Princeska
Moderatorzy: Migotka, crestwood
Princeska
Jak na księżniczkę przystało, jest śliczna, delikatna i bardzo, bardzo subtelna. Niesamowicie spokojna, nie ma w sobie ani grama agresji, ale jej złociste oczy niespokojnie patrzą za prętów, bo zgodnie z baśniową tradycją jest uwięziona, może nie w wieży, ale w klatce - i tej kennelowej, i tej, którą dookoła niej zapętliły jej własne lęki... Niestety, życie Princeski nie było bajką w odcieniach różu i złota, przypominało raczej historię Kopciuszka. Wyrastała w dużej grupie kotów, przez właścicielkę zaniedbywanych i traktowanych przedmiotowo, a w końcu porzuconych bez słowa. Prawdopodobnie nie zaznała zbyt wiele ciepła, dlatego bywa nieufna i czasem bardzo boi się tego, co świat może jej przynieść - niemniej nie trzeba będzie zaawansowanej magii, aby zamienić ją w kochającą władczynię domowego królestwa, wystarczy czarodziejska moc miłości!
Princeska i kotki z jej stada na ZDJĘCIACH i FILMACH.
Princeska i kotki z jej stada na ZDJĘCIACH i FILMACH.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2018, 19:48 przez jaggal, łącznie zmieniany 4 razy.
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
-
Pierwsze spotkanie z księżniczką - zahukana bidulka.
Mizianie powoduje jednak minimalne odprężenie, po chwili nawet tulenie do mojego ramienia.
Koteczki bardzo żal, dla jej bezpieczeństwa musi być w klatce, przez pozostałe towarzystwo niestety nie jest lubiana...
Poniżej filmik pokazujący zlęknioną koteczkę bez agresji, na drugim - drugie moje spotkanie z księżniczką - ja widzę różnicę w jej zachowaniu
https://www.youtube.com/watch?v=g9rrBk2 ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=_RadIlI ... e=youtu.be
Mizianie powoduje jednak minimalne odprężenie, po chwili nawet tulenie do mojego ramienia.
Koteczki bardzo żal, dla jej bezpieczeństwa musi być w klatce, przez pozostałe towarzystwo niestety nie jest lubiana...
Poniżej filmik pokazujący zlęknioną koteczkę bez agresji, na drugim - drugie moje spotkanie z księżniczką - ja widzę różnicę w jej zachowaniu
https://www.youtube.com/watch?v=g9rrBk2 ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=_RadIlI ... e=youtu.be
Princeska jest niesamowicie podobna do Kruszynki, na pierwszy rzut oka można się pomylić, bo z twarzy są identyczne O.o
A poza tym to bieda taka, schowana zawsze gdzieś w kąciku, na ugiętych łapkach przemykająca - chociaż wyciągniętej ręki się nie boi, a miziana nawet łepetynę nadstawia. Jedyny problem, że ta ręka i mizianie to raz, dwa dziennie - i szlus...
A poza tym to bieda taka, schowana zawsze gdzieś w kąciku, na ugiętych łapkach przemykająca - chociaż wyciągniętej ręki się nie boi, a miziana nawet łepetynę nadstawia. Jedyny problem, że ta ręka i mizianie to raz, dwa dziennie - i szlus...
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Minął miesiąc prawie. Czy Princeska czuje się choć troszkę swobodniej?
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka ❤
-
kto wie kto wie moze już tuż tużBEATA olag pisze:Nasza bida już nie chowa się po kątach ale sama nie garnie się do człowieka. Migotka daje jej w kość. Tak bardzo potrzebuje domu tymczasowego, wtedy na pewno z wycofanego kopciuszka nie byłoby śladu.
Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Oooooo!!!kikin pisze:kto wie kto wie moze już tuż tużBEATA olag pisze:Tak bardzo potrzebuje domu tymczasowego, wtedy na pewno z wycofanego kopciuszka nie byłoby śladu.
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka ❤
-
-
Bidulka, za blisko nie mogłam do niej podejść...
https://www.youtube.com/watch?v=5rxINAu ... 2uyx1552L9
https://www.youtube.com/watch?v=5rxINAu ... 2uyx1552L9
Wierzę, że znajdzie się Człowiek, który da Księżniczce tyle serca i tyle czasu, że za chwilkę lub dwie zobaczymy otwartego, szczęśliwego kota.
proszę o maila na adopcje@kocipazur.orgegora pisze:Dzień dobry.Jestem zainteresowana adopcją jedną z trzech kotek o imieniu Princeska,Skadi,Kruszynka.Być może zdecyduję się na dwie.Chciałabym zasięgnąć bliższych informacji i dowiedzieć się czy są gotowe do adopcji.Które z trzech wymienionych mogłyby przebywać razem.Pozdrawiam.Elżbieta.
Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
egora pisze:Jestem zainteresowana adopcją jedną z trzech kotek o imieniu Princeska,Skadi,Kruszynka.Być może zdecyduję się na dwie.
Co słychać u Księżniczki?
Jak sie miewa?
Jak sie miewa?