
einfach

Post autor: einfach »

Wow, to są dopiero dobre wieści!!
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

tak trzymaj!!
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:aniolek:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kikin

Witam, Pani Patrycjo.

raz jeszcze piszę w sprawie adopcji Gorki/Lucy. Jestem już pewna - jutro mijają 2 tygodnie od adopcji - że Lucy czuje się u nas dobrze i zaczyna przełamywać swoje lęki i obawy. Cieszy mnie to, że tak szybko robi postępy i także to, że mimo obaw dałam radę ją wyciszyć i przyzwyczaić do nowego domu.

Widziałam na forum Fundacji, że zamieściła Pani zdjęcia, teraz wysyłam nowe na potwierdzenie moich słów i jeśli Pani chce to proszę także je wstawić bo czytałam, że kotek ma dużo fanów Laughing Niechaj się dowiedzą, że jest bezpieczny.

Serdecznie pozdrawiam

zdjęcia w następnym wpisie za moment :)
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kikin

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

aż miło patrzeć :)
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Essi

Post autor: Essi »

Kikin, wyprzedziłaś mnie ;) też chciałam właśnie wstawiać maila od pani Aleksandry :)
Powiem tylko, że biorąc pod uwagę ilość czasu, jaki Gorka spędziła u nas na dt oraz jej bardzo nieśmiały i wycofany charakter, miałam wielkie obawy, czy i kiedy Gorka znajdzie swojego człowieka na zawsze.
Tymczasem kici niewiarygodnie się poszczęściło, a pani Aleksandra podeszła do oswajania Gorki z ogromem miłości, łagodności i cierpliwości. I, jak widać, bardzo szybko przyniosło to efekty. Cieszę się ogromnie, że kitka ma tak wspaniały dom i dodam, że czasem warto czekać nawet bardzo długi czas, jeśli później mamy taki happy end :)
Awatar użytkownika
Essi

Po miesięcznym pobycie w domu stałym Gorka wróciła do domu tymczasowego. Nie obyło się bez lekkiego stresu związanego z przeprowadzką, na szczęście kicia szybko przyzwyczaiła się do starych kątów (oraz ich rezydentów) i przypomniała sobie, że jej ulubionym zajęciem było wylegiwanie się na parapecie w promieniach wakacyjnego słońca. Tylko czasem, gdy sądzi, że nikt nie patrzy, można zauważyć, że smutno jej z powodu tego powrotu i bardzo chciałaby, aby szybko znalazł się kolejny człowiek, który przygarnie ją do swego serca, tym razem na dobre. Misja poszukiwania domu stałego dla tej wspaniałej futrzastej istoty rozpoczyna się na nowo.

Obrazek
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

wyściskaj Ją od cioci Beaty, ja tam zawsze mówię - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Awatar użytkownika
agusiak

Post autor: agusiak »

Dla Gorki :serce:
MISIEK

Post autor: MISIEK »

O joj tak mi przykro. Takie ładne futerko nie powinno tak długo prosić o swoje własne M
Awatar użytkownika
Essi

Goreczka w chwilach wolnych od rozglądania się za nowym domkiem (takim na zawsze i forewer), próbuje zapracować na tytuł największego miziako-przytulaka w DT. Kilka razy dziennie przychodzi do człowieków, dopraszając się o uwagę i o głaski. Miziana, natychmiastowo załącza subtelny traktorek, tuli się, a na koniec wywala swój cudownie miękki brzusio do szudrania. Gorka cała jest mięciutka. I puchata. Jest lepsza niż cała fura maskotek i przytulanek. Ciepła i kochająca. B. dodaje: "Tylko minę ma trochę pogardliwą" ;) No cóż, prawdziwe piękności czasem tak mają :P
Awatar użytkownika
Essi

Ostatnie tygodnie u Gorki to istne pasmo sukcesów :: Kotka otworzyła się nieco na innego koty, z Rudziem są teraz świetnymi kompanami do dzielenia miski, krzesła:
Obrazek,
...kocyka:
Obrazek
oraz miejsca w szafie "tu-nie-ma-kota". Dodatkowo wczoraj Gorka mocno nas zaskoczyła, bo tak bardzo przejęła się losem uciśnionej Gamy, która płakała przy przyjmowaniu lekarstwa, że miauknęła ostrzegawczo, zbliżywszy się do nas bardzo dynamicznie... Nie wiem, co Gorka zamierzałaby uczynić dalej (boję się myśleć ;) ), ale był to bardzo ładny i empatyczny gest z jej strony.
Okazało się również, że Gorka lubi dzieci. Dzieci bowiem świetnie nadają się do wygłaskania i wyprzytulania. Sympatia ta zresztą jest odwzajemniana, jako że Gorka to wyjątkowo puchata, milusia i przyjemna w dotyku kocia panienka :)
Awatar użytkownika
Essi

Dlaczego warto adoptować Gorkę:
1. Gorka kocha człowieka
2. Jest piękna
3. Poza żywieniowymi, kicia nie ma większych wymagań
4. Jest niewybredna
5. Bez problemu można ją adoptować jako jedynaczkę, aczkolwiek jeśli w przyszłości ktoś zmieni zdanie, Gorka na pewno zaakceptuje kociego towarzysza
6. Gorka jest grzeczna, spokojna, nienarzucająca się
7. Pięknie komponuje się z każdym miejscem, w którym akurat zalegnie
8. Potrafi bawić się sama
9. Miło przytulać się do Gorki z rana i wieczora, kiedy to kicia odwiedza człowieka w łóżku
10. Jest świetnym termoforkiem

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