Forsycja

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: Migotka, crestwood

Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:aniolek:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

Czekam na zdjęcia :P
tess
Kontakt:

Post autor: tess »

Eva pisze:
tess pisze:Jak jej ślicznie w nowym domku :) Pozdrawiamy opiekunkę :)
Opiekun-a :) Forsycja znalazła sobie faceta ;)
Pardon. Tyle kobiet na tym forum, że mój mózg sobie dopowiedział inną końcówkę :D
Kocia mama Jaime'ego, Brienne i Odyna, wirtualna Astor (szczęśliwie wyadoptowanej) i Cody'ego :)
Awatar użytkownika
Morri

Mamy jakieś wieści z ds? :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Cześć Ewa

Podsyłam Ci album, w którym będę umieszczal zdjęcia Forsycji:
https://picasaweb.google.com/1039567633 ... directlink

Pierwsza doba przebiega tak, jakby Forsycja mieszkała tu już od jakiegoś czasu. Już wczoraj sama przychodziła na kolana, obwieszczając ten zamiar miauknięciami. Niedługo po twoim wyjściu wysikała się do kuwety, a dziś pozostawiła w niej twardszy materiał. Do leżenia upatrzyła sobie kanapę (miejsce, w którym siedziałaś) i dywanik. W skrzynce nie była ani razu;) Co jakiś czas miauczy, chcąc mi chyba coś powiedzieć. Najczęściej chodzi jej o zabawę. Do tego najlepsza jest mysz na kiju (dzięki). Kupiłem jej jeszcze zabawkę z kocimiętką i dzwoneczkiem, ale nie jest nią bardzo zainteresowana. Drapie czasem oponę od roweru (od tego będę ją konsekwentnie odwodził). Nie wchodzi na stoły, blaty itd. Przebywa głównie na łóżku i na podłodze. Raz weszła na parapet bo byłem na balkonie. Czasem gdy przygotowuję coś w kuchni, ona też przychodzi coś przegryźć. Noc przebiegła w miarę spokojnie. Spała na kołdrze, w nogach. Nad ranem wstała, chciała mnie obudzić najlepszym z możliwych sposobów, czyli kładąc łapę na twarzy i krzątając się wokół mnie z odpowiednio głośnym oddechem i pomiaukiwaniem. Nie wiem czy chodziło jej o zabawę czy o jedzenie, ale zignorowałem to, przewracając się na drugi bok. Poszła do kuwety, coś zjadła, polizała się i na tym skończyła się ta nocna aktywność. Wstałem z łóżka o 9, ona już od jakiegoś czasu na to czekała (no i oczywiście na śniadanie) i towarzyszyła mi przy porannych czynnościach.

Obrazek

Obrazek

https://www.youtube.com/watch?v=w4A0xNwq5qM
Ostatnio zmieniony 17 mar 2016, 22:44 przez Eva, łącznie zmieniany 1 raz.
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:banan: cudownie :D :D :D
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
GatosDePau
Kontakt:

Post autor: GatosDePau »

Fajny Pańcio trafił się Forsycji <3 [myślę jakby tu swojego wymienić na takiego, co rozumie koty ;)]
Zbyt mało Don Kichotów,
Zbyt wiele wiatraków.
Chitos

Post autor: Chitos »

<3 piękna! Jak się cieszę że jest jej dobrze :) :tan: :tan:
Awatar użytkownika
monka

Super! :aniolek:
tess
Kontakt:

Post autor: tess »

Fajna krówka trafiła do fajnego pana - mam skojarzenia z moją drugą połówką :D
Kocia mama Jaime'ego, Brienne i Odyna, wirtualna Astor (szczęśliwie wyadoptowanej) i Cody'ego :)
Awatar użytkownika
Morri

o, jak dobrze :love:
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Wczoraj pierwszy raz Forsycja dostała mięso z udka. Nie dawała mi spokoju gdy kroiłem mięso - żebractwo level ekspert. To pomiaukiwanie i smutny pyszczek obserwujący każdy Twój ruch... Dostała kilka małych kęsów, ale główną porcję dostała wieczorem i pochłonęła prawie od razu całość. Wcześniej dosypałem jej do karmy trochę pietruszki, ale nie zjadła;)
Poza tym wczoraj wstawiłem drzwiczki do kuwety i w niczym jej one nie przeszkadzają.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
monka

Ooo, takiej to dobrze :D
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

serce rośnie :D :D :D
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

niesamowite - warto było czekać:)
ODPOWIEDZ