|
Fundacja 'Koci Pazur'
Fundacyjne forum kociarzy z Poznania
|
Przesunięty przez: brynia Wto 01 Wrz, 2015 07:52 |
Kociaki z os. Batorego: Miaukin, Chodu i Krakers |
Autor |
Wiadomość |
Cynamon
|
Wysłany: Pon 22 Cze, 2015 21:34 Kociaki z os. Batorego: Miaukin, Chodu i Krakers
|
|
|
Kocurki urodziły się w kwietniu tego roku.
Ich mamą jest młoda, piękna, drobna, bura koteczka i osiedlowy duży kocurro Kubuś.
Rodzice już po sterylizacji/kastracji, także to ich ostatnie potomstwo
Miaukin to najmniejszy z chłopaków, przynajmniej na razie
Kocio jest cały bury a po bokach ma gdzieniegdzie czarne kropki.
Jest największym gadułą i cykorem stąd też nazwa
Chodu jako jedyny z kocurków ma białe skarpeteczki i bardzo lubi nimi przebierać
Jest bardzo ciekawski i uwielbia się bawić w gonitwy z braciszkiem, z którym jest razem w DT
Krakers to największy z miotu i najbardziej odważny
Dlatego też poszedł do oddzielnego DT i tam stresuje rezydentkę
Kocurek ma na brzuszku małe, czarne plamki i refleksy rudo-brązowe na futerku
Chłopcy na ZDJĘCIACH. |
|
|
|
|
catta
|
Wysłany: Wto 23 Cze, 2015 12:51
|
|
|
Zdjęcia maluchów poprosimy i rodziców. |
|
|
Cynamon
|
Wysłany: Wto 23 Cze, 2015 13:58
|
|
|
catta, wczoraj wysłałam, czekam na dodanie |
|
|
|
|
Nadira
Szatan wcielony
|
Wysłany: Wto 23 Cze, 2015 14:07
|
|
|
Chodu - kocham to imię |
|
|
|
|
Cynamon
|
Wysłany: Sro 24 Cze, 2015 21:17
|
|
|
Kociaki jedzą na potęgę i wariują jak szalone
Dziś nad ranem urządzały gonitwy po łóżku i skoki prawie po mojej twarzy
Oczywiście mają chwile gdy są spokojne i śpią jeszcze czasami schowane za łóżkiem ale postępy są i to ogromne
A tu jedno ze zdjęć w stylu: przecież my to prawdziwe aniołki
A tak śpimy jak już nas wielki człowiek zagarnie do łóżka:
|
|
|
|
|
kikin
|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2015 07:12
|
|
|
a jak Jagienka na nie reaguje? |
_________________ Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta |
|
|
|
|
Cotleone
Don Vito & co
|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2015 07:18
|
|
|
słodziaki. Jak widzę takie puchate słodkości to załącza mi się aplikacja "Elmirka" - tulić i głaskać, i głaskać, i tulić ... |
_________________ Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett) |
|
|
|
|
kikin
|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2015 07:47
|
|
|
Cotleone napisał/a: | :love: słodziaki. Jak widzę takie puchate słodkości to załącza mi się aplikacja "Elmirka" - tulić i głaskać, i głaskać, i tulić ... |
nic tylko barć kociaka na DT - do wyboru do koloru o tej porze roku |
_________________ Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta |
|
|
|
|
Cotleone
Don Vito & co
|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2015 09:46
|
|
|
No cóż, ja bym wzięła, ale jak na razie mamy taką umowę w domu, że jeden nasz + jeden tymczas i ani kawałka kota więcej niestety |
_________________ Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett) |
|
|
|
|
kikin
|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2015 11:36
|
|
|
Cotleone napisał/a: | No cóż, ja bym wzięła, ale jak na razie mamy taką umowę w domu, że jeden nasz + jeden tymczas i ani kawałka kota więcej niestety |
eeee to wszystko przed Wami |
|
|
|
|
Nadira
Szatan wcielony
|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2015 19:14
|
|
|
kikin napisał/a: | Cotleone napisał/a: | No cóż, ja bym wzięła, ale jak na razie mamy taką umowę w domu, że jeden nasz + jeden tymczas i ani kawałka kota więcej niestety |
eeee to wszystko przed Wami |
Prawdaż, u nas jest pięć przecie a miały być cztery maks |
|
|
|
|
kotekmamrotek
kotekmamrotek
|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2015 19:31
|
|
|
ja się nie wypowiadam |
|
|
|
|
Leo
|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2015 21:13
|
|
|
Krakers dzisiaj generalnie krok po kroczku przytula sobie wszystkie ostoje spokoju Arniki aka Burczysława
Drapak zdobyty, siedział już dzisiaj w nim w środku a zwykle to nasza rezydentka zwykła kryć sie w nim kiedy mały huragan przebywa w pokoju Mina Arnolda jak młody wbił do jej kuwety - bezcenna
W sumie to została niezdobyta tylko szafa
U nas tak jak u Cynamona, postepy duże bo młodziak je na potęgę, bawi się cały czas i nawet zdarzyło się z nami spać. Ba! Doczekaliśmy się nawet mruuuuuczenia kilkakrotnie :3
Razem z Arnoldem bawią się już w berka i zbliżają się do siebie na całkiem niewielkie odległości, co przy akcjach z pierwszego dnia jest OGROMNYM postępem |
|
|
|
|
Nadira
Szatan wcielony
|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2015 23:02
|
|
|
Trzymam kciuki za Arni i Krakersa Jakieś foty chcemy |
|
|
|
|
Cynamon
|
Wysłany: Pią 26 Cze, 2015 08:32
|
|
|
Jutro prześlę kolejne zdjęcia również od Leo Dziś mam mega urwanie głowy
Jedziemy na pierwsze szczepienie z dzieciakami, a potem do Jacopo odwiedzić Królika i Trixi oraz podać im odrobaczenie i może popykać jakieś zdjęcia
Chodu i Miaukin również od wczoraj pokazali jak brzmią ich traktorki coś cudownego
Kociaki jedzą wszystko co im się poda, wyżerają również jedzenie Jagienki , choć ona ma na parapecie
Ale Jaga nie jest im dłużna dziś od 4 do 6 rano pilnowałam aby nie wyjadała mokrego młodym,
które swoją jadalnię mają pod łóżkiem Finalnie w końcu zasnęłam i jak się obudziłam w misce było pusto
Kocurkom ewidentnie też o wiele bardziej podoba się kuweta Jagulca i tam najchętniej się załatwiają |
|
|
|
|
|
| |
|