Harley

Podopieczni Fundacji Koci Pazur

Moderatorzy: airam, crestwood, Rita, Migotka

Awatar użytkownika
miyazawa

Harley

Post autor: miyazawa »

Kontakt w sprawie adopcji:
Ankieta adopcyjna
adopcje@kocipazur.org
502 111 279 (pon. i czw. 18-20)

---------------------------------

Poznajcie Harleya. Na drugie ma kochany Bobo, a na trzecie Szajbus do n-tej potęgi. Nie wiem skąd kociaki biorą tę nieskończoną energię ale mogłyby się choć trochę nią podzielić :aniolek:
Obrazek

Historia z młodym miała być trochę inna, bo miał do mnie trafić w miarę szybko z całą rodzinką, czyli dwójką rodzeństwa i mamcią. Warunki łapankowe okazały się jednakże wyjątkowo trudne i do tej pory udało się złapać tylko jego. Nasza wolontariuszka cały czas jednak dzielnie walczy na miejscu i trzymajcie kciuki aby niebawem udało się złapać resztę towarzystwa.

A jak historia się w ogóle zaczęła? To tak naprawdę już lata historii, bo Harley pochodzi ze sławetnego stada Golęcińskiego, które swego czasu zostało pięknie ogarnięte przez naszych wolontariuszy. Pojawiła się jednak niedawno nowa kotka, która wydała na świat 3 małe szajbusy. I jednym z nich jest właśnie Harley. Chcemy otoczyć opieką całą rodzinkę, bo m.in. niedaleko są zaawansowane roboty drogowe, które stwarzają niebezpieczeństwo dla nich wszystkich.

Na ten moment młody przebywa u mnie w garażu, ale jeśli wszystko dobrze pójdzie, niebawem przeprowadzi się do DT z innymi kocimi towarzyszami. Już pięknie oswoił się z człowiekiem więc nie ma na co czekać, szajbusek potrzebuje kociastych do zabaw i nauki.

A skąd to imię? Harley po wypuszczeniu z klatki od razu wsiadł na motocykl i włączył jedynkę :jump:
Obrazek

Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Jaki słodziak :love: Rozkoszny jest.
Oby rodzina szybko dołączyła do młodego.
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Awatar użytkownika
Zana

Post autor: Zana »

Cudaczek kochany :serce: :serce:
On nie może być sam. Figuś na kwarantannie zachrypł, tak rozpaczał że sam siedzi :cry:
Awatar użytkownika
miyazawa

Tak, dlatego starałam się mu znaleźć DT na asap w razie gdyby był problem ze złapaniem reszty. Jest już po 2 dawce odrobaka i jak wszystko dobrze pójdzie, przeprowadzka już we wtorek. Trzymajcie kciuki! A ja będę czekać na resztę rodzinki i docelowo też DT będzie potrzebny, bo mój garaż to nie jest dobre miejsce na długie pomieszkiwanie jakiegokolwiek kota.
Awatar użytkownika
MajaF

Post autor: MajaF »

Melduję, że Harley dzisiaj przyjechał do swojego nowego domu tymczasowego. Jest bardzo ciekawski i odważny, ale jednak trochę zachowawczy. Reaguje na zachęty do zabawy, ale jednak wiele rzeczy odciąga jego uwagę. Czekam jak długo zajmie mu wypuszczenie swojego demona :twisted:
szukam cię w miękkim futrze kota
Awatar użytkownika
Zana

:D To czekamy
Awatar użytkownika
MajaF

Z jednej strony Harley staje się coraz większym psotnikiem, ale z drugiej widać jak bardzo podoba mu się spędzanie czasu blisko człowieka. Powiedziałabym, że jest w nim 70% świrusa i 30% miziaka.
Pierwszej nocy najpierw przyszedł na przytulaski. Wciskał swoją małą główkę w moją, obkręcał się, wchodził na mnie. Robił to tak długo, że aż w desperacji musiałam przełożyć go na drugą stronę łóżka abym mogła spać dalej :lol: Później oczywiście zaczepiał moje nogi i walczył z zabawką. Widać, że brakuje mu zabawy z innymi kotami, które nauczyłyby go ogłady.
Druga noc była już spokojniejsza, ale nie obyło się bez przytulasków w środku nocy.
W ciągu dnia, gdy zmęczy się psoceniem, również chętnie przychodzi do człowieka, kładzie się obok albo wchodzi na niego. Gdy zacznie się go głaskać to również bardzo głośno mruczy <3.

Na zdjęciach poniżej dwa żywioły Bobo
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
MajaF

Diabeł oficjalnie uwolniony. Młody mógłby się bawić cały dzień. W przypływach energii chętnie zaczyna się bawić również nogami i rękami człowieka. Oczywiście nie pozwalam mu na to, nie może całkowicie zmienić się w małego gryzonia :lol: Staram się jak mogę aby porządnie go wybawić, ale jego baterie chyba nie ulegają rozładowaniu.

W celu zajęcia go na trochę dłużej w ciągu dnia, zaczęłam podawać młodemu drugie śniadanie na macie spowalniającej jedzenie. Dzięki temu udaje mi się go zająć na trochę dłużej i dodatkowo ostudzić emocje. Podobno lizanie, obniża również poziom stresu u kotów. Harley jeszcze nie do końca ogarnia matę i próbuje się z nią trochę siłować, ale z każdym posiłkiem wychodzi mu to coraz lepiej :)

https://youtube.com/sLQQtzElZKs?si=HiUFV44QBkf7JgvK
Awatar użytkownika
Erena

Post autor: Erena »

Na razie próbuje udawać koparkę i jest zdziwiony, że mu nie wychodzi :P Ale ma chłopak potencjał. I w ogóle słodki jest!
„Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy.” Faith Resnick
Awatar użytkownika
MajaF

Harley już wyszedł na salony. Wprowadzenie go do rezydentów było naprawdę szybkie i bezproblemowe. Młody nie boi się kotów, chętnie je zaczepia do zabawy. Jest tak ruchliwy, że nawet energiczny Cynamon momentami już ma dość jego zaczepek do zabawy. Harley powoli uczy się kiedy powinien przestać zabawę, bo drugi kot już nie ma na nią ochoty.
Odkąd został wypuszczony z pokoju również mniej zaczepia człowieka. Bardzo podoba mu się poza swoim pokojem. Gdy jest tam zamykany na noc lub gdy nikogo nie ma w domu, głośno miauczy żaląc się na swój marny los :lol:

Gdy jest zmęczony po całym dniu wrażeń, zdarza mu się zasnąć na człowieku. Czasami biorę go na ręce i kładę sobie na brzuchu. Potrafi wtedy się rozmruczeć i przytulić do człowieka. Nie trwa to jednak długo, jego baterie ładują się błyskawicznie.

Gdy zdjęcia zostaną wstawione na chmurę to podzielę się nowymi fotkami :)
szukam cię w miękkim futrze kota
Awatar użytkownika
Zana

Maluchy są takie rozkoszne, ożywiają atmosferę w całym domu u wszystkich :serce: :banan: :brawo:
Awatar użytkownika
MajaF

Nie będę już dłużej trzymać w napięciu, więc wstawiam świeże zdjęcia Harusia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
miyazawa

Wydaje się na nich kochanym aniołkiem :devil2:
Awatar użytkownika
MajaF

rogi dopiero wyrastają :twisted:
Ostatnio zmieniony 18 lip 2024, 11:19 przez MajaF, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MajaF

Tutaj pierwsze zabawy z rezydentem Cynamonem
http://https://youtube.com/k5BEV7L3qkU? ... NKFzopCnZz
ODPOWIEDZ