Słodcy Kosmonauci

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: Migotka, crestwood

Awatar użytkownika
maja

Słodcy Kosmonauci

Post autor: maja »

Kocięta z Osiedla Kosmonautów są już u nas :cool:

Wyciągnęłam je spod budki parkingowego, który twierdził, że jest tam pierwszy raz w pracy i że boi się kotów :shock: :wink: . Na temat matki małych nic nie wiedział. Utrzymywał, że kociąt jest troje i tyle złapałam. Chociaż początkowo informowano mnie o czwórce... Mam zamiar jutro wybrać się tam jeszcze raz.

A kociaki to jacyś niezwykli szczęściarze. Urodziły się zapewne w połowie stycznia, czyli wtedy gdy było -20 stopni :shock: i przeżyły. Nie tylko przeżyły, ale wyglądają na okazy zdrowia :) (oby nie zapeszyć). Żadnego kataru, czyste oczka, czyste futerko, czyste uszy, doskonały humor, apetyt i przemiana materii :twisted: (w energię do bijatyk). Ich matka to kocia mama stulecia (nigdy nie spotkałam się z kociętami wychowanymi w taki mróz na dworze...). Duża zasługa w tym parkingowych i parkujących-ci pierwsi pozwolili kociej rodzince mieszkać pod budką, ci drudzy dokarmiali :) . Kociaki są oswojone, więc pewnie nie tylko dokarmiali.

Mama niestety kilka dni temu zostawiła dzieciarnię, podobno już do nich nie przychodziła.
Kotki są na tyle duże, że pewnie niedługo wpakowałyby się pod koła parkującego samochodu. Chyba lepiej będą miały u nas :)

Na razie odrobaczyłam je pyrantelum. I nazwałam. Czarna koteczka to Miętówka, bura-Chałwa a kocurek pingwinek - Marcepan. Ze zdjęciami będzie problem, bo pożyczyłam bratu aparat, ale zrobię jutro komórką.
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

:ok:
Może czwartego też uda się jeszcze znaleźć
Obrazek
Awatar użytkownika
maja

Marcepan(na) chyba jednak tak :twisted:
Obrazek

Miętówka
Obrazek

Chałwa
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania Z

Post autor: Ania Z »

jakie słodziaki :serce:

coś słychać o 4 maluchu, czy to tylko istnienie domniemane :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
maja

Pojadę tam dzisiaj, jak będę wracać z pracy,
Awatar użytkownika
maja

Pan z budki upiera się, że koty były trzy. Na wołanie nic sięnie pojawiło :roll: . Nie miałam żadnego "wabika"... Myślę, że albo rzeczywiście była tylko trójka, albo ktoś czwartego sobie wziął. Oby :)
Awatar użytkownika
fuerstathos

maja pisze:Pan z budki upiera się, że koty były trzy. Na wołanie nic sięnie pojawiło :roll: . Nie miałam żadnego "wabika"... Myślę, że albo rzeczywiście była tylko trójka, albo ktoś czwartego sobie wziął. Oby :)
Może skontaktować się jeszcze raz z osobą zgłaszającą kociaki i podpytać o ilość widzianych kotów?
Obrazek
Awatar użytkownika
maja

Pani Ania twierdziła wczoraj, że kociąt jest 4 albo 5... Pytałam ją o to oraz o kotkę raz jeszcze, ale się już nie odezwała. Napiszę do niej.
Awatar użytkownika
maja

Wyjaśniło się :) Czwartego zabrało jakieś małżeństwo. Oby wyrósł im na pociechę :wink: wielką i kocią :D
Awatar użytkownika
maja

Panny lubią mleczko :twisted:

Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

maja pisze:Wyjaśniło się :) Czwartego zabrało jakieś małżeństwo. Oby wyrósł im na pociechę :wink: wielką i kocią :D
:)

Jutro je wstawię na stronę, na razie chyba jako "w trakcie leczenia". Ale podam już dane kontaktowe :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Katka

Post autor: Katka »

cudne potworki...i jakie apetyczne ;>
ps. wstawic na miau na "w trakcie leczenia"? bo nadal troche zagubiona jezdzem ;) co gdzie i kiedy wstawiać :)
Awatar użytkownika
maja

Już są wstawione :wink: . I wszyscy je chcą :shock: :cool: . Ale ja tak łatwo nie dam :wink: . Jutro panny będą szczepione, a potem parę dni jeszcze muszą z nami posiedzieć :) . No i szukamy tylko najlepszych domków :cool:

A dla Pani Ani, która Kosmonautki znalazła i rozpieszcza prezentami (dziękujemy!!! :D ), pozują:

Panna Chałwa Bura
Obrazek

Wiosenne słońce, skórki mandarynek i Panna Miętówka Czarna
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania

Post autor: Ania »

Kotki piekne! :P
Mam zapytanie na majla dotyczące ich adopcji, jak mozna sie z tobą skontaktowac? Bo Ania nie wystawiła majla pod zdjęciami, stąd to pytanie. :lol:
Awatar użytkownika
maja

Mój mail majakostecka@wp.pl

Dziatwa już zaszczepiona.
Odrobaczna i odpchlana była wcześniej.
Mają książeczki zdrowia.

Dziewczynki są zdrowe, wesołe i żarłoczne :wink: . Pięknie korzystają z kuwety. Jeszcze piękniej z drapaka :twisted: . Umieją też mruczeć, bawić się wszystkim co wpadnie w pazurki i psocić :) . Marcepanna jest najdrobniejsza, za to pierwsza uczy się wszystkiego, Chałwa najspokojniejsza ale najbardziej łakoma :twisted: a Miętówka biega najszybciej na świecie :) i najczęściej mruczy.

Po prostu są słodkie :lol:
ODPOWIEDZ