Słoneczko

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jaggal

Słoneczko

Post autor: jaggal »

Dostała na imię Słoneczko - ale jej życie do tej pory było raczej zasnute chmurami. Ani ona, ani jej koci współtowarzysze nie byli otoczeni należytą opieką, a kobieta, która była ich właścicielką, najbardziej interesowała się dochodem, płynącym z rozmnażania swoich podopiecznych. Kiedy pewnego dnia zniknęła, pozostawiając kocie stadko na pastwę losu, trudno było wyrokować, czy to dla kociego stada nieszczęście, czy wręcz przeciwnie...
Słoneczko to koteczka trochę nieśmiała i mało wylewna, chociaż głaskanie sprawia jej wyraźną przyjemność - kto wie, może gdzieś głęboko w niej drzemie ukryty pieszczoch i nakolankowiec, który ujawni się, kiedy spotka Tego Właściwego Człowieka? Póki co, nadal na niego czeka, uważnie obserwując każdą wchodzącą do szpitalika osobę swoimi okrągłymi złocistymi oczami, oczami, które być może jeszcze rozbłysną - jak dwa słoneczka...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Słoneczko i jej współtowarzyszki na ZDJĘCIACH i FILMACH.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez jaggal, łącznie zmieniany 1 raz.
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
einfach

Post autor: einfach »

mam słabość do takich nieśmiałych pingwinek :love:
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Faktycznie z pewną taką nieśmiałością oglądała mnie - dużego człowieka - ale jak zauważycie na filmikach to przepiękny, delikatny i miziasty kocio :aniolek:
https://www.youtube.com/watch?v=xydAhEC ... 2uyx1552L9
https://www.youtube.com/watch?v=l1HmYIW ... 2uyx1552L9
https://www.youtube.com/watch?v=_f-VEpS ... 2uyx1552L9
BEATA olag

Prześliczna pingwinka nam się rozkręca, nie dość że mogę ją miziać nieskończenie długo - co może potwierdzić Basik - to do tego gada przepięknie jak malutki skowroneczek :aniolek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Basik

Post autor: Basik »

Jest cudna, trochę nieśmiała na początku spotkania, ale potem to i gadanie i piórka i mizianki. Filigranowa koteczka. Jak spojrzy to z człowiekiem może zrobić co chce.
BB :)
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

Ze smutkiem oznajmiam, że się zakochałam, z wzajemnością, ale nieszczęśliwie, bo moorland na wstępie uniemożliwiła happy end i zawarcie związku za pomocą wyniesienia kota w kieszeni.

Słoneczko jest cudna. Okej, widziała mnie pierwszy raz, więc pierwsze pięć sekund była gdzieś schowana, następnie wyszła, jakieś dziesięć łaziła za mną i nie odrywała ode mnie wzroku, a później - jakbyśmy się znały od zawsze, ocieranie, baranki, mizianie, siedzenie na kolanach, zabawa, leżenie obok brzusiem do góry... Fantastyczna kota!
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Co u naszego nieśmiałego Słoneczka? :lol:
Czy w związku z nadejściem wiosny wystawia buźkę do ludzi?
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
BEATA olag

Piękność i delikatność - w jednym futrzaku :love:.
Wymiaziana i wycałowana - no może całuskowanie nie poszło z górki tak jak u moich kociambrów, ale jesteśmy na dobrej, edukacyjnej drodze :D.
BEATA olag

Awatar użytkownika
Marianna

Słodkości - miziastości!! :girl:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
Marianna

Jak Słoneczko radzi sobie w DS? :roll:
bardzo jestem ciekawa...
Awatar użytkownika
Niebieska

Post autor: Niebieska »

Słoneczko pozdrawia z DS :)
Nasze Słoneczko jest z nami już 5 lat, nie zmieniałam jej imienia. Jest to najbardziej przytulaśna kotka na świecie! Chodzi za mną krok w krok, nawet do łazienki. Jednak nie zawsze tak było. Początki były trudne, bała się każdego gwałtownego ruchu, a nabranie pełnego zaufania, kiedy to zaczęła sama wskakiwać na kolanka i wystawiać brzuszek, zajęło jej dokładnie rok. Teraz już wie, że w naszym domu koty rządzą i że oczywiście kotu w relaksie się nie przeszkadza:)
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

https://nadira.egnyte.com/fl/L21nLYS3oz
ODPOWIEDZ