|
Fundacja 'Koci Pazur'
Fundacyjne forum kociarzy z Poznania
|
Przesunięty przez: brynia Sob 13 Maj, 2017 10:19 |
Halka i Kaleson |
Autor |
Wiadomość |
Frosty
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2016 00:00 Halka i Kaleson
|
|
|
Kociaki pozostawione przy fontannie przy operze, uratowane przez ludzi o dobrym sercu znalazły u mnie DT Nie mam pojęcia jak można porzucić dwa tak słodkie kociaki, które ze sobą są niesamowicie zżyte.
Oto pierwszy z nich:
Kaleson
Z moich obserwacji wynika, że jest to spokojny kocur, uwielbiający przesiadywać na oknie, w kartonach, szafach, za łóżkiem... taki trochę leń Na szczęście o jego kondycję dba siostrzyczka
Halka
Która z kolei jest przesiąknięta życiem, wszędzie jej pełno, pojawia się znikąd, chowa się w cieniach i wyskakuje z nienacka na swojego braciszka, który niestety w ciemnościach nie ma takich szans by się schować Nadrabia nad ranem, kiedy zaczyna wschodzić słońce ;P Role sie wtedy odwracają
Halka jest kotem bardzo przytulaśnym, już po pierwszej nocy zapoznawczej rozłożyła się koło mnie na łóżku i domagała się głasków. Kaleson natomiast dopiero po około 3 dniach odważył się podejść na głaski.
Najbardziej urocze w rodzeństwie jest to, że nawzajem się wspierają. Kiedy jeden ma focha, drugi go tuli i myje... przy czarnej Halce ciężko to sfotografować ale będę próbować, bo mnóstwo cukru w tym widoku
Kociaki na ZDJĘCIACH i FILMACH. |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2016 01:27
|
|
|
słodziaki a jak zdrowie? |
_________________ "(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach." |
|
|
|
|
misiosoft
The Pasiuczers
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2016 09:25
|
|
|
ale ma on ma cudowne plamy na pysku!! |
|
|
|
|
Frosty
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2016 10:10
|
|
|
Cytat: | słodziaki a jak zdrowie? |
Razem z kotami dostałam test na FIV jeden pozytywny drugi negatywny, więc trzeba pewnie powtórzyć
Poza tym są źródłem energii i są doskonałymi informatykami
misiosoft napisał/a: | ale ma on ma cudowne plamy na pysku!! |
Tak sa one zabawne, ale dopiero na zdjęciu zorientowalam się, że to takie zabawne ;P
Najcudowniejszy jest ogon! Zawsze marzyłam o ogonie, który na końcu jest biały hehe 2 biegające cuda!
Hmm zauważyłam, że po puszce mają gazy (szczególnie czuć to i słychac jak czasem leżą koło mnie)
Halka jest chyba na mnie obrażona bo nie było mnie w domu aż 8 godzin, albo jest zazdrosna o brata, bo przychodzi na głaski o wiele rzadziej i nie pozwala do siebie podejść... kobiety
Za to Kal w koncu się do mnie przekonał przychodzi na głaski 100 razy dziennie
Miłe jest to, że Halka woła jak zapełni kuwetę, (trzyma czasem tak długo az ją wyczyszczę, by mogła znów się załatwić... )
Zakupiłam wczoraj transporter i Pani poleciła, aby zostawić go otwartego, żeby koty sie do niego przyzwyczaiły, żeby nie było stresu przy pakowaniu ich do transportera i o dziwo zrobiły sobie z niego kryjówkę ;P
Koty mają stwierdzony wiek około roku, więc pomyślałam, że zrobię im prezent urodzinowy i kupiłam im wiekszy drapak do biegania. Otworzyłam też okno z zabawkami dla kotów i podbiegła Halka i łapka wybrała kijek z piórkami. Okej, czekamy na biednego kuriera, który będzie musiał to wnieść! |
|
|
|
|
kotekmamrotek
kotekmamrotek
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2016 10:26
|
|
|
|
|
|
|
|
misiosoft
The Pasiuczers
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2016 10:39
|
|
|
Frosty napisał/a: |
Hmm zauważyłam, że po puszce mają gazy (szczególnie czuć to i słychac jak czasem leżą koło mnie)
|
a może mają bogate życie wewnętrzne? |
|
|
|
|
Frosty
|
Wysłany: Czw 21 Sty, 2016 11:23
|
|
|
misiosoft napisał/a: | a może mają bogate życie wewnętrzne? |
Na razie tylko jedna luźna kupka, jednorazowy strzał, ale to było po 1 nocy więc może stresik jeszcze Kalesona On taki strachliwy byl na początku Będę obserwować jeszcze
W przyszłym tygodniu przyjedzie do mnie kolega, którego każde zdjęcie zachwyca, będzie próbować talentu na kotach więc myślę, że uda się trochę zasłodzić wątek bo i koty swobodniejsze już
Był wczoraj znajomy od którego śmierdzi papierosami i nawet Halka od niego uciekala co dziwne, więc tolerancja kota na dym i zapach dymu jest chyba zerowa |
|
|
|
|
Frosty
|
Wysłany: Pią 22 Sty, 2016 23:49
|
|
|
Kotka trochę się złości, że nie ma mnie w domu kiedy jestem w pracy Biedny brat bo jemu ta złość najbardziej szkodzi, kotka wyładowuje zlość na biedaku.... dopiero rano jej przechodzi czasem po jedzeniu....
