Cambio dolor por libertad
Cambio heridas por un sueño
Que me ayude a continuar
Cambio dolor, felicidad
Que la suerte sea suerte
Y no algo que no he de alcanzar...
Nie wiadomo, czy ten anioł był zbuntowany - pewnie trochę był, skoro nie zgadzał się na kocią krzywdę i zaprowadził dobrą duszę na jedno z jeżyckich podwórek, gdzie w lodowatej kałuży leżała bezwładnie wychudzona i wymizerowana futrzana szmatka. Mimo natychmiastowej akcji ratunkowej i przewiezienia do kliniki, koteczka przez długi czas była jedną łapką na tamtym świecie, w dodatku testy wykazały u niej nosicielstwo FIV... Ale zbuntowany był nie tylko jej anioł, ona sama także postawiła się chorobie i pokazała śmierci figę. W dowód uznania dla swej dzielności miała nosić szczęśliwe imię Fortuna, jednak niepokorny anioł po raz kolejny dał o sobie znać, wysyłając po nią do kliniki dwie wolontariuszki, z których jedna na widok naszej bohaterki oznajmiła towarzyszce:
- Nie wiem, jak ty, ale ja widzę Milagros.
Rzeczona towarzyszka patrzyła - i na darmo usiłowała zobaczyć Fortunę. Kiedy zaś przyszło do oficjalnego zameldowania nowej podopiecznej, ponuro oznajmiła:
- Na imię ma Milagros... Na mnie nie patrzcie!
I wszyscy zgodnie zobaczyli Milagros. Chudziutką, nieśmiałą, z przerzedzoną sierścią, kulącą się na poduszeczce. Milagros Namnieniepatrzcie.
_________________ A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
kat
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016 15:05
Milagros w momencie trafienia do kliniki miała na sobie mnóstwo pcheł.
Po zadziałaniu preparatu na pchły na podkładzie było ciemno...
Pewnie też stąd te wyłysienia...
Morri
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016 15:14
jaka mizerna
_________________ "(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Milagros jest chudziusieńka, jej kości można palcem wyczuć, ale ma też wielką wolę walki! cieszymy się, że dopisuje jej apetyt, że kręci się po klatce, ładnie korzysta z kuwety, zaczęła się nawet myć cudowne jest to, jak bardzo lubi ludzki dotyk, wystawia zadek do szudrania nawet wtedy, kiedy je - mimo iż ktoś jej kiedyś musiał zrobić krzywdę, bo widząc rękę, na początku kuliła się i nieruchomiała...
ile waży - nie wiemy, lekkusia jak pióreczko... a wiek oceniony na jakieś cztery lata. cztery lata i jeden miesiąc
dziś nasz Cud został wykąpany - ze względu na wyłysiałe miejsca i liczne otarcia tudzież insze łyse placki i ogólnie podrażnioną skórę, zafundowałyśmy Milagros masaż szamponem łagodzącym rzeczone podrażnienia. było trochę protestów i prób ucieczki, ale koniec końców z kociny spłynęły tony brudu i chyba w ostatecznym rozrachunku była zadowolona
mokra Milagros jest jeszcze bardziej chudą Milagros... przez co ta kocina przeszła w życiu, wolę nie myśleć.
miałam dziś zaszczyt wygłaskać Delikatną Kruszynkę,
z początku wyczuwałam rezerwę, nie tracąc nadziei czekałam na światełko w tunelu...
udało się, boczek odsłonięty, kuperek podniesiony a łepek z rozanielonymi oczami patrzył na mnie
kocia jest spragniona ciepłych, czułych głasków i obecności dobrej duszy
Moje kolana ucierpiały w trakcie powstawania tych filmików, ale było warto Widać, że im lepiej się czuje zdrowotnie Milagros, tym większym miziakiem się staje...Pomyśleć, że została zgarnięta jako dzikus z ulicy i na początku wszystkich osykiwała