Potomki Sz...ylkrety

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
brynia

Potomki Sz...ylkrety

Post autor: brynia »

Kontakt w sprawie adopcji:
adopcje@kocipazur.org

---------------------

To kolejne kociaki zgarnięte z terenu budowy. Dwie czarne dziewczynki i dwóch chłopaków. Niestety nadal nie udało się złapać ich rudego brata i mamy. Prosimy o zaciskanie kciuków, bo dziś następne podejście.

Cała gromadka była bardzo bojowa - syczały i fukały, a dwójka posuwała się nawet do łapoczynów :twisted:
Początkowo zakraplanie oczu było walką z użyciem rękawicy. Szybko okazało się, że burasek, który był w najlepszym stanie i nie potrzebował kropelek, jest największym miziakiem. Po prostu chłopak z innej bajki :aniolek:
Najmniejszy i najbardziej bojowy Sam miał lewe oko zupełnie zaklejone ropą i w bardzo złym stanie, więc wymagał najwięcej zabiegów. Po dwóch dniach syczał już tylko wtedy gdy przestawało się go głaskać ;)

Dzieciaki szybko się socjalizują i będą z nich świetne towarzyskie koty :good:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Potomki na picasie
Obrazek
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

kto focił?
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
brynia

Tata Ani G :ok:
Obrazek
Awatar użytkownika
pantea

Post autor: pantea »

najlepsze te czarne perszingi na ostanim zdjęciu :)
Co obchodzi cię jak korzystam z szaleństwa – bez czy w pasach bezpieczeństwa...
Awatar użytkownika
brynia

Ponieważ burasek do tej pory był trochę pominięty obrazkowo oto zdjęcie z najnowszej serii:

Obrazek

I wiadomość dnia - zgodnie z moimi pierwotnymi podejrzeniami Grebo vel Sam okazał się dziewczyną :rotfl:
Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

brynia pisze:
I wiadomość dnia - zgodnie z moimi pierwotnymi podejrzeniami Grebo vel Sam okazał się dziewczyną :rotfl:
No to Lady Sybil ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
brynia

Lady Sybil - GENIALNE :king:
Obrazek
AniaG

Post autor: AniaG »

Kociaki są tymczasowo u mnie :D pełna radość. Oczywiście takie maleństwa można obserwować godzinami, jak się bawią, skaczą po sobie, chodzą bokiem, wydają mruko-miauki :)

Po dzisiejszej wizycie u weterynarza okazało się, że 3 czarnulki to dziewczyny, a burasek to chłopak :) Wszystkie zostały już odrobaczone po raz pierwszy. Szczepienie za ok. 2 tygodnie. Stan oczu bardzo dobry, już nic się nie skleja, nie ropieje. Uszy czyściutkie. Tylko je kochać :serce: No i niestety Greebe vel Sam vel Lady Sybil to po prostu BATERYJKA :) Imię wpisane w książeczkę żeby już nie było wątpliwości :D Mój ojciec ma taki talent do imion, poczekajcie tylko na kolejne. Bateryjka, bo wali po całym pomieszczeniu jakby ją ktoś nakręcił, przy czym wygląda tak komicznie na tych krótkich nóżkach, stąd skojarzenie - piesek na bateryjki. Rodzeństwo świetnie ze sobą żyje. Już widać, kto dominuje, kto jest bardziej płochliwy. Zdjęć jest coraz więcej. Przy następnej kolejce postaram się do każdego dodać już przypisane imię i krótki opis charakteru kociaka. Czekamy na rudego!
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

Sonia 20.09.2014
Chrumuś przyjacielu ['] 11.04.2013
Bury, Bati, Rudy, Chispa, Gypsy - 2012
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
AniaG

Moje koty są szalone <3 Wszystkie kociaki to akrobaci :)

Czy one poza naszym forum są już gdzieś wystawione do adopcji? Może wrzucę je na cafe animal wszystkie razem?

Jutro kończymy podawać krople do oczu. Antybiotyk ostatni poszedł dzisiaj :cool:
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
AniaG

Rudy już z nami.. strasznie przerazony. Boi sie wszystkiego, bardzo nieufny. Ale kiedy potrzyma sie go na rekach kilka minut zaczyna sie uspokajac i zasypiac :) Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej. Na razie kociak jest odlaczony od rodzenstwa ze wzgledu na kilkudniowa kwarantanne. Widzialy sie tylko chwile i wspinaly sie po klatce zeby lepiej widziec rudego :) Martwi mnie tylko ten brak apetytu i zadnych sladow w kuwecie :neutral: :(

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
AniaG

Ponieważ cała noc Rudego była "zamiaukana", dodatkowo nie ruszył w ogóle jedzenie i nie załatwił się, stwierdziliśmy, że najlepiej będzie mimo wszystko połączyć go z rodzeństwem :) Teraz kociaki już w piątkę robią niezłą demolkę. Wszystkie są cudowne i każdy ma niepowtarzalny charakterek. Aaaaaa, Rudy się załatwił i ruszył tuńczyka z puszki :D

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

Tuńczyk rządzi!
Obrazek
AniaG

Z dzisiaj: Rudy zasnął na kolanach podczas podawania antybiotyku :) Jak kociaki robią się śpiące po kilku godzinach biegania to układają się piętrowo na stojaku i zasypiają kiwając się na boki. Są urocze. Tata robił dziś kolejne foty, Brynia pewnie doda je jutro.

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Awatar użytkownika
brynia

Miałam poczekać do jutra, ale jak zobaczyłam wspinaczkę musiałam ją pokazać światu :king:

Obrazek

Rudy w całej okazałości

Obrazek

Obrazek

Wszystkie piękne foty TUTAJ.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Świetne - nie wiadomo co lepsze, foty czy koty ::
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
ODPOWIEDZ