Rubi to małe kocię znalezione na przystanku przy jednym z najbardziej ruchliwych skrzyżowań w Poznaniu. Z jednej strony ruchliwa ulica, z drugiej tory tramwajowe. Jak kociątko się tam znalazło pozostaje tajemnicą. Jednak maluszek w takim miejscu i bez opieki kociej mamy nie przeżyłby długo. Zatem decyzja nie mogła być inna jak tylko przygarnąć malucha w poczet fundacyjnych pociech.
Ostatnio zmieniony przez jaggal Pon 09 Kwi, 2018 12:51, w całości zmieniany 2 razy
Cotleone Don Vito & co
Wysłany: Nie 02 Lip, 2017 22:35
Śliczności
Kociak po prostu miał trochę szczęścia w tym nieszczęściu. Niesamowity przypadek, że udało się go usłyszeć, mimo miejskiego hałasu. Przestraszony, brudny niemiłosiernie (to co fabrycznie białe było szare), ale na pierwszy rzut oka w całkiem dobrym stanie.
_________________ Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Marianna
Wysłany: Pon 03 Lip, 2017 04:25
Jaki różowy nosek
_________________ Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka ❤
Rubi jest tak słodziutka, że rodzina u której obecnie przebywa najchętniej by nie oddała...
Także nie muszę się martwić co po kwarantannie...
A na początku było....no nie....ale tylko na 2 tyg! A teraz....cieszą się jak kociak koszulkę osiusia
Cotleone Don Vito & co
Wysłany: Wto 04 Lip, 2017 18:51
Ja im się wcale nie dziwię. Od razu było widać, że to słodki cukiereczek
_________________ Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Marianna
Wysłany: Wto 04 Lip, 2017 20:56
Ale jak to rozumieć? Zostaje tam na dluzej?
_________________ Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka ❤
Kotek ma zapewnioną miejscówkę. Zatem nie trzeba pilnie szukać DT dla niej ;-)
Na początku mówili, że kot może zostać tylko 2 tyg i ani dnia dłużej....może kiedyś namówię ich na bycie DT ;-)
Marianna
Wysłany: Wto 04 Lip, 2017 21:01
Rozumiem :-) chociaż tyle dobrze :-)
Rubi niestety ma problemy z odbytem. Chwilowo smarujemy maścią. W środę pani weterynarz oceni czy kotek musi mieć założony kapturek. W sumie to kotek jest jeszcze malutki. Jeśli da się można by poczekać. Zastanawiam się wtedy czy sterylizacja też może być wykonana przy jednym zabiegu
Cotleone Don Vito & co
Wysłany: Nie 16 Lip, 2017 15:43
Czy ja dobrze widziałam w ogłoszeniu, że ona jest z marca?? Taki drobiazg i ponad 3 miesiące? Ja wiem, że ja mam wszystko przeskalowane w związku z wymiarami rezydenta, ale myślałam, że Rubi jest młodsza. Zdrówka dla Maleńkiej.
Glema bez wahania dała jej 3 miesiące. Więc tak wyszło, że musiała się urodzić na przełomie Marca/Kwietnia
Cotleone Don Vito & co
Wysłany: Nie 16 Lip, 2017 18:24
Ja nie mam zamiaru dyskutować z Panią doktor Skoro tak stwierdziła, to pewnie tak jest. Mi Rubi wydała się maleńka. Tak z ciekawości - ważyłaś ją? Mi się wydawało, że mam w ręku mniej niż kilogram kota
No można stracić rachubę, jak się do sześciokilowego kocura ciągle mówi:"Maluszku" Albo jak się miało na stanie niespełna rocznego kota, który waży powyżej 5 kg (jeżeli pamiętacie Hefalumpa).
Trzymam kciuki za Rubi!
Rubi biega jak szalona. Zrobienie jej wyraźnego zdjęcia to misja IMPOSSIBLE
Kotka niestety ma problem z odbytem. Po konsultacjach z dwoma wetami na razie czekamy na operację, gdyż kicia jest troszkę za młoda i jeżeli to nie jest pilne to lepiej troszkę odczekać zanim poda się jej narkozę. Jednak weterynarz obawia się, że nie będzie można poczekać na tyle długo aby jednocześnie przeprowadzić sterylizację