Kacperek i Millka jak wiele kocich dzieci pojawili się na świecie gdzieś na działkach. I jak większość dzieci w iście szalony sposób poznają świat biegając i bawiąc się wszystkim, co wpadnie w łapki. Najlepiej im razem ze sobą, choć i inne koty wciągają do swoich zabaw.
Ale charaktery mają różne. Kacperek to ciekawska rozmruczana przylepa o cudownych malutkich skarpetkach na tylnych łapkach.
Millka za to ma podejście do świata godne prawdziwej szylkretki - niezależna, zawsze z własnym zdaniem na każdy temat. Bo choć tego na zdjęciach nie widać, Millka jest szylkretką, w jej czarnym futerku poukrywane są złote włoski. Ma też malutkie złote plamki na pyszczku i na brzuchu.
Wczoraj o mało nie straciłam palca
Kroiłam kurczaka i moje ręce pachniały mocno mięskiem. Milka się pomyliła i jak mnie działbnęła! Szybko uciekałam, bo dzieciaki kurczakowe skrzydełka obgryzają tak, że tylko kawałki kostek zostają. Z moim palcem też pewnie by sobie poradziły
Dzieci miały brzydkie kupki, więc umówiłam je na dzisiaj do weta.
Rano dzieci odmeldowały się w kuwetkach dokładnie w momencie, kiedy przy nich stałam i zrobiły wzorcowe kupki.
Grzeczne dzieci
Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Po dzieciach widać, że wcześnie straciły mamę. Za wcześnie. Ciągle potrzebują bliskości dorosłego kota. Przychodzą do kociego wujka, przytulają się i ssą go. Kocur ma cały mokry brzuch, ale pozwala kociakom na dużo, bo on taki opiekuńczy kocur jest
Dzieci rosną w oczach. Już jest po pół kilo kota więcej, niż jak do mnie trafiły. Jeszcze chwila i dobiją do 2kg. Biorąc pod uwagę ile jedzą, to powinno być ich jeszcze więcej. 100 g wołowiny na raz to dla nich za mało. Wciągną każdą ilość mięsa, jaką znajdą.
To kiedyś było umięśnione indycze udo. Teraz już tylko indyczy gnatek. Dobry do zabawy po odpoczynku po jedzeniu:
Na tym zdjęciu tego nie widać, ale Milla coraz bardziej się wybarwia - ma coraz więcej złotych włosków.