Przesunięty przez: brynia Pią 24 Lut, 2017 18:06 |
Wiórek |
Autor |
Wiadomość |
kotekmamrotek
kotekmamrotek
|
Wysłany: Sob 23 Lip, 2016 22:21 Wiórek
|
|
|
Wiórek miał trochę szczęścia - przyszedł na świat jako jedynak, gdyż jego mama była bardzo młoda, na posesji ludzi, którym nie było obojętne dobro czworonożnych istot. Zaopiekowali się zatem dwoma czarnuszkami - karmili i zapewnili schronienie. Jednak Wiórek zapragnął poznać Świat - niestety pełen bardzo niebezpiecznych aut - spod kół jednego tylko cudem został uratowany. A ostatnio zwrócił na siebie uwagę dwóch rosłych kocurów - gospodarzy tego terenu - niestety nie bardzo zadowolonych z rosnącej konkurencji... I tak Wiórek trafił do nas. Jest bardzo wesołym i żywym kociakiem, ale zupełnie bezproblemowym - tzn. rozrabia jak normalny, zdrowy koci dzieciak, jednak sam się bawi, nie miauczy, nie podgryza... Ostatnio napędził nam trochę stracha, gdyż był bardzo zarobaczony i na tym tle przyplątało się zapalenie jelit - ale już wszystko w jaki najlepszym porządku:)
Wiórek zaczyna szukać swojej Chałupki na zawsze!
Wiórek na ZDJĘCIACH i FILMACH. |
|
|
|
|
Asia_B
|
Wysłany: Nie 24 Lip, 2016 11:06
|
|
|
oczęta jak grochy |
_________________ Do zobaczenia Aniele
|
|
|
|
|
BEATA olag
Wiek: 53 Dołączyła: 17 Sie 2014 Posty: 4939 Skąd: Piątkowo / Poznań
|
Wysłany: Nie 24 Lip, 2016 16:05
|
|
|
nie doś że pięknooki to jeszcze 100% black |
|
|
|
|
Morri
|
Wysłany: Nie 24 Lip, 2016 20:44
|
|
|
czarnuszek do schrupania |
_________________ "(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach." |
|
|
|
|
magda
magda
|
Wysłany: Wto 26 Lip, 2016 15:15
|
|
|
Wiórek pozdrawia Azalię Jutro czeka go.... amputacja kawałka ogona. Od samego początku miał na końcu zgrubienie, ale widział to lekarz i miało na razie tak zostać. Tyle, że Wiórek jest bardzo energicznym i ciekawskim chłopcem, nudził się sam w łazience na kwarantannie i sobie zaczął majstrować przy tym ogonku. No i zastałam go z krwawiącym kikutkiem... A tego, co było zgrubieniem i już nie ma, tam gdzie było - nie znalazłam
Trzymajcie kciuki za łobuza |
|
|
|
|
BEATA olag
|
Wysłany: Wto 26 Lip, 2016 16:43
|
|
|
trzymaj się ślicznooki |
|
|
|
|
magda
magda
|
Wysłany: Czw 28 Lip, 2016 00:01
|
|
|
Wiórek jest po zabiegu i zachowuje się, jakby nic się nie wydarzyło. Ogonek ma śmieszny, na końcu - jakieś 3 cm - ma zgoloną sierść i wystają mu szwy - jak parę kłaczków. Taki odwrotny pudelek Niestety przez parę dni musi jeszcze mieć założony kołnierz, gdy go nie pilnujemy. Ale za to może już wyjść na pokoje, bo kwarantanna się skończyła. Z rezydentem Bogdanem od razu się zakolegowali. |
|
|
|
|
BEATA olag
|
Wysłany: Czw 28 Lip, 2016 09:02
|
|
|
|
|
|
|
|
magda
magda
|
Wysłany: Pią 29 Lip, 2016 21:00
|
|
|
Wiórek prezentuje swój nowy ogonek
Ogon ładnie się goi i Wiórek na szczęście nie interesuje się raną. Bawi się, integruje z rezydentami i niczego się nie boi.
A tu pierwsze spotkanie z Farfoclem. Na razie przyglądają się sobie z zaciekawieniam i skracają dystans baaaardzo powoli.
|
|
|
|
|
kotekmamrotek
kotekmamrotek
|
Wysłany: Nie 31 Lip, 2016 18:15
|
|
|
Rozumiem, że to Farfocel boi się TAKIEGO ogona |
|
|
|
|
magda
magda
|
|
|
|
|
BEATA olag
|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2016 11:31
|
|
|
5.15 - wygrałaś los na loterii, mnie budzą o 4.00
prześliczny węgielek,
puki ogonek futerkiem nie obrośnie, kojarzy mi się z miniaturową szczotkofroterką do zgarniania kurzu |
|
|
|
|
magda
magda
|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2016 21:49
|
|
|
Może być szczotkofroterka Mi się kojarzy ten ogonek z jakąś bronią - miotaczem. Tak mi to pasuje do ADHDowej osobowości Wiórka |
|
|
|
|
magda
magda
|
Wysłany: Pon 08 Sie, 2016 22:33
|
|
|
Wiórek jest niemożliwie tulaśnym, mruczącym i rozrywkowym kotem W ludzkiej wersji jeśli nie miałby diagnozy ADHD, to już na pewno - nadpobudliwość psychoruchową
Towarzyszy mi w kuchni, uwielbia obserwować jak coś kroję - dzisiaj na przykład wykradał mi fasolkę szparagową z miski. Bawi się wszędzie i wszystkim, np. wykrada nam skarpetki z szuflady i roznosi po mieszkaniu Bardzo mało śpi jak na kociaka, ale zdarzają się i takie obrazki:
Wiórek nie lubi być sam i cieszy się, że Fafołki wreszcie go polubiły
Ogonek pięknie mu się zagoił i sierść odrasta.
Z rezydentami i Fafołami Wiórek ma bardzo dobre relacje. Często bawi się i wygłupia, a reszta towarzystwa patrzy na niego jak w telewizor
Tu z Basią. Chyba jeszcze żadnemu tymczasowi nie pozwoliła na taką poufałość:
A tu z Farfoclem i rezydentem Bogdanem
Wiórek na chwilę przysiadł i pozdrawia
|
|
|
|
|
kotekmamrotek
kotekmamrotek
|
Wysłany: Wto 09 Sie, 2016 09:05