Tamira

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
agusiak

Tamira

Post autor: agusiak »

Tamira - 6 tygodniowe kocie maleństwo, które trafiło pod opiekę Fundacji z zaprzyjaźnionego gabinetu weterynaryjnego z dużym wrzodem na oku, spowodowanym przez koci katar. Na szczęście kotka była w bardzo dobrym stanie oprócz oczka, dopisywał jej apetyt i chęci do zabawy, więc wdrożyliśmy lekarstwa i czekaliśmy aż wrzód odpadnie i będzie można ocenić stan oczka małej kici. Niestety wrzód pękł i należało usunąć oczko. Tamirka jest cudownym kocim maleństwem, przy każdym dotyku wywala brzuszek i mruczy jak najlepszy na świecie traktor. Jej urok rozkłada na łopatki :love:

Obrazek

Więcej zdjęć Tamirki TU ::
FILMY
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez agusiak, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
agusiak

Tamirka jest u mnie od zaledwie godzinki, a już się przy niej całkowicie rozpuściłam, jest wspaniałym rozmruczanym kociakiem, od razu się u mnie rozgościła, chętnie się bawi ::
Dla kici bardzo dużą atrakcją stały się moje dwie świnki morskie, jak nie widać jej nigdzie to znaczy, że siedzi przed klatką i je obserwuje :wink:

I jestem przeszczęśliwa, że mogłam wrócić do tymczasowania, tak bardzo mi było pusto, a teraz tyle kociej radości :love:
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

:love: :love:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:love:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:banan:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
agusiak

Kociątko zniosło nockę bardzo dzielnie, oczywiście musiała przespać ją ze mną w łóżku :oops: Niestety parę razy mnie obudziła, gdyż dostałam z jej kołnierza w nos jak chciała się przytulić :lol:
Generalnie jestem bardzo pod wrażeniem tego jak malutka w wieku 6 tyg. pięknie chodzi do kuwety ;)
Awatar użytkownika
Nadira

Post autor: Nadira »

agusiak pisze: I jestem przeszczęśliwa, że mogłam wrócić do tymczasowania, tak bardzo mi było pusto, a teraz tyle kociej radości :love:
Ah, jak my to dobrze znamy :3
Awatar użytkownika
agusiak

Kolejna porcja słodyczy od Tamirki...
po pierwsze: mruczy to to małe coś co chwilę!
po drugie: łazi za mną po domu!
po trzecie: patrzy na mnie leżąc na kanapie tak długo aż wezmę ją na kolana i pozwolę jej się zdrzemnąć!
po czwarte: dalej jestem w szoku jak pięknie to maleństwo korzysta z kuwety :oops:
Awatar użytkownika
Morri

agusiak pisze: po czwarte: dalej jestem w szoku jak pięknie to maleństwo korzysta z kuwety :oops:
ale dlaczego? :hm:
Awatar użytkownika
agusiak

Bo smyki z Chrobrego nie radziły sobie w jej wieku tak pięknie! :D
Awatar użytkownika
agusiak

Właśnie szykujemy się z Tamirą do snu, oczywiście momentalnie jak położę się do łóżka malutka jest koło mnie... jest przesłodkim kociakiem, przesypia całą noc wtulona, albo chociaż z łapką przytkniętą do człowieka.. potrzebuje dużo miłości :oops:
Jeżeli chodzi o oczka - kicia ma się dobrze, grzecznie znosi lekarstwa, trzeba bardzo pilnować higieny w kołnierzu, oczko, które zostało ma się dobrze, oby tak było!!! :) Jest silną dziewczyną, bardzo samodzielną, grzeczniutką ;)
Awatar użytkownika
agusiak

Troszkę fotek :oops:

Tamirka uwielbia spać na człowieku :aniolek:
Obrazek

... i na słoneczku też lubi spać :lol:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Dzielna mała :serce:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:love:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
agusiak

Uff... dzisiaj Tamirka miała ściągane szwy i KOŁNIERZ!!!! :banan: Wreszcie malutka kicia poczuła się swobodnie... jednak największą radochą dla niej jest jej własny ogon, który się jej wreszcie pokazał ::

Taka jestem piękna! :)
Obrazek

I oczywiście chętna do zabawy!
Obrazek
ODPOWIEDZ