Bastet
Moderatorzy: crestwood, Migotka
podczas naszego wyjazdu do Bastet przychodziła ciocia Karolina, był to świetny przykład na to jak bardzo Bastet się otworzyła. Jeszcze do niedawna dziewczynka unikała jakichkolwiek styczności z obcym człowiekiem, dźwięk domofonu był jednoznaczny ze schowaniem się Bastet za lodowką, a tu nagle niespodziewanka! Bastet przy wizytach wychodziła, przychodziła się pobawić i bagatela sama chciała się głaskać obcej osobie!!! Jestem dumną "mama"
dziś przy wizycie Karoliny Bastet całkowicie pewnie chodziła po mieszkaniu i widać było, że jest zrelaksowana. Malutka dalej jest płochliwa, być może taka natura, ale widać,że kotek kocha koty i ludzi a jak ludziów nie ma to i tęsknić zaczyna!

"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
- kotekmamrotek
Wczoraj byli u nas goście, najpierw kolega z 3letnim dzieckiem, później koleżanka. Bastet jak to Bastet przy wizycie dziecka schowała się za szafę, dopiero później gdy została tam ujawniona poszła do swojej kryjówki. Inaczej się rzecz miała jak dzicko poszło i była koleżanka! Normalnie przeżyłam szok
Bastet chodziła sobie jak gdyby nikogo nie było (koleżanka była u mnie pierwszy raz) potem ślicznie bawiła się z nią piórkiem a na koniec poszła do niej na głaski, sama! aż brak mi słów, jestem dumna z dziewczynki!!!!

"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Dokładnie tak!:) W piatek byliśmy na pobraniu krewki po miesiecznej przerwie w trakcie której Bastet była na karmie bytowej z lekką domieszką dla trzustkowców. Martwiłyśmy się tymi badaniami ale wczorajsze wyniki okazały się być bardzo zadowalające
Cholesterol Niuni nadal podwyższony ale jest do akceptacji od ostatnich badań nawet nieco spadł
reszta wyników prawie że wzorcowa tylko się cieszyć pozostaje
Ale jak na prawdziwą kobitkę przystało dieta wzbogacona o błonnik jest jak najbardziej wskazana
A Bastet wagę trzyma a ta jest już baaardzo zadowalająca jak dla niej wręcz idealna całe 3,4kg
Pan Doktor byl bardzo zadowolony z wyglądu Bastet i jest zachowania. Tylko brać i KOCHAĆ