Może będę częstować smakołykiem po powrocie z pracy? hah |
|
|
|
|
Sviatlo
Sviatlo
|
Wysłany: Nie 24 Sty, 2016 04:38
|
|
|
Piękne koty
i żal, że ktoś tak bezwstydnie w taki sposób porzucił |
|
|
|
|
Eva
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016 21:21
|
|
|
Kaleson i Halka dzis wyprowadziły się ze swojego tymczasowego domu. Niestety, powodów do radości nie ma, ponieważ to nie była przeprowadzka do domu stałego, własnego...
Historia jakich wciąż wiele, niestety. Mity, z którymi walczymy, że jeśli kot siknie, to należy zabrać go do weterynarza, bo być może coś go boli i w ten sposób nam to sygnalizuje. Że jeśli coś podrapie czy czasem nawet zniszczy, to dobrze traktować to jako naturalne zużycie rzeczy, my sami w domach rzeczy używamy i kiedy się zniszczą, kupujemy nowe. Kot to pełnoprawny członek rodziny, suwerenny byt, któremu należy się szacunek i miłość oraz pełnia praw domownika.
Jeśli ktoś uważa inaczej, nie dla niego magiczny koci świat. |
_________________ nie mogę, Kot na mnie leży. |
|
|
|
|
Eva
|
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016 17:53
|
|
|
Dzieci, zwane teraz pieszczotliwie Bielizną tak jak się mmożna było spodziewać, przykitrały się w najczarniejszym kącie i udawały, że ich nie ma Z misek poznikało jedzenie, tyle było śladu kotów. Teraz pierwsza odważna okazała się być Halka. Wyszła śmiało z kąta jal tylko usłyszała brzęk otwieranej puszki. Jest bardzo śmieszna, bo syczy i szudra się na raz jakby się wahała zjadła przy mnie, następnie skuwetkowała jak trzeba i to przy dźwięku pralki, radia i szumu ulicy przy uchylonych oknach. Kaleson jest dużo bardziej nieśmiały, nie wyściubił nosa, ale myślę, że przy Halce z każdym dniem będzie czuł się coraz pewniej |
_________________ nie mogę, Kot na mnie leży. |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Czw 11 Lut, 2016 00:02
|
|
|
Wpadłam dziś na chwilę do szpitalika Halka przywitała mnie od razu - rozgadała się, poocierała o nogi, dała się porządnie wymiziać, a potem wziąć na ręce Kaleson wyszedł po 2 minutach i dalejże nadrabiać stracony czas! To wspaniałe pieszczochy, ale widać w ich oczach niepewność i coś, czego nie umiem nazwać... zawód? wyrzut? Na chwilę zabawy jednak nie musiałam ich namawiać
Nie miałam aparatu, a komórka średnio nadaje się do zdjęć :/
Halka wyszła gorzej, bo też była bardziej ruchliwa
|
_________________ "(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach." |
|
|
|
|
kikin
|
Wysłany: Czw 11 Lut, 2016 08:06
|
|
|
urody im odmówić nie sposób |
_________________ Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta |
|
|
|
|
catta
|
Wysłany: Czw 11 Lut, 2016 19:55
|
|
|
Oba śliczne, czarna piękność i kocurka plamki na buźce i końcówka ogonka cudowne |
|
|
kikin
|
Wysłany: Pon 15 Lut, 2016 11:02
|
|
|
Filmy Bielizny |
_________________ Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta |
|
|
|
|
|
| |
|