Wysłany: Nie 16 Sie, 2015 23:06 Hetmanka, Kasztelanka i Cześnik
Hetmanka, Kasztelanka i Cześnik to trójka kociąt urodzonych ok. maja lub czerwca tego roku, odłowionych na poznańskim grunwaldzie. Zostały złapane w pakiecie ze swoją mamą Kirą , która przeszła zabieg sterylizacji. Wszystkie koty okazały się być łagodne i oswojone i za bardzo nie mają gdzie wracać... bo czy piwniczka w bloku czy budka wystawiona przez dobrych ludzi to na prawdę najlepsze miejsce dla kota...?
Kasztelanka to czarna dziewuszka, jest najchętniejsza do głasków. W klatce, w której mieszka najchętniej wyleguje się na hamaku brzuchem do góry
Hetmanka to szylkretka o niezwykle sympatycznym pycholku i nieco bojowym nastawieniu do świata Jest odważna i zdecydowana, jednak przytulankiem wcale nie wzgardzi. Najlepszą zabawą w ciągu dnia są szalone zabawy z bratem.
Cześnik jako jedyny mężczyzna w rodzinie wcale nie wysuwa się na pozycję głowy rodu najbardziej interesuje go pełny brzuszek i możliwość wytargania siostry za futro
Dzieciaki póki co najlepiej czują się we własnym towarzystwie, kiedy mogą ganiać się i szaleć. Niestety w szpitalikowej klatce niewiele jest na to miejsca... Aby mogły opuścić klatkę potrzebny jest dom, choćby taki tymczasowy. To dla tych kociaków pierwszy krok w kierunku dobrego, bezpiecznego życia.
Ostatnio zmieniony przez saszka Pią 26 Paź, 2018 08:50, w całości zmieniany 3 razy
Cotleone Don Vito & co
Wysłany: Pon 17 Sie, 2015 06:44
Słodziaki
Dobrze, że obejrzałam wszystkie zdjęcia - już się obawiałam, że Cześnikowi ktoś odgryzł uszko. Ostatnio tyle słyszałam o amatorach kocich słodkich łapek, może ktoś się specjalizuje w uszach
_________________ Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Słodziaki
Dobrze, że obejrzałam wszystkie zdjęcia - już się obawiałam, że Cześnikowi ktoś odgryzł uszko. Ostatnio tyle słyszałam o amatorach kocich słodkich łapek, może ktoś się specjalizuje w uszach
Cześnik jeszcze uszy ma, ale Józefina już tylko jedno...
wolontariusz przyłapany na konsumpcji
_________________ "Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Hetmanka okazała się być największą szczęsciarą - prosto z klatki przeprowadziła się do własnego M
czekała na nią rodzina: dwia człowkieki, dwa psy i jeden kot, i bezpieczna przestrzeń do życia
z racji energii psów Kotka została oddzielona w sypialni, gdzie pomału wejdzie w rodzinę. inaczej pieseły by ją wycałowały i nie dały żyć
nie zdążyłam dojechać do domu, a już dostałam sms "już bawi się wędką" zatem jestem dobrej myśli o Małą
w nowym własnym Domu otrzymała imię Izma. Powodzenia Kochana obyś miała długie zdrowe i szczęśliwe życie
Tutaj ostatnie wspólne zdjęcie na hamaczku:
Kasztelanka i Cześnik nadal szukają domów
Ostatnio zmieniony przez brynia Czw 10 Wrz, 2015 19:52, w całości zmieniany 1 raz
Cześnik to jest mega kontaktowy kot! Pierwszy przybiega się przywitać i towarzyszy człowiekowi w każdej czynności. Od razu się łasi, jest bardzo miziasty <3 Kasztelanka dużo bratu nie ustępuję, chociaż, że jest miziakiem było wiadomo od początku
Dzisiaj udało mi się nakręcić kilka filmików z Cześnikiem i Kasztelanką:
Rodzeństwo jest mega miziaste, trudno powiedzieć, które z nich bardziej, Kasztelanka ma biała plamke na szyi, koło nich kręci się też Kordelia oraz Etna <3
Cynamon
Wysłany: Sro 16 Wrz, 2015 11:34
Dzieciaki będą mogły od pon do nas się przeprowadzić na dt
Juz nie mogę się doczekać tych cudnych czarności
Cynamon
Wysłany: Nie 20 Wrz, 2015 17:28
Dzieciaki już u nas
Ciekawie rozglądają się po korytarzu, do pokoju przeniesiemy je dopiero po odwiezieniu Jagi do domku stałego.
Młode już uraczyły nas cudownym mruczeniem , zjadły kurczaczka przy czym Kasztelanka naburczała na brata, gdy ten się zbliżył do niej jak zajadała
Koteczki mają już porobione pierwsze zdjęcia
A jutro wszyscy ładnie się odrobaczamy co by jakieś paskudztwo w nas nie mieszkało I po 2/3 tyg powtórka, dla pewności