Przesunięty przez: brynia Wto 29 Lis, 2016 17:31 |
Silana |
Autor |
Wiadomość |
Nadira
Szatan wcielony

|
Wysłany: Pią 03 Lip, 2015 11:04 Silana
|
|
|
DS Silany na facebooku.
-------------------
Silana została nam zgłoszona przez dobre dusze, którym nie był obojętny los kocięcia wlokącego za sobą tylne łapki. Po szeregu badań wiemy już, że są duże szanse na poprawę - rdzeń kręgowy nie jest przerwany, a rehabilitacja powinna pozwolić koteczce na odzyskanie pełnej władzy w tylnych łapkach.
Na razie Silanka dzielnie ćwiczy rowerki i głośnym miaukiem domaga się towarzystwa. Jest niesłychanie ufna i kochająca - mruczy nie tylko wzięta na ręce, ale nawet na sam widok człowieka w pokoju Mimo niepełnosprawności rozpiera ją energia - bawi się (jak to kocię) wszystkim, co jej wpadnie w łapki i niezmordowanie ściga ogony wszystkich starszych kotów...
Imię: Silana
Status: do adopcji
Ur.: Kwiecień 2015
Odrobaczenie: TAK
Szczepienie: TAK
Sterylizacja: TAK
Uwagi zdrowotne: niedowład tylnych łapek - w trakcie rehabilitacji.
Silana na zdjęciach i na filmikach. |
|
|
|
 |
catta

|
Wysłany: Pią 03 Lip, 2015 11:46
|
|
|
Jaka słodka kruszyna Mały wytrzeszcz chyba ma? Zawsze to wg mnie dodaje uroku. Bardzo ładny kotek. A nóżki - oby nic groźnego i żeby szybko wróciła do pełni zdrowia. Na filmiku widać, że nic w zabawie nie przeszkodzi |
|
 |
Nadira
Szatan wcielony

|
Wysłany: Sob 04 Lip, 2015 23:08
|
|
|
Wieści będą krótkie, bo najpierw padł prąd a potem net i zostałam z ledwo żywą komórką
Byłyśmy dzisiaj na kontroli i Pan doktor nie mógł się nachwalić postępów Silanki:D pogratulował rehabilitacji, pomiział, dał zastrzyk z pupsko i polecił się pojawić w środę jesteśmy dumni :3 filmik potwierdzający poprawę jest, oczywiście, tylko musi się komputer zlitowac i zacząć działać |
|
|
|
 |
Nadira
Szatan wcielony

|
|
|
|
 |
Morri

|
Wysłany: Nie 05 Lip, 2015 21:37
|
|
|
Jak z nią pracujecie? |
_________________ "(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach." |
|
|
|
 |
Nadira
Szatan wcielony

|
Wysłany: Nie 05 Lip, 2015 21:49
|
|
|
Codziennie przynajmniej dwa razy masujemy nóżki i robimy wszelkiego rodzaju rowerki - trzeba ją wtedy rozproszyć piórkiem, bo chce się wszystkim bawić Próbujemy też chodzić z moją ręką pod brzuszkiem, żeby przebierała tylnymi łapkami |
|
|
|
 |
Morri

|
Wysłany: Nie 05 Lip, 2015 21:50
|
|
|
Filmik |
_________________ "(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach." |
|
|
|
 |
Nadira
Szatan wcielony

|
Wysłany: Nie 05 Lip, 2015 21:57
|
|
|
Będzie! Ja wciąż jeszcze ogarniam moje możliwości czasowe poza pracą XD trzy miesiące wolnego strasznie człowieka rozwydrzają Postaram się nagrać coś we wtorek, mam wtedy wolne :3 |
|
|
|
 |
Morri

|
Wysłany: Nie 05 Lip, 2015 22:44
|
|
|
Taki filmik z rehabilitacji będzie miał dużą wartość edukacyjną, więc Ci go nie odpuszczę |
|
|
|
 |
Cotleone
Don Vito & co

|
Wysłany: Pon 06 Lip, 2015 06:55
|
|
|
Ale drapieżna dziewczyna Świetnie poluje. Niech pióra wiedzą, że im kota nie przepuści
Oczywiście też przyłączam się do grona oczekujących na więcj |
_________________ Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett) |
|
|
|
 |
Nadira
Szatan wcielony

|
Wysłany: Wto 07 Lip, 2015 22:14
|
|
|
Obiecany filmik treningowy Jakość nie jest porażająca i mała uparcie zwiewa z kadru... ale jest
Będzie więcej :3
https://youtu.be/lFgXDE4rH5c |
|
|
|
 |
kotekmamrotek
kotekmamrotek

|
Wysłany: Wto 07 Lip, 2015 22:23
|
|
|
|
|
|
|
 |
Eva

|
Wysłany: Wto 07 Lip, 2015 22:46
|
|
|
Uszyma wyobraźni słyszę Twe mowe do Futra zamiast tego uroczego podkładu muzycznego |
_________________ nie mogę, Kot na mnie leży. |
|
|
|
 |
Nadira
Szatan wcielony

|
Wysłany: Sro 08 Lip, 2015 00:50
|
|
|
I co słyszysz? "Wracaj tutaj, mały chudy szczurku kudlaty, nie, nie, nie tam, sikunie jeden, aaaargh, nienienienieNIE!!"
|
|
|
|
 |
kikin

|
Wysłany: Sro 08 Lip, 2015 06:46
|
|
|
dzielna dziewczynka
i mała, i duża |
_________________ Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta |
|
|
|
 |
|