Przesunięty przez: brynia Sob 18 Sty, 2014 16:55 |
Aiko |
Autor |
Wiadomość |
Morri
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 20:41 Aiko
|
|
|
Aiko biegała sobie z chodnika na 28 Czerwca na jezdnię i z powrotem z lekkim przerażeniem w oczach. Takoż mój TŻ podszedł zobaczyć, co się dzieje. Kiedy w pobliżu kota znalazły się ludzkie nogi, Aiko natychmiast wspięła się po nich i schowała pod kurtką. Ubłocona niemiłosiernie, bo lało tego dnia uczciwie. TŻ ułożył kota wygodnie za pazuchą, kot zasnął mrucząc głośno i tak przyjechali do domu...
Aiko ma ok 3 miesięcy, jest zadbana, udomowiona i zakochana w człowieku do granic możliwości. Od środy, kiedy została znaleziona, zdążyła już całkiem nieźle domyć futerko - tu foty zrobione chwilę po przyniesieniu znaleziska do domu:
Aiko na picasie https://picasaweb.google.com/110103969880165520044/AikoMorri |
Ostatnio zmieniony przez brynia Pią 18 Lip, 2014 22:48, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
misiosoft
The Pasiuczers
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 21:00
|
|
|
cudna!! |
|
|
|
|
Katarzyna
Katarzyna
Wiek: 58 Dołączyła: 28 Kwi 2010 Posty: 1903 Skąd: Internet
|
Wysłany: Nie 12 Maj, 2013 21:56
|
|
|
CUdna na zdjęciach i na żywo! |
|
|
|
|
Conwalie
|
Wysłany: Pon 13 Maj, 2013 08:11
|
|
|
Faktycznie cudna. Pytanie tylko skąd tak ufny kociak znalazł się nagle sam na ulicy... |
|
|
|
|
kfiatek
|
Wysłany: Pon 13 Maj, 2013 08:55
|
|
|
Ależ słodziak! Czemu ja mam takiego nierozsądnego TŻa? |
|
|
|
|
kat
|
Wysłany: Pon 13 Maj, 2013 09:41
|
|
|
A jak Aiko wczoraj po powrocie z Pestki? |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Pon 13 Maj, 2013 10:32
|
|
|
Po drzemce doszła do siebie uszka i łapki już nie były takie ciepłe
mała jest tak słodkim, dobrym, kotem, że nie mogę wyjść z podziwu
zwykle kocięta co jakiś czas robią coś, co doprowadza mnie do białej gorączki, ale jej zabawy są takie... subtelne rozczula mnie, jak wzięta na ręce ugniata łapkami ludziową twarz i ani troszeczkę nie wysunie pazurka
jako że niestety na razie nie możemy puścić jej wolno z innymi kotami, kiedy nie mamy jej na kolanach, musi niestety siedzieć w łazience - z tym też sobie poradziła Usłyszałam wczoraj, że w wannie coś wydaje dziwne odgłosy - to Aiko trenowała biegi i skoki. Wrzuciłam jej więc piłeczkę - zajęcie na godziny |
_________________ "(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach." |
|
|
|
|
viola
|
Wysłany: Pon 13 Maj, 2013 11:18
|
|
|
Śliczna |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Pią 17 Maj, 2013 12:02
|
|
|
Aiko się rozkręca - wychodzi z niej kocię Nie z tych wielce szalejących, ale umycie zębów w łazience z kotem na plecach, głowie, karku lub (wersji light) uczepionym nogawki, rękawa, czy stopy, jest już niezłym wyczynem na początek dnia. Prysznic można wziąć w miarę spokojnie - szum wody jednak nieco temperuje poznawcze zapędy, ale kąpiel? Wczoraj weszła TŻ na głowę - w sensie dosłownym - tak sobie siedziała na tej samotnej wyspie w środku mydlanego morza
Ewidentnie przydałoby się jej towarzystwo rówieśników
Z ciekawostek kocio-kocich. Wyczesałam koty furminatorem, uzyskawszy całkiem sporą futrzaną kulę. Aiko z zaciekawieniem do niej podeszła, powąchała, po czym zaczęła ją zawzięcie osykiwać i owarkiwać |
_________________ "(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach." |
|
|
|
|
MonikaP
|
Wysłany: Pią 17 Maj, 2013 14:55
|
|
|
Morri napisał/a: |
|
To ja Wam mogę podrzucić (prawie) rówieśnice - mają równie pstro w łebkach, co 3-miesięczny maluch |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Pią 17 Maj, 2013 15:32
|
|
|
MonikaP napisał/a: | Morri napisał/a: |
|
To ja Wam mogę podrzucić (prawie) rówieśnice - mają równie pstro w łebkach, co 3-miesięczny maluch |
Myślałam akurat o odwrotnym kierunku działań: jednego kota łatwiej przenieść niż dwa |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Pon 27 Maj, 2013 10:58
|
|
|
Aiko czuje się już jak u siebie Niestety, kiedy nie ma nas w domu, musi siedzieć odizolowana, bo stado nie przyjęło jej zbyt ciepło. Trudno się zresztą dziwić, skoro powitała je serią syków przeplatanych warkami O dziwo najbardziej upodobała sobie panów - zaczepia ich, atakuje - chyba czuje, że facet nigdy nie dorasta i jest najlepszym kompanem do zabawy Niestety musimy mieć oczy wkoło głowy, bo kocury potrafią ją tak przydusić do ziemi, że rozlega się rzewny płacz - stąd boję się zostawiać je bez nadzoru.
Ale cieszy, że kot z ulicy okazał się okazem zdrowia - nic się nie wykluło i się na to nie zanosi mała ładnie rośnie, apetyt dobry, nie rzuca się na jedzenie jak kot, który zaznał głodu pewnie trafiła do nas jeszcze spod skrzydeł mamy.
Jest skończonym miziakiem i sama zapewnia sobie czułości wdrapując się na nas nie bacząc na wrzaski i przysiady, jakie robimy, kiedy wczepi się w nas pazurkami A wspina się na sam szczyt i owija wokół szyi no słodziak po prostu |
|
|
|
|
Cynamon
|
Wysłany: Wto 28 Maj, 2013 09:35
|
|
|
Wyszła wczoraj przy okazji pojawienia się u nas Ogonka vel Diabełka propozycja aby zagwarantować mu towarzystwo Pierwszą propozycją była Aiko
Obawiam się tylko, że dwa młode kociaki mogły by przerobić mieszkanie na wióry pod naszą nieobecność... |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Wto 28 Maj, 2013 14:36
|
|
|
Aiko nie brak energii, ale wyładowuje ją raczej na zabawkach tudzież na człowieku na razie żadnych strat nie odnotowałam - poza paroma zadrapaniami, ale w przypadku kociąt to oczywista oczywistość |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Pon 03 Cze, 2013 11:46
|
|
|
Aiko zaliczyła mini sesję zdjęciową
Lewy profil:
Prawy profil:
En face, choć lekko z perspektywy żabiej
Jestem piękna
Charakter równie cudowny - kochany, rozmruczany, przytulaśny dzieciak |
|
|
|
|
|