Wiórek

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Wiórek

Post autor: kotekmamrotek »

Wiórek miał trochę szczęścia - przyszedł na świat jako jedynak, gdyż jego mama była bardzo młoda, na posesji ludzi, którym nie było obojętne dobro czworonożnych istot. Zaopiekowali się zatem dwoma czarnuszkami - karmili i zapewnili schronienie. Jednak Wiórek zapragnął poznać Świat - niestety pełen bardzo niebezpiecznych aut - spod kół jednego tylko cudem został uratowany. A ostatnio zwrócił na siebie uwagę dwóch rosłych kocurów - gospodarzy tego terenu - niestety nie bardzo zadowolonych z rosnącej konkurencji... I tak Wiórek trafił do nas. Jest bardzo wesołym i żywym kociakiem, ale zupełnie bezproblemowym - tzn. rozrabia jak normalny, zdrowy koci dzieciak, jednak sam się bawi, nie miauczy, nie podgryza... Ostatnio napędził nam trochę stracha, gdyż był bardzo zarobaczony i na tym tle przyplątało się zapalenie jelit - ale już wszystko w jaki najlepszym porządku:)
Wiórek zaczyna szukać swojej Chałupki na zawsze!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiórek na ZDJĘCIACH i FILMACH.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez kotekmamrotek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

oczęta jak grochy :serce:
Do zobaczenia Aniele
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

nie doś że pięknooki to jeszcze 100% black :love:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

czarnuszek do schrupania :love:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
magda

Post autor: magda »

Wiórek pozdrawia Azalię :: Jutro czeka go.... amputacja kawałka ogona. Od samego początku miał na końcu zgrubienie, ale widział to lekarz i miało na razie tak zostać. Tyle, że Wiórek jest bardzo energicznym i ciekawskim chłopcem, nudził się sam w łazience na kwarantannie i sobie zaczął majstrować przy tym ogonku. No i zastałam go z krwawiącym kikutkiem... A tego, co było zgrubieniem i już nie ma, tam gdzie było - nie znalazłam :shock:
Trzymajcie kciuki za łobuza ::
BEATA olag

trzymaj się ślicznooki
Awatar użytkownika
magda

Wiórek jest po zabiegu i zachowuje się, jakby nic się nie wydarzyło. Ogonek ma śmieszny, na końcu - jakieś 3 cm - ma zgoloną sierść i wystają mu szwy - jak parę kłaczków. Taki odwrotny pudelek :: Niestety przez parę dni musi jeszcze mieć założony kołnierz, gdy go nie pilnujemy. Ale za to może już wyjść na pokoje, bo kwarantanna się skończyła. Z rezydentem Bogdanem od razu się zakolegowali.
BEATA olag

:aniolek:
Awatar użytkownika
magda

Wiórek prezentuje swój nowy ogonek :cool:
Obrazek

Ogon ładnie się goi i Wiórek na szczęście nie interesuje się raną. Bawi się, integruje z rezydentami i niczego się nie boi.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu pierwsze spotkanie z Farfoclem. Na razie przyglądają się sobie z zaciekawieniam i skracają dystans baaaardzo powoli.
Obrazek
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Rozumiem, że to Farfocel boi się TAKIEGO ogona ::
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez kotekmamrotek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
magda

Wiórek dzisiaj poszedł na karę z Bogdanem - o 5.15 zamknęłam ich w łazience :twisted: Rozbawiali całe towarzystwo biegami i skokami poza mną oczywiście :?
Takie zabawy preferują chłopcy, jak widać na filmikach. Kto jest bardziej aktywny?

https://www.youtube.com/watch?v=pfaZ_VmLzzc&list=PLlNvDXHEddbS6PmncO4qPK_TLs5C8ymkB&index=2

https://www.youtube.com/watch?v=bzMWKlzGk2o&list=PLlNvDXHEddbS6PmncO4qPK_TLs5C8ymkB&index=3
BEATA olag

5.15 - wygrałaś los na loterii, mnie budzą o 4.00 ::

prześliczny węgielek,
puki ogonek futerkiem nie obrośnie, kojarzy mi się z miniaturową szczotkofroterką do zgarniania kurzu :D
Awatar użytkownika
magda

Może być szczotkofroterka :wink: Mi się kojarzy ten ogonek z jakąś bronią - miotaczem. Tak mi to pasuje do ADHDowej osobowości Wiórka ::
Awatar użytkownika
magda

Wiórek jest niemożliwie tulaśnym, mruczącym i rozrywkowym kotem :: W ludzkiej wersji jeśli nie miałby diagnozy ADHD, to już na pewno - nadpobudliwość psychoruchową :twisted:
Towarzyszy mi w kuchni, uwielbia obserwować jak coś kroję - dzisiaj na przykład wykradał mi fasolkę szparagową z miski. Bawi się wszędzie i wszystkim, np. wykrada nam skarpetki z szuflady i roznosi po mieszkaniu :shock: Bardzo mało śpi jak na kociaka, ale zdarzają się i takie obrazki:

Obrazek

Wiórek nie lubi być sam i cieszy się, że Fafołki wreszcie go polubiły :D

Obrazek

Ogonek pięknie mu się zagoił i sierść odrasta.

Obrazek

Z rezydentami i Fafołami Wiórek ma bardzo dobre relacje. Często bawi się i wygłupia, a reszta towarzystwa patrzy na niego jak w telewizor ::

Tu z Basią. Chyba jeszcze żadnemu tymczasowi nie pozwoliła na taką poufałość:

Obrazek

A tu z Farfoclem i rezydentem Bogdanem :D

Obrazek

Wiórek na chwilę przysiadł i pozdrawia :papa

Obrazek
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

jak on kochany:))))))
ODPOWIEDZ