Floki

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

MandM pisze:
kat pisze:W pakiecie Go wydać razem z Basikiem i Tenorkiem - stworzą niezłą drużynę stróżująco - obronną
Od razu będzie fajna kolorystycznie gromadka :wink: czarny, pingwinek i krówek ::
Faktycznie :)
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

MandM pisze:
kat pisze:W pakiecie Go wydać razem z Basikiem i Tenorkiem - stworzą niezłą drużynę stróżująco - obronną
Od razu będzie fajna kolorystycznie gromadka :wink: czarny, pingwinek i krówek ::
:jump:
Kurciak

Post autor: Kurciak »

Synek ostatnio został przyłapany nie pierwszy raz na spaniu w łóżku...
Ale po zobaczeniu tej miny oniemiałam... ::
chyba było mu dobrze :twisted:
Obrazek

edit brynia: podmieniłam zdjęcie na mniejsze podlinkowane do oryginału, duże na picasie
Ostatnio zmieniony 14 cze 2014, 12:38 przez Kurciak, łącznie zmieniany 1 raz.
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:: :: ::
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Wniebowzięty ;)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

oj chyba trzeba zmienić opis :: Synek wyraźnie szuka domu z łóżkiem a nie ogrodem ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Kurciak

kikin pisze:oj chyba trzeba zmienić opis :: Synek wyraźnie szuka domu z łóżkiem a nie ogrodem ::
oj tak... Flokuś kocha łóżko... ale w 99% śpi tam tylko wtedy gdy człowiek się kładzie do niego a on może mu towarzyszyć. Hmm... już wiem czemu ostatnio żadne białe myszki mi się nie śnią... Jak tylko się pojawiają to Flokuś je odławia! Toć to dopiero łowny kot :diabel:
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
kikin

bardzo mnie wzrusza jak zdecydowana większość tych "dzikich" kotów, bardzo potrzebuje i łaknie miłości człowieka :roll: :D :love:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Kurciak

Wczoraj przyszło kilkoro gości w wizytę. Była to świetna okazja do zobaczenia jak Flokuś zachowuje się w stosunku do całkowicie obcych ludzi. I jestem zachwycona :love:
Mały chodził i się łasił. Pozwalał się brać na ręce. Fakt, że jak się kładł to tylko obok opiekunów ale przez cały czas wizyty gości salonu nie opuścił. Jest to niesamowicie towarzyski kocurek :: potem jakby mało mu było człowieka wtulił się w nogi i spał przyklejony do niego przez caaaałaą noc. Flokuś śpiąc z człowiekiem budzi się dopiero jak człowiek wstanie i nie jest z tego faktu specjalnie zadowolony :twisted: Kotek wygląda jakby nadal był chudy ale waży już mocne 4kg! ::

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

śliczny Flokuś :love:
Kurciak

Flokuś jest teraz na wakacjach u cioci :: Po przybyciu do nowego miejsca chłopak nie miał poprostu żadnych problemów z odnalezieniem się w nowym miejscu. Bezbłędnie odnalazł swoje miseczki, które szybko opróżnił po czym udał się do toalety i oddał swoje pierwsze siusiu wprost do kuwetki :P pierwszą jak i kolejne noce spędził w łóżku u boku opiekunki :D
Opiekunka jest zaskoczona zachowaniem Flokusia i zachwycona nim jednocześnie. Kotek nie ustępuje jej na krok, towarzyszy jej niemal cały czas :cool: Jak zaczęło mu się nudzić znalazł sobie coś do zabawy i zajął się sobą. Ogólnie jak to powiedziała osoba trzecia: Floki jest cudownym towarzyszem, pieszczochem z charakterkiem. ::

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

Kurciak pisze:Opiekunka jest zaskoczona zachowaniem Flokusia i zachwycona nim jednocześnie.
cieszymy się :D :lol:
Obrazek
Kurciak

Flokuś nadal się urlopuje, ale mamy wrażenie, że wcale za nami nie tęskni :twisted: Dobrze odnajduje się w roli jedynaka. Potrafi sobie sam znaleźć zajęcie a jak już mu się nudzi to zaczepia człowieka aby ten się z nim pobawił :D Floki uwielbia spać przy człowieku, to samo czyni na urlopie.Najpierw znajduje sobie dobry punkt obserwacyjny skąd spogląda na przygotowanie do spania by potem wtulić się z śpiącego na łóżku człowieka. Nie straszne mu są nagłe nocne ruchy człowiecze, przy przewracaniu się człowieka Flokuś delikatnie miaukiem da znać, że czuwa i jest obecny ::

Obrazek Obrazek
Kurciak

No i wrócił chłopak do domu i teraz cała rodzinka w komplecie. Flokuś cały i zdrowy ale jakby jakiś inny, futerko ładniejsze, jakby gęstsze i chyba ktoś go wyprał w perwollu white magic bo wyjaśniał niesamowicie. Tylko Flokuś nie chce przestać gryźć... w trakcie urlopu także. Chlopak był chyba uczony gryzienia i agresji podczas zabawy i nie tylko... ;( a to nie rokuje dla niego za dobrze :(
Kurciak

Flokuś to sprytny kociak. Jako, że są upały to kocio znalazł sobie sposób na ochłodę. Mianowicie uwielbia kłaść się w brodziku prysznica i nie straszne mu jest nawet to, że brodzik jest mokry. Biorąc prysznic Floki siedzi przed nim i miauka jakby chciał towarzyszyć człowiekowi i wykompać się razem z nim :twisted: Synek jest wprost przekochany :love:
Obrazek

Floki: "Jak obgryzę sam paznokcie to nie będzie trzeba mi ich obcinać :twisted: "
Obrazek
ODPOWIEDZ