Szaroleta

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: Migotka, crestwood

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Szaroleta

Post autor: kotekmamrotek »

Telefon od zaprzyjaźnionej Karmicielki: na ogródkach działkowych ludzie zgłosili kotkę, którą dokarmiają - ma ranę na ogonie. Oczywiście nic nie zmogą zrobić; to Karmicielka wiezie kota do kliniki - rana jest duża, kotka osłabiona, ogromny stan zapalny, trzeba ją zostawić na hospitalizacji i podleczyć, a później przeprowadzić amputację... Koteczka świetnie zareagowała na antybiotykoterapię, rana po oczyszczeniu zaczęła się goić, a zatem lekarz decyduje się zawalczyć o ogon; kotka trafia na rekonwalescencję do "swoich" ludzi... Po dwóch dniach jednak... zostaje wypuszczona na dwór - no bo przecież się męczy, oczywiście szlag trafił regularne podawanie leków; rana zaczyna sączyć, kotka trafia po raz kolejny do weta - konieczna jest amputacja:( I tu - uwaga! - historia się powtarza :shock: Czyli brak opieki, kotka ląduje na dworze, kikut się nie goi - znowu pod nóż - SERIO! Trzy razy bezsensowne: cierpienie, narkoza, pieniądze... Po trzeciej ingerencji chirurgicznej kotka trafia na rekonwalescencję do naszego szpitalika - na korytarz - mimo że miejsc oczywiście brak, ale mieliśmy do wyboru: albo kolejne wypuszczenie z niezagojoną raną, albo trzymanie w klinice - takich pieniędzy nie mamy... Szaroletka jest nam wydawana ze słowami: "wypuszczenie kota bez ogona na dwór jest wysoce ryzykowne, zwłaszcza o tej porze roku, kiedy połowa kota jest ogolona...". No i co mamy zrobić, zwłaszcza że koteczka jest kompletnie oswojona, a tzw. opiekunowie nie mają nic przeciwko, by się jej pozbyć...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szaroleta na ZDJĘCIACH i FILMACH.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2024, 22:21 przez kotekmamrotek, łącznie zmieniany 6 razy.
Chitos

Post autor: Chitos »

Szarka to przekochana koteczka :) cudownie prezentuje się bez kapelona :) zdjęcia już wkrótce :) człowieka kocha cała sobą! Tylko szkoda że musi być w szpitalikowej klatce a ona taka cudowna... Może chociaż opiekun wirtualny by się znalazł... Dom tymczasowy.... :(
agula.s

Post autor: agula.s »

Opiekun wirtualny juz sie znalazl. Szkoda, ze nie moge zrobic wiecej. :(
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

agula.s pisze:Opiekun wirtualny juz sie znalazl. Szkoda, ze nie moge zrobic wiecej. :(
:shock:
:banan:
Chitos

A tutaj obiecane zdjęcia bez kapelona hańby :)

Przesłodka cud miód i malina i orzeszki ;)

Obrazek

Chyba nie wątpicie? :) :)

Obrazek
Chitos

Obrazek
Teffina

Post autor: Teffina »

Jakby ktoś pomyślał, że Szaroleta nie może być już bardziej słodka, to niech posłucha jej głosiku :oops: (Koniecznie z dźwiękiem!)
https://youtu.be/W_92S-YAwKA
https://youtu.be/vc8wI-IkYlM
tajga

Post autor: tajga »

A jak panna reaguje na koty?
Chitos

Pozytywnie. I z zainteresowaniem. Nie zauważyłam nic agresywnego z jej strony :)
Chitos

Szarka wita nas na każdym dyżurze :) wdzięczny się o pręty klatki :) naszym marzeniem jest aby Koteczka dostała dom tymczasowy a stały to była by radość nie z tej ziemi!!! Kto pokocha koteczke?
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Może kogoś Szarka zaczaruje swoim pięknym spojrzeniem...
Strasznie żal, gdy tak czeka w tej klatce na chwilę uwagi ze strony człowieka... :cry:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Domcziii

Post autor: Domcziii »

Mnie zaczarowała... aż mi szkoda, że nie mam możliwości jej pomóc :( :cry:
Chitos

Domcziii pisze:Mnie zaczarowała... aż mi szkoda, że nie mam możliwości jej pomóc :( :cry:
Ona jest wspaniała :)
Chitos

Serce się kraje jak ogląda się Szarke za kratkami :( nasze najskrytsze marzenie to aby Koteczka wyszła z klatki i pokazała na wolności w domowych warunkach jak bardzo kocha człowieka. Bo kocha. Tylko czy ktoś ją pokocha?
Awatar użytkownika
pandka

Post autor: pandka »

Tak przykro patrzeć jak Szaroleta podchodzi do prętów klatki i z zaciekawieniem patrzy tymi ślicznymi oczkami czy tym razem ktoś podejdzie do niej... Szkoda, że to tylko na kilkanaście minut, przecież ona zasługuje, żeby ją miziać, czesać i przytulać cały dzień...
Obrazek
ODPOWIEDZ