Rzeczy do obsługi kota
U mnie budka od drapaka też się nie cieszyła powodzeniem, z wyjątkiem jednego razu, gdy Figunia miała rozwolnienie i zrobiła do niej wielką śmierdzącą kupę
Zrezygnowaliśmy z drapaka z budką, teraz mamy taki 117cm - trzy półki i słupki do drapania. W zasadzie drapak służy Fidze do drapania (Tola nie drapała sizalu) i czasem górna półka do leżenia, ale tak ogólnie to one wylegiwały zawsze parapety ew. szafy. Hamaczki mamy osobno, na balkonie i fajnie się sprawdzają.

- fuerstathos
- fuerstathos
Zawisła u nas na balkonie wreszcie siatka, którą wielu z Was miało pewnie okazję odlądać leżącą u nas na balkonie. Spełniała ważną funkcję podczas malowania wieńców, służyła jako pułapka na potencjalnych włamywaczy, zbieraliśmy w niej suche liście... A teraz już ma miejsce docelowe, jednak jedyne dojście na balkon jest z pokoju, w którym żyją tymczasy, więc i tak pewnie moje koty z balkonu za dużo korzystać nie będą
Wstawiłam już na ogólnodostępnym, ale dam też tu fotki

(wstawiłam miniaturki, po kliknięciu otworzy się zdjęcie w pełnym rozmiarze)
montaż wykonany przez Pawła
siatka metalowa, kupiona w praktikerze (w ubiegłym roku i nie pamiętam ceny, ale strasznie droga nie była)
siatka miała za małą szerokość i trzeba było poskręcać trzy szerokości, aby uzyskać szerokość wymaganą
przy montażu wykorzystano maksymalnie elementy barierki balkonu (również sąsiadów z góry, choć oni o tym nie wiedzą
)
z zewnątrz nie wygląda źle, rzekłabym prawie nie widać (jak ktoś ma ochotę, to przy okazji wizyty u wetki może przespacerować się na drugą stronę bloku i obejrzeć)
odcięło nam to drogę ewakuacyjną przez balkon (chyba że będziemy przy siatce trzymać nożyce do metalu
)
zostało mi trochę siatki widocznej na zdjęciach - na balkon pewnie za mało, ale na okna starczy
jeśli ktoś będzie chętny, to zmierzymy i podam wymiary

Wstawiłam już na ogólnodostępnym, ale dam też tu fotki

(wstawiłam miniaturki, po kliknięciu otworzy się zdjęcie w pełnym rozmiarze)

zostało mi trochę siatki widocznej na zdjęciach - na balkon pewnie za mało, ale na okna starczy
jeśli ktoś będzie chętny, to zmierzymy i podam wymiary
- fuerstathos
No, drapak w końcu doszedł. 17 dni od daty zamówienia to nie jest jakoś specjalnie szybko... Instrukcji brak, ale prawdziwy inżynier instrukcji nie używa, więc to nie kłopot
Pierwsze wrażenie - ale to jest duuuże....
Dobrze, że hamaki można obracać, trochę go skompresowałem 
Nie zakładałem tych dziwnych dywanowych łatek (chyba po to, aby zamaskować łączenia i ten kawał drewna u góry), bo mi się nie chce kombinować jak je przymocować, a rzepów nie mają.
Testu wytrzymałościowego nie będzie, bo testerzy drobni i oczywiście nie wyrażają chęci współpracy
Poproszę o komplet trzech Dropsów, wtedy zrobimy test 

Nie zakładałem tych dziwnych dywanowych łatek (chyba po to, aby zamaskować łączenia i ten kawał drewna u góry), bo mi się nie chce kombinować jak je przymocować, a rzepów nie mają.
Testu wytrzymałościowego nie będzie, bo testerzy drobni i oczywiście nie wyrażają chęci współpracy

Marcin