|
Fundacja 'Koci Pazur'
Fundacyjne forum kociarzy z Poznania
|
Przesunięty przez: brynia Wto 16 Lut, 2016 18:31 |
Oberon |
Autor |
Wiadomość |
Morri
|
Wysłany: Sro 27 Sty, 2016 21:50 Oberon
|
|
|
Oberon wiódł całkiem niezgorsze życie na działkach. W asyście dwójki braci, zaprzyjaźniony z okolicznymi kotami, z dobrą karmicielką, czuwającą nad ich losem. Niestety któregoś zimowego dnia, czy to szukając ciepła, czy jedzenia, zaklinował się w oknie uchylnym jednego z budynków. Do nas trafił z niedowładem tylnych łapek. Na szczęście funkcje wydalnicze ma pod całkowitą kontrolą. Niestety paluszki tylnych łap obumarły wskutek niedotlenienia i Oberon będzie musiał nauczyć poruszać się bez nich
Kocurek jest przemiłym, cierpliwym i pełnym pokory kotem. Mimo niewątpliwego cierpienia, głaskany, potrafi nie zwracać uwagi na zmianę opatrunków na łapkach, przednimi ugniatając kocyk... Wzięty na kolana relaksuje się zupełnie, zapominając o bożym świecie i obśliniając wszystko dookoła
Album ze zdjęciami Oberona
Oberon na youtubie |
|
|
|
|
kikin
|
Wysłany: Czw 28 Sty, 2016 14:31
|
|
|
|
_________________ Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Czw 28 Sty, 2016 14:50
|
|
|
Mimo niekomfortowej sytuacji, w jakiej się znalazł, Obi zachowuje pogodę ducha Jest też niesamowicie przyjaźnie nastawiony do innych kotów - przy każdej możliwej okazji zalicza noski-noski z którymś z futer, a gdy przechodzą obok jego klatki, wyciąga do nich łapki przez raszki...
Opatrunki zmieniamy codziennie - gorsza łapka - jeśli ktoś ma mocne nerwy może spojrzeć tutaj - wygląda już dużo lepiej Na drugiej została duża poduszeczka, która ma chronić kikutek - tutaj wydaje mi się, że puścił szew Jutro z samego rana mamy wizytę - wtedy wet spojrzy fachowym okiem... |
|
|
|
|
kikin
|
Wysłany: Czw 28 Sty, 2016 14:57
|
|
|
trzymam kciuki z całych sił
to taki pozytywny kot |
_________________ Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta |
|
|
|
|
kat
|
Wysłany: Czw 28 Sty, 2016 15:38
|
|
|
Oberon ma taką wolę życia, ze ja jestem pewna, że nauczy się chodzić na swoich kikutkach i będzie szczęśliwy. Oby tylko nie robiły się ranki spowodowane otarciami.
Podziwiam Go, jest niesamowity! |
|
|
|
|
catta
|
Wysłany: Czw 28 Sty, 2016 17:14
|
|
|
Amputacja była konieczna?
Bidulek
Oby zakażenie się nie wdało. Lepiej, żeby nie chodził za dużo, żeby mogło się szybko zagoić.
Zdrówka kocurku. |
|
|
Morri
|
Wysłany: Czw 28 Sty, 2016 17:16
|
|
|
Amputacja była konieczna, bo w paluszki wdała się martwica. Usunięto tylko martwe tkanki. To, co żywe zostało. Oberon przebywa w klatce lub na kolanach, właśnie po to, by nie chodził teraz. Ranki wyglądają dobrze, nic się nie babrze, nie ślimaczy Może uda mi się dziś cyknąć jakąś fotkę dla porównania |
_________________ "(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach." |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Pią 29 Sty, 2016 11:08
|
|
|
Po kontroli. Pomału do przodu, ale liczyliśmy na większy postęp... Łapki wyglądają teraz tak: uwaga drastyczne. Dostałam preparat do zasuszania, którym mam delikatnie smarować, by pobudzić ziarninowanie. Jeśli to nie da efektu, będziemy próbować z osoczem Ale myśli jesteśmy dobrej Oberon, jak zwykle był niesamowicie dzielny Już prawie nie trzeba go trzymać - wystarczy głaskać - mój mały bohater
|
|
|
|
|
kikin
|
Wysłany: Pią 29 Sty, 2016 12:31
|
|
|
jestem pod ogromnym wrażeniem dzielności Oberona |
|
|
|
|
jaggal
|
Wysłany: Pią 29 Sty, 2016 12:34
|
|
|
Oberon i Puczek - obaj są przecudowni i niesamowicie dzielni! |
_________________ A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry. |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Sro 03 Lut, 2016 00:25
|
|
|
Oberon jest kotem absolutnie cudownym W związku z tym, że całe dnie spędza w klatce, gdy wieczorem siadam do komputera, obowiązkowo robię to z Oberonem na kolanach. A on mruczy caaaały czas Kocha czesanie, głaskanie i patrzy na człowieka z taką ufnością i wdzięcznością, że serce topnieje w okamgnieniu.... Chyba znów się zakochałam
Dziś rano zrobiliśmy sobie minisesję
Przy wczorajszej zmianie opatrunku wreszcie mogłam powiedzieć, że widzę postęp A dziś - że podoba mi się to, co widzę Zużywamy co prawda już trzecią tubkę Solcoserylu, ale co zrobić? Jutro kontrola |
|
|
|
|
kikin
|
Wysłany: Sro 03 Lut, 2016 08:00
|
|
|
kciuki, kciuki nieustająco |
|
|
|
|
einfach
|
Wysłany: Sro 03 Lut, 2016 09:34
|
|
|
no jak się w nim nie zakochać?
trzymamy wszystkie łapki, żeby było już tylko lepiej |