|
Fundacja 'Koci Pazur'
Fundacyjne forum kociarzy z Poznania
|
Przesunięty przez: saszka Sob 11 Sie, 2018 15:41 |
Cacko |
Autor |
Wiadomość |
kotekmamrotek
kotekmamrotek

|
Wysłany: Pon 11 Cze, 2018 11:23 Cacko
|
|
|
Cacko jest synkiem Błyskotki - wspominamy tutaj o kotce, gdyż to dzięki niej chłopak znalazł się u nas - na nią polowaliśmy, ale do łapki zapakowali się oboje... Cóż było robić? Miejsc nie ma, nawet na przetrzymanie pokastracyjne, ale wiadomo - kot, który raz się złapie, raczej nie zrobi tego ponownie... I tak kompletny dzikus trafił do nas. Pierwsze "dziwne" objawy jak na dzikiego kota pojawiły się jeszcze w dniu po zabiegu - ale złożyliśmy je na karb narkozy; kiedy jednak drugiego dnia kocurek zaczął kręcić piruety, by go tylko pomiziać - nie mieliśmy wątpliwości najmniejszych, że chłopak jest kompletnie oswojony!!! Zatem pojechaliśmy do firmy, na terenie której koty bytowały, by zasięgnąć języka w ich sprawie... Okazało się, że sytuacja - w miarę dobra - zmienia się o 180 stopni - magazyn, w którym kotom pozwalano przebywać zimą, zostaje wyburzony; dodatkowo dyrekcji nie bardzo podobają się ślady kocich łapek na wypasionych limuzynach... Karmiciele będą przeszczęśliwi, jeśli kocurkowi znajdziemy dom - mówili tak ze łzami w oczach, bo sami nie mogli dać mu domu... I tak Cacuszko znalazł się u nas - i czeka na domek:)*
Cacko na ZDJĘCIACH.
* nie chcieliśmy rozdzielać mamy i synka - ale niestety Błyskotce nie bardzo pasowało już towarzystwo latorośli, co zresztą potwierdzili karmiciele... Zatem oboje szukają domu osobno. |
Ostatnio zmieniony przez saszka Sob 11 Sie, 2018 15:42, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
agula.s
|
Wysłany: Pon 11 Cze, 2018 11:54
|
|
|
Alez cudo.😄Te oczyska... |
|
|
|
 |
misiosoft
The Pasiuczers

|
Wysłany: Pon 11 Cze, 2018 12:15
|
|
|
miałam okazje poznać Cacko w sobotę - on jest taki malutki, drobniutki i taki trochę gremlin |
|
|
|
 |
MISIEK
Misiek
|
Wysłany: Pon 11 Cze, 2018 13:19
|
|
|
jakie cudne oczęta...i ja ich nie widziałam ;-( |
|
|
|
 |
kikin

|
Wysłany: Pon 11 Cze, 2018 13:24
|
|
|
Cacko jest CUDNY |
_________________ Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta |
|
|
|
 |
misiosoft
The Pasiuczers

|
Wysłany: Pon 11 Cze, 2018 13:50
|
|
|
na tym pierwszym zdjęciu ma oczy kota ze Shreka |
|
|
|
 |
zuzk
DŻUNIOR

|
Wysłany: Pon 11 Cze, 2018 15:18
|
|
|
PRAWDZIWE CACKO |
|
|
|
 |
Nadira
Szatan wcielony

|
Wysłany: Wto 12 Cze, 2018 16:49
|
|
|
No, imię pasuje do niego fantastycznie, jak na mnie pierwszy raz spojrzał i zapytał czy go zabiorę na tymczas to nie mogłam odmówić ;)Cacenty jest u nas od piątku wieczór. Zamknięty w sypialni, słysząc inne koty na zewnatrz, uderzył w śpiewno-błagalne tony i darł się, aż wypuscilismy go na salony. Nasze stado obwąchał i... zaczął gruchać
Moje koty przyjęły to spokojnie choć z należytym dystansem. Na razie są na etapie próbnych zabaw i okazjonalnego syczenia, ale jedzą już wszystkie razem grzecznie w kuchni |
|
|
|
 |
Nadira
Szatan wcielony

|
Wysłany: Nie 17 Cze, 2018 09:44
|
|
|
Cacko mnie zaskoczył. Spodziewałam się, że szybko się wpasuje w moje stado - w końcu on miziak, moje towarzyskie... ale nie spodziewałam się, że nastąpi to aż tak szybko Jest u nas nieco ponad tydzień, a już zwiedził wszystkie kąty, bawi się z Silaną w ganianego, mizia do wszystkich gości i zagląda do misek innych kotów, kiedy wspólnie jedzą w kuchni Mało jest tak bezkonfliktowych i przebojowych kotów!
Tak się wylegujemy:
A tak pomagał mi w pracy w czwartek, kiedy pracowałam z domu:
Jak na dzieciaka przystało, jest mega ciekawski i towarzyski - jak zaczynam robić coś, czego jeszcze nie widział (np zmywam albo wstawiam pranie - wszystko jest ciekawe), to natychmiast się obok mnie pojawia i zagląda |
|
|
|
 |
Nadira
Szatan wcielony

|
Wysłany: Sro 11 Lip, 2018 15:36
|
|
|
Cacko to psota nad psotami... Nie ma dnia, żeby gdzieś nie wlazł, czegoś nie zrzucił (przez czysty przypadek, oczywiście, on się tylko tak rozpędza), komuś nie pacnął... Młodzieńcza energia go rozpiera.
Całe szczęście, że z braku rówieśników, może na zmianę zaczepiać pięć innych, dorosłych kotów
Chwilowo najwięcej przyjaźni ma z Silanką. Nawet przyłapałam ich ostatnio na wzajemnym myciu się, ale jak tylko złapałam za aparat...
No wiecie. Nic z tego nie wyszło |
|
|
|
 |
Nadira
Szatan wcielony

|
Wysłany: Wto 07 Sie, 2018 19:19
|
|
|
Cacko. Ledwo zagrzał miejsca w swoim dT i już... podbił serca ludzi, którzy postanowili otoczyć go opieką tak na zawsze
W tej chwili planujemy przeprowadzkę, szykujemy plecaczek, wysyłamy ręcznie pacane liściki do przyszłej Koleżanki, Grandy (ponieważ Cacenty nie wyprowadza się sam, o nie!)
Tymczasem młody paskud rozczula mnie do granic, bo odkrył w sobie namiętnego amanta i codziennie rano budzi mnie czułymi całuskami swoim mokrym nosem
...oj, będę tęsknić... |
|
|
|
 |
Nadira
Szatan wcielony

|
Wysłany: Czw 09 Sie, 2018 21:03
|
|
|
Patrzajcie, jakie cudo:
"Nie wiem, o co Ci chodzi, ja tylko lubię kapcie."
 |
|
|
|
 |
Neda
|
Wysłany: Pią 10 Sie, 2018 08:14
|
|
|
z kapciem..... brum, brum, jedziemy do DS |
|
|
|
 |
misiosoft
The Pasiuczers

|
Wysłany: Pią 10 Sie, 2018 09:36
|
|
|
Neda napisał/a: | z kapciem..... brum, brum, jedziemy do DS |
Kapeć jedzie ze mną |
|
|
|
 |
kikin

|
Wysłany: Pią 10 Sie, 2018 13:40
|
|
|
|
_________________ Moje Tymczaski kochane Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta |
|
|
|
 |
|
| |
|