Arizona została znaleziona na Grunwaldzie, gdy siedziała na środku ulicy (na szczęście nie aż tak ruchliwej). Zaczepiała ludzi, błąkała się bez celu, więc została zgarnięta do szpitalika. Na pierwszej wizycie u weta okazało się, że ma zęby w masakrycznym stanie, stan zapalny dziąsel, a na tych zębach, które jej pozostały, jest sam kamień. Musiały ją boleć - to tłumaczy, dlaczego jest dosyć chuda. Na szczęście jest już po zabiegu oporządzenia paszczy, większość zębów trzeba było usunąć, pozostały jej tylko 4, dwa kły i dwa trzonowe. Teraz mamy nadzieję, że nabierze trochę ciałka, bo jak dotąd, pewnie też z powodu stanu uzębienia, apetyt jej nie dopisywał.
Arizona nie przepada za innymi kotami, co zauważyliśmy od razu po wprowadzeniu do szpitalika...Za to człowieka lubi bardzo
Jako że Arizona bardzo źle znosiła pobyt w klatce, to Ona zajęła miejsce Trolka w wolnym pomieszczeniu - i baaaardzo odżyła! Już nie siedzi w jednym miejscu, zdarzy się Jej nawet podbiec za piłeczką!
Ale dla Arizony liczy się przede wszystkim człowiek - uwielbia różne człowiecze części - dłonie to wiadomo - mizianie; kolana - leżenie; twarz - git baranki się daje robić - ale to wszystko jest tylko OK... Co zatem w człowieku Arizona lubi najbardziej - kark proszę Państwa! Na którym to wyczynia karkołomne wygibasy starając się zająć jak najwygodniejszą pozycję "na kołnierz". I z takim to futrzanym kołnierzem spacerujemy sobie - no bo jak pracować...
Wysłany: Nie 19 Cze, 2016 15:23
AAAAAaaaaaaaaaaa ja jestem w tej kotce absolutnie zakochana , takiego miziaka jeszcze nie spotkałam, bez żadnych oporów, na naszej pierwszej randce miałyśmy romans I potwierdzam, uwielbia chodzić po człowieku, u mnie po sekundzie wzięcia na ręce, już siedziała na ramionach
Wysłany: Wto 21 Cze, 2016 12:31
No nie mogę się na nią napatrzeć, siedzę przed kompem, oglądam filmiki i wyglądam tak:
Jakby ktoś na mnie spojrzał, to pomyśli - niespełna rozumu, śmieje się sama do siebie