Princeska

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: Migotka, crestwood

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jaggal

Princeska

Post autor: jaggal »

Jak na księżniczkę przystało, jest śliczna, delikatna i bardzo, bardzo subtelna. Niesamowicie spokojna, nie ma w sobie ani grama agresji, ale jej złociste oczy niespokojnie patrzą za prętów, bo zgodnie z baśniową tradycją jest uwięziona, może nie w wieży, ale w klatce - i tej kennelowej, i tej, którą dookoła niej zapętliły jej własne lęki... Niestety, życie Princeski nie było bajką w odcieniach różu i złota, przypominało raczej historię Kopciuszka. Wyrastała w dużej grupie kotów, przez właścicielkę zaniedbywanych i traktowanych przedmiotowo, a w końcu porzuconych bez słowa. Prawdopodobnie nie zaznała zbyt wiele ciepła, dlatego bywa nieufna i czasem bardzo boi się tego, co świat może jej przynieść - niemniej nie trzeba będzie zaawansowanej magii, aby zamienić ją w kochającą władczynię domowego królestwa, wystarczy czarodziejska moc miłości!

Obrazek

Princeska i kotki z jej stada na ZDJĘCIACH i FILMACH.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2018, 19:48 przez jaggal, łącznie zmieniany 4 razy.
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Pierwsze spotkanie z księżniczką - zahukana bidulka.
Mizianie powoduje jednak minimalne odprężenie, po chwili nawet tulenie do mojego ramienia.
Koteczki bardzo żal, dla jej bezpieczeństwa musi być w klatce, przez pozostałe towarzystwo niestety nie jest lubiana...
Poniżej filmik pokazujący zlęknioną koteczkę bez agresji, na drugim - drugie moje spotkanie z księżniczką - ja widzę różnicę w jej zachowaniu :aniolek:
https://www.youtube.com/watch?v=g9rrBk2 ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=_RadIlI ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

Princeska jest niesamowicie podobna do Kruszynki, na pierwszy rzut oka można się pomylić, bo z twarzy są identyczne O.o

A poza tym to bieda taka, schowana zawsze gdzieś w kąciku, na ugiętych łapkach przemykająca - chociaż wyciągniętej ręki się nie boi, a miziana nawet łepetynę nadstawia. Jedyny problem, że ta ręka i mizianie to raz, dwa dziennie - i szlus...
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Minął miesiąc prawie. Czy Princeska czuje się choć troszkę swobodniej? :roll:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
BEATA olag

Nasza bida już nie chowa się po kątach ale sama nie garnie się do człowieka. Migotka daje jej w kość. Tak bardzo potrzebuje domu tymczasowego, wtedy na pewno z wycofanego kopciuszka nie byłoby śladu.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

BEATA olag pisze:Nasza bida już nie chowa się po kątach ale sama nie garnie się do człowieka. Migotka daje jej w kość. Tak bardzo potrzebuje domu tymczasowego, wtedy na pewno z wycofanego kopciuszka nie byłoby śladu.
kto wie kto wie moze już tuż tuż :wink:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Marianna

kikin pisze:
BEATA olag pisze:Tak bardzo potrzebuje domu tymczasowego, wtedy na pewno z wycofanego kopciuszka nie byłoby śladu.
Oooooo!!! :aniolek:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
BEATA olag

kikin pisze:
BEATA olag pisze:Nasza bida już nie chowa się po kątach ale sama nie garnie się do człowieka. Migotka daje jej w kość. Tak bardzo potrzebuje domu tymczasowego, wtedy na pewno z wycofanego kopciuszka nie byłoby śladu.

:tup: :tup: :tup:
BEATA olag

Bidulka, za blisko nie mogłam do niej podejść...
https://www.youtube.com/watch?v=5rxINAu ... 2uyx1552L9
Awatar użytkownika
Marianna

Wierzę, że znajdzie się Człowiek, który da Księżniczce tyle serca i tyle czasu, że za chwilkę lub dwie zobaczymy otwartego, szczęśliwego kota.

:good: :good: :good:
egora

Post autor: egora »

Dzień dobry.Jestem zainteresowana adopcją jedną z trzech kotek o imieniu Princeska,Skadi,Kruszynka.Być może zdecyduję się na dwie.Chciałabym zasięgnąć bliższych informacji i dowiedzieć się czy są gotowe do adopcji.Które z trzech wymienionych mogłyby przebywać razem.Pozdrawiam.Elżbieta.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

egora pisze:Dzień dobry.Jestem zainteresowana adopcją jedną z trzech kotek o imieniu Princeska,Skadi,Kruszynka.Być może zdecyduję się na dwie.Chciałabym zasięgnąć bliższych informacji i dowiedzieć się czy są gotowe do adopcji.Które z trzech wymienionych mogłyby przebywać razem.Pozdrawiam.Elżbieta.
proszę o maila na adopcje@kocipazur.org
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Marianna

egora pisze:Jestem zainteresowana adopcją jedną z trzech kotek o imieniu Princeska,Skadi,Kruszynka.Być może zdecyduję się na dwie.
:banan: :banan: :banan:
BEATA olag

:tan: :banan: :tan:
Awatar użytkownika
Marianna

Co słychać u Księżniczki?
Jak sie miewa?
ODPOWIEDZ