Wysłany: Sob 16 Lip, 2016 17:04 Bracia i Siostra B.
Działając w Fundacji siłą rzeczy spotykamy ludzi najróżniejszych - od tych zupełnie na koci los obojętnych, żądających od nas tylko, abyśmy pozbyli się ich miauczącego "problemu", po takich absolutnie w kotach zakochanych i gotowych zrobić wszystko, aby im pomóc. Z nimi właśnie często nawiązujemy długofalową współpracę, wymieniamy sprzętem, doświadczeniem i radami, wspieramy wzajemnie, pomagamy przy odławianiu kotów na sterylizację... Jedną z takich osób jest pani Karmicielka (dane i wiek do wiadomości redak... Fundacji), działająca prężnie na jednym z piątkowskich osiedli. Jej to czujne oko zauważyło puchatą czwórkę z bardzo brzydkimi oczami - wkrótce już trzy kociaki znajdowały się pod jej opieką, czwarty niestety dał nogę. Po trzech tygodniach nieustępliwych prób, kiedy prawie straciła już nadzieję, udało się i do rodzeństwa dołączył brakujący braciszek. Pewnie nasz udział w ich losie ograniczyłby się do pomocy w szukaniu domów dla dzieciaków, gdyby pewnego dnia nie postawił nas na nogi alarmujący telefon - pani Karmicielka znalazła kotkę z małymi, jedno już nie żyje, pozostałą piątkę i mamę należy jak najszybciej ratować, czy może moglibyśmy?..
...miejsc brak, domy tymczasowe zakocone, ale odmówić kobiecie, która tak wiele dla nas zrobiła (nie wspominając już nawet o tym, jak wiele zrobiła dla kotów w ogóle) i niejednokrotnie pomagała nam, przyjmując do siebie koty fundacyjne?..
I tym sposobem czwórka delikwentów wylądowała u nas. A ponieważ złapane zostały na Os. Bolesława Chrobrego...
Oto przez Państwem Bracia i Siostra B.!
Banshee - o ślicznym dymnym futerku, jedyna dziewczyna w towarzystwie, najmniejsza i najdrobniejsza, niemniej szalenie bojowa i bardzo głośno podkreślająca, że mimo postury pchły jest gotowa wszystkich pożreć i połknąć w całości!
Budda - do osiągnięcia spokoju imiennika brakuje mu jeszcze bardzo dużo, niemniej mamy nadzieję, że imię sprawi, iż przestanie wysykiwać pod naszym adresem groźby ewidentnie karalne
Bodhi - nie, nie sugerujcie się zdjęciem, on ma uszy, tylko nie ma ochoty ich pokazywać, bo człowieki są złe przecież i jak nic chcą biednego koteczka pożreć i zamordować. I nie pozwalają mu wisieć z sufitu klatki głową w dół, złe ludzie!
Bułek - drugiego takiego buntownika ze świecą szukać. Z rodzeństwem się nie złapie, tabletki na odrobaczenie nie połknie, zbliżającą się rękę osyczy, na dźwięk ludzkiego głosu pryśnie do kuwety... Ma chłopak charakterek!
Więcej zdjęć rodzeństwa TUTAJ.
Budda i Banshee na FILMACH.
_________________ A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Ostatnio zmieniony przez saszka Nie 18 Gru, 2022 13:32, w całości zmieniany 13 razy
dziękuję za słowa uznania, chociaż moja broda na tych zdjęciach wyszła bardzo niekorzystnie ^^
a właściwie to wszystkie trzy
Wysłany: Sob 16 Lip, 2016 23:03 Re: Bracia i Siostra B.
jaggal napisał/a:
Bułek - drugiego takiego buntownika ze świecą szukać. Z rodzeństwem się nie złapie, tabletki na odrobaczenie nie połknie, zbliżającą się rękę osyczy, na dźwięk ludzkiego głosu pryśnie do kuwety... Ma chłopak charakterek!
Brawo jaggal, opisy niesamowite, kulałam się po podłodze
Morri
Wysłany: Pon 18 Lip, 2016 00:03
Co się wyprawia, gdy człowiek nie patrzy
_________________ "(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
kat
Wysłany: Czw 21 Lip, 2016 12:20
Byłam dzisiaj rano w szpitaliku. Kucnęłam na chwile koło klatki Braci i Siostry B, bo wyciągałam coś z szafki. I co czuję? Jakaś kocia łapka mnie zaczepia - drapie mnie przez klatkę po plecach Niestety jak się odwróciłam, to żadne nie przyznało się do tego
Więc nie wiem, które zaczepiało mnie do zabawy...
Ostatnio zmieniony przez kat Czw 21 Lip, 2016 12:48, w całości zmieniany 1 raz
kat
wczoraj zaczepiany był Homer, Horacy, ja, pani Kasia od PA i zawsze to była taka długa, smukła, biało-srebrzysta łapa...
kat
Młodzież nam rośnie, zadomawia się, trochę socjalizuje... W dalszym ciągu zżyci są ze sobą ogromnie, razem się bawią i jedzą, a śpią nieodmiennie wtuleni w siebie. Człowieka boją się jakby mniej, aczkolwiek nadal daleko im do miziaków, chociaż są wyraźne przesłanki, że mają zadatki na takowych
A jeśli dobrze pójdzie, to niedługo młodzież zostanie sparowana, rozdzielona i wywieziona hen hen, gdzie rozpocznie się intensywna socjalizacja. Ale to na razie plany, więc cicho sza, bo się małpy... znaczy, się kociątka pochowają po kuwetach i tyle będziemy je widzieli