Dziś Calineczka napędziła ciotce stracha. Przychodzę na wieczorny dyżur i zaczynam działać z Perlunią - leki, wcierki. Calinusia jest nieśmiała przy nowych osobach, myślałam, że siedzi sobie spokojnie pod łóżkiem. Zaglądam pod łóżko, a panny tam nie ma. I zaczynają się poszukiwania - zaglądam pod kanapę, patrzę w każdy kąt, piszę sms - gdzie Calinusia lubi się chować?
A nasza królewna leży sobie elegancko pod kołdrą i poduszką... Ufff, co za ulga!
Calineczka pożegnała swoją współlokatorkę Perlunie, a zyskała dwóch nowych mieszkańców - Tupito i Czuszkę. Nie omieszkała pokazać nowym, kto tu rządzi i jest Panią Domu
Jak na razie relacje są dosyć ograniczone (ze względu na powolną aklimatyzację Tupita i Czuszki), ale wszystkie kotki są bardzo kociolubne i liczymy na rozkwit trio - przyjaźni
Marianna
Wysłany: Czw 24 Sie, 2017 18:20
Przepiękna!
_________________ Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka ❤
Tak teraz Calineczka odprawia swoje drzemki - pomiędzy mną a komputerem, a najlepiej, gdy jeszcze jakieś głaskanko się pojawi Spanie w nocy też musi odbywać się przy minimalnej odległości od człowieka co tu dużo pisać - kochający kotek
to ta minimalna odległość, o której pisałam w poprzednim poście
i kurczaczek na kompie
Calineczka jest u nas już kilka miesięcy i muszę przyznać, że to największa metamorfoza jaką przeszedł u nas tymczasek jestem z niej bardzo dumna! Nie jest kotkiem, który ufa od początku, ale nic w tym dziwnego - kto przytula się od razu do nowo poznanej osoby może sama nie wskakuje na kolana (chyba trochę się wstydzi ), ale jak się ją na nich położy to jest wniebowzięta przemiziak!
Co za slodkie miziadlo.
Ona jest taka piękna. Jak to mozliwe, ze jeszcze nikt sie w tak kochanej i urodziwej kocie nie zakochal jest dla mnie niezrozumiale.
Cudowna. Calineczko jestes CUDOWNA.