Czwórka z Bogucina

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
marinella

Czwórka z Bogucina

Post autor: marinella »

Dostaliśmy zgłoszenie mailowe o chorych kociętach, przyjechały cztery szczurki, maleńkie ale oczy pełne ropy

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

całe szczęście szybko udało się zwalczyć infekcje i możemy przedstawić maluchy które rosną jak na drożdżach i z małych syczących na człowieka szczurków stały się piszczącymi i mruczącymi kulkami

Cyrkonia jest srebrną kotką, największą i na razie najbardziej rozrabiającą. Wszędzie jej pełno, niczego się nie boi, no i jak samo widzicie jest piękna i urocza

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Szafirek jest jedynym kocurkiem, srebrny mały okruszek, bardzo lubi głaskanie. Niestety najgorzej z całej czwórki leczą mu się oczy, jeszcze czeka nas kilka dni zakarapiania ale i tak chłopak jest do schrupania

Obrazek
Obrazek

Perełka razem z Cyrkonią jest większa gabarytowo od Szafirka i Muszelki, wesoła, skoczna i zarłoczna :) Ma piękne oczy :)
Obrazek

i na koniec malusia Muszelka, najdrobniejsza pchełka, kochana śliczna i wesoła jak reszta kociaków.
Obrazek
Obrazek

i jeszcze cała brygada
Obrazek

Więcej zdjęć tutaj :arrow: https://picasaweb.google.com/1101039698 ... iZBogucina
Ostatnio zmieniony 01 sie 2014, 17:47 przez marinella, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Śliczne dzieciaki ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

o świecie! jakie cuda! :love:
Do zobaczenia Aniele
Katarzyna

Post autor: Katarzyna »

Słodziaki!
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Trzymam kciuki, żeby szybciutko udało się wyleczyć oczka! :ok:
I za dobre domki!
Awatar użytkownika
smellxoxo

Post autor: smellxoxo »

Chcę małę kociałkęęęę<3
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

smellxoxo pisze:Chcę małę kociałkęęęę<3
tu jest pakiet :twisted: i czeka na dt
Obrazek
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

kolejne cudeńka :)
Awatar użytkownika
sabatek

Post autor: sabatek »

I dzień i noc z DT na Ogrodowej Szafirka i Muszelki: z kociej perspektywy minął na zabawie, jedzeniu, szuraniu miseczkami, figlowaniu po szafkach oraz oczywiście na straszeniu dwóch dorosłych kociczek rezydentek, które tylko lekko ofukały dwa malutkie bąbelki i są strasznie obrażone. Malutkie nic sobie oczywiście nie robia z tego fukania i chętnie by się pobawiły z dużymi pannami. Maluszki i rezydentki czekają na rozwój sytuacji :)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Z czasem Wasze panny się przyzwyczają :good: Moje też na początku nie były zachwycone nowymi lokatorami, jednak z czasem przyzwyczaiły się, że co jakiś czas pojawia się nowy kot :) Teraz doskonale sprawdzają się w roli kocich wolontariuszy :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
sabatek

Kolejne dni pobytku bąbelków na Ogrodowej malują się w kocich kolorowych barwach. Maluszki zamiast pomiałkiwać to ćwierkają jak ptaszki. Jedząc słychać, że jeszcze nie zanikł im odruch ssania i wsuwanie mokrego jedzonka brzmi jak koncert ciamkania i siorbania : ) Moje rezydentki nadal syczą ale coraz bardziej są zainteresowane tym co łazikuje po ich terenie. Szafirek jak przystało na kocurka jest miziasty i odważny przybiega do człowieka natomiast muszelka to skryta panna, która lubi się bawić sama ale także nie stroni od gonitwy za bratem tudzież od baraszkowania po półce na buty lub ich dewastowaniu permamentym, co oczywiście mi nie przeszkadza. Bąbelki pozdrawiają! ::
Awatar użytkownika
smellxoxo

Perełka i Cyrkonia od tygodnia u mnie. Na razie dały się poznać jako pełne życia, miziaste pluszaki :) Szczególnie Perełka jest bardzo proludzka, za każdym razem, gdy postanawia zasnąć, musi się to dziać na kolanach jednego z domowników :) Cyrkonia jest bardziej ruchliwa i ciekawska, wszędzie jej pełno, zaczepia też wciąż Pucisława (ku jego zadowoleniu) ;D Oba kociaki mają śliczne, okrągłe brzuszki, które przypominają mięciusie, wypchane piłeczki o milusiej fakturze :) Puciak systematycznie wczuwa się w matczyną rolę i uczy maluszki higieny, więc przez większość czasu pełzają mokre :D
Ogółem mega kochane kociaki :)
Awatar użytkownika
smellxoxo

filmik z Cyrkonią i Pućkiem :
https://www.youtube.com/watch?v=Bdjg_fI ... e=youtu.be
:tan:

I foto -
Perełka: Obrazek
Cyrkonia: Obrazek

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 cze 2014, 23:40 przez smellxoxo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sabatek

Kilka zdjęć Muszelki i Szafirka
Obrazek - Szafirek
Obrazek
Obrazek - Muszelka
Obrazek
Pierwsze spotkanie z kartonem :P
Obrazek

edit brynia: podmieniłam linki zdjęć
Ostatnio zmieniony 17 cze 2014, 0:41 przez sabatek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sabatek

Kolejne dni maluchów to ciągle swawole i podgryzanie wszystkiego co sie rusza i nie rusza! W tym siebie oczywiscie! Rezydentki moje się z nimi oswajają a maluchy już wchodzą i buszują po pokoju: ) upodobały sobie duży drapak i budkę, w której śpią. Jedzą za trzech!
ODPOWIEDZ