Wkrotce po przybyciu do nowego domu Fiona zostala zaszczepiona, w dwa miesiace pozniej zawiozlam ja na sterylizacje (wczesniejsi wlasciciele pokryli ja; miala jeden miot, ktory zapewne powiekszyl rzesze niechcianych kundelkow)

Sytuacja ulegla diametralnej zmianie w tym tygodniu, kiedy to okazalo sie, ze pani, u ktorej znalazla nowy dom, osoba ponad 80-letnia, powaznie sie rozchorowala i zostanie umieszczona w domu opieki.

Fiona jest psem o wyjatkowym charakerze, dobrze ulozonym, reagujacym na podstawowe komendy. Jest bardzo wywazona, nie jest agresywna ani tez przesadnie euforyczna w stosunku do obcych ludzi. Gdybym tylko mogla sama wzielabym ja do siebie gdyz uwazam, ze jest psem o wyjatkowym charakterze. Niestety nie mam takiej mozliwosci.

Fiona szuka nowych, odpowiedzialnych wlascicieli, ktorzy beda w stanie docenic jej wyjatkowy charakter i pokochac to stworzenie, nie narazajac jej juz kiedykolwiek na kolejna zmiane opiekuna, ktora jest dla niej strasznym przezyciem. Nie nadaje sie do domu, gdzie sa juz dorosle koty. Nie wiem natomiast, jak zareagowalaby na kocie. Nie polecam jej takze do domu, gdzie sa male dzieci, gdyz jest juz doroslym psem, a nic mi nie wiadomo na temat jej wczesniejszych kontaktow z dziecmi. Jest po sterylizacji, zaszczepiona i odrobaczona.
Wszystkich zainetersowanych prosze o kontakt: fielmor@gmail.com
0669 229 309 (ania)